Dolby Vision: 5 partnerů, 6 hollywoodských studií, 100 filmů

vydáno 15. 11. 2016 | autor Pavel Kreuziger | sekce Novinky | téma Foto a video | 1 komentář

Tagy: Dolby Vision, HDR, Hollywood, partneři

Společnost Dolby na své konferenci v jihokorejském Soulu informovala o stavu svého HDR formátu (jednoho ze tří dostupných) Dolby Vision.

Korejský web Hilander informuje o tom, že v prémiovém formátu od Dolby bude ještě letos k dispozici přes sto titulů. Společnost svůj formát prezentuje jako prémiový, na rozdíl od otevřeného HDR10 a odvětvového – čistě profesionálního – HLG formátu.

Firma oznámila, že v současné době má podepsané partnerské smlouvy s pěti různými firmami – LG (OLED a LCD), Vizio (LCD), TCL (LCD), Loewe (OLED) a Skyworth (OLED). K těmto partnerům by již brzy měly přibýt firmy Changhong, Funai a Hisense (pravděpodobně se tak stane již příští rok).

Na konferenci bylo zároveň oznámeno, že vydání filmů s Dolby Vision pro domácnosti skrze streaming nebo UHD Blu-ray disky přislíbilo šest hollywoodských studií (Blu-ray s Dolby Vision budou taktéž v roce 2017). K těmto studiím patří Sony Pictures, Warner Bros, Universal, Paramount, Lionsgate a MGM. Disney/Pixar sice ve výčtu chybí, nicméně ti již podporují formát ve verzi pro kina.

K dalším novinkám patří podpora čtyř služeb pro streamování videa, ke kterým patří Amazon Video, Netflix a Vudu. Čtvrtý streamingový partner je prozatím nejasný.

Zdroj: FlatpanelsHD

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře

Re: Dolby Vision: 5 partnerů, 6 hollywoodských studií, ...

Vložil Petr (bez ověření), 28. Červen 2017 - 10:11

Obrázek uživatele Petr

Skvělá zpráva, tak teď jenom mít se jak dostat k obsahu v lepší kvalitě. Satelitní příjem asi bude nutností – https://www.kenex.cz/…litni-karty/