Domácí Blu-ray kino Sony BRAVIA Theatre HTP-BD2RSF

vydáno 27. 9. 2007 | sekce Tiskové zprávy | téma Přehrávače, Hi-Fi audio

Tagy: 24p True Cinema, Blu-ray, BRAVIA Theatre Sync, Digital Cinema Auto Calibration, DIGITAL MEDIA PORT, domácí kino, HTP-BD2RSF, Portable Audio Enhancer, přehrávač, receiver, S-Master, Sony, Spider-Man

  • Šestikanálový HD systém „vše v jednom“ se zvukem i obrazem ve vynikající kvalitě Blu-ray Disku™
  • Technologie BRAVIA Theatre Sync pro přehrávání na televizorech BRAVIA po stisknutí jediného tlačítka
  • Funkce Digital Cinema Auto Calibration pro rychlé a jednoduché automatické nastavení vícekanálového prostorového zvuku
  • Zdarma trilogie Spider-Man™ v HD na Blu-ray Disku™

Společnost Sony přichází na trh s „domácím kinem v jediné krabici“, které nabízí vše potřebné pro skvělou domácí zábavu v jedné snadno použitelné sadě. Nyní je tento koncept ještě zdokonalen: BRAVIA Theatre HTP-BD2RSF je Sony prvním systémem pro Blu-ray Disky™. Skládá se z přehrávače Blu-ray Disků™, vícekanálového digitálního receiveru a sady prvotřídních reproduktorů.

Sony HTP-BD2RSF

Blu-ray Disk™: zážitek domácího kina v rozlišení Full HD

Blu-ray Disk™ nabízí vysokou kvalitu obrazu i zvuku, která se vyrovná i zážitkům z kina. Srdcem nového systému je přehrávač Sony BDP-S300, který dokáže přehrát jak nové disky s vysokým rozlišením HD, tak tituly na stávajících DVD a CD.

Tento štíhlý přehrávač dokáže na vhodných obrazovkách (např. nejnovějších modelech Sony BRAVIA) přehrávat video v rozlišení Full HD 1080p a nabízí také přehrávání s frekvencí 24 snímků/sekundu. Tato funkce – 24p True Cinema – umožňuje divákům sledovat film v původním formátu, jak jej viděl režisér, při 24 obrázcích za sekundu zbavený veškerého zrychlování nebo trhanosti, které vznikají u předchozích technologií. Přehrávač dokonce umí převést stávající DVD na rozlišení 1080p tak, aby jejich obraz na televizorech Full HD BRAVIA vypadal co nejlépe!

K dokonalému prostorovému zvukovému zážitku slouží u HTP-BD2RSF také zabudovaný dekodér Dolby Digital Plus.

Úchvatný prostorový zvuk – užijte si filmy opravdu naplno

Přehrávač Blu-ray Disků™ výborně doplňuje domácí kino Sony HT-SF2000, které se skládá z receiveru s 32bitovým plně digitálním zesilovačem S-Master s celkovým výkonem 1000 W a sady reproduktorů zkonstruovaných pro dokonalý zvuk veškeré vaší zábavy.

Zesilovač přebírá dekódovaný zvuk z přehrávače BDP-S300 ve formátu HD Linear PCM a vytváří úchvatný prostorový zvukový výkon, který důstojně doplňuje obrazovou kvalitu Blu-ray Disků™.

Reproduktory: skvělý zvuk a stylový design

Reproduktory systému HTP-BD2RSF mají výškově polohovatelné stojany, a tak si je můžete nastavit přesně podle obrazovky vašeho televizoru BRAVIA. Lze je také namontovat na stěnu. Sada se skládá z vyhrazených dvoucestných předních reproduktorů, středového reproduktoru a prostorových reproduktorů, které doplňuje kompaktní, ale výkonný subwoofer.

Ovládání celého systému pomocí jediného tlačítka

Systém HTP-BD2RSF je vybaven propojením HDMI™ (3× vstup, 1× výstup), které umožňuje napájení celého systému přes televizor BRAVIA. Funkce BRAVIA Theatre Sync zajišťuje ovládání celého systému Sony stisknutím opravdu jednoho jediného tlačítka.

Stisknete-li například tlačítko „play“ na dálkovém ovladači přehrávače, celý systém i televizor se zapne, nastaví se správný vstup a spustí se přehrávání filmu.

Výsledkem je příjemný komfort – už nemusíte hledat ten správný ovladač a už nikdy nebudete ke svému systému potřebovat několik dálkových ovladačů – vystačíte s jediným.

Funkce Digital Cinema Auto Calibration

Každá místnost má své vlastní akustické vlastnosti a zvukoví nadšenci někdy tráví hodiny přemísťováním reproduktorů, nastavováním úrovní a nejrůznějších možných charakteristik, aby dosáhli co nejlepšího prostorového zvuku. Pokud chcete vše nastavit rychle a přesně, systém HTP-BD2RSF je určen přesně pro vás.

Vše provede automaticky – stačí jediné tlačítko! Technologie Sony Digital Cinema Auto Calibration je uznávaná jako jedna z nejrychlejších a nejpřesnějších systémů svého druhu.

Jak na to? K receiveru jednoduše připojte dodaný mikrofon, umístěte jej tam, kde byste normálně seděli a stiskněte tlačítko. Systém provede krátkou sérii testů, analyzuje výsledky a vypočítá ideální hlasitost, prodlevu a frekvenci pro vaše reproduktory. To je vše – systém je připraven zaplnit vaši místnost úžasným prostorovým zvukem bez ohledu na její velikost a tvar.

Sony DIGITAL MEDIA PORT – připojení přenosných hudebních přehrávačů i vašeho počítače

Většina z nás si své oblíbené skladby nosí s sebou, ať už v MP3 přehrávači nebo mobilním telefonu s MP3 (např. Sony Ericsson WALKMAN®). Systém HTP-BD2RSF dokáže velmi jednoduše přehrávat hudbu z těchto zařízení, nebo ji dokonce bezdrátově „streamovat“ z vašeho počítače.

Jako volitelné doplňky jsou v nabídce dva adaptéry pro MP3 přehrávače včetně Network WALKMANU®. Pokud ale dáváte přednost bezdrátovému propojení, můžete si vybrat TDM-BT1 pro „streamování“ hudby přes Bluetooth ze zařízení, jako jsou hudební telefony kompatibilní s A2DP, nebo TDM-NC1 pro připojení do své domácí Wi-Fi sítě a „streamování“ hudby z notebooku VAIO nebo jiných počítačů.

Systém navíc obsahuje i funkci Portable Audio Enhancer, která důmyslným zpracováním digitálního signálu dokáže rozšířit komprimovaný zvuk z přenosných přehrávačů.

Zdarma trilogie Spider-Man™ ve vysokém rozlišení HD

Jako důkaz, že se nabídka filmových titulů ve formátu Blu-ray od společnosti Sony Pictures Home Entertainment stále rozrůstá, si zákazníci, kteří si v Evropě zakoupí kterýkoli z přehrávačů, zdarma odnáší trilogii Spider-Man™ v HD na Blu-ray Disc™. Podmínkou je registrace produktu a vyplnění zákaznického dotazníku na internetux.

Trilogie Spider-Man™ v HD je společné vydání všech tří filmů na Blu-ray Disc™, které je exkluzivní sběratelskou verzí filmů Spider-Man™, Spider-Man™ 2 a Spider-Man™ 3 ve vysokém rozlišení.

Nový model Sony HTP-BD2RSF bude na českém trhu k dostání v listopadu 2007.

x Podmínky se mohou v jednotlivých zemích lišit. Nabídka neplatí pro Německo.

Sony HTP-BD2RSF – stručný souhrn

  • Celkový výkon 1000 W: 5×143 W plus 285 W na subwoofer, 32bitový plně digitální zesilovač S-Master zajišťující věrnou a křišťálově čistou reprodukci zvuku
  • Linear PCM pro nekomprimovanou kvalitu skutečného HD zvuku včetně dekódování audia v Dolby Digital Plus
  • Plné vysoké rozlišení (Full HD) 1080p a převzorkování standardních DVD na 1080p přes HDMI™ (3× vstup, 1× výstup)
  • Funkce 24p True Cinema pro promítání filmů přesně v té podobě, v jaké je režisér chtěl mít
  • Funkce BRAVIA Theatre Sync pro ovládání celého systému stisknutím jediného tlačítka
  • Systém reproduktorů, které dotvářejí ucelenou sadu domácího kina BRAVIA: montáž na zeď / postavení na zem (s výškovou stavitelností)
  • Funkce Digital Cinema Auto Calibration pro rychlé a dokonalé nastavení „jedním tlačítkem“
  • Sony DIGITAL MEDIA PORT pro připojení Network WALKMANU a přehrávačů iPod, Bluetooth zařízení a domácích Wi-Fi sítí, plus funkce Portable Audio Enhancer
  • Přehrává Blu-ray Disky™ / DVD / CD / AVC-HD / MP3 / JPEG
  • Zdarma trilogie Spider-Man™ v HD na Blu-ray Disku™
Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Tiskové zprávy

Komentáře