Disney Upgrade2Blu aneb nechci slevu zadarmo

vydáno 18. 12. 2009 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma Ze světa

Tagy: Amazon, Best Buy, Blockbuster, Blu-ray, Disney, DVD, DVD2Blu, film, prodej, Resort, Upgrade2Blu, Wal-Mart, Warner Bros.

Disney Blu-ray - logo

Filmová studia mají problém – Blu-ray formát se mezi zákazníky neadaptuje tak rychle, jak by bylo z obchodního hlediska vhodné. Poměr mezi prodanými DVD a Blu-ray je v nejlepším případě 85:15, DVD prostě mezi běžnými uživateli stále s přehledem vítězí. Občas se tedy objeví akce, která nabízí přechod z DVD na Blu-ray za výhodných podmínek.

Jedná se samozřejmě o rozsáhlé sbírky filmů na DVD, které lidé doma za roky nashromáždili. Při nákupu Blu-ray přehrávače se jich samozřejmě nemusí vzdávat, protože na něm DVD mohou přehrávat bez sebemenších problémů (a navíc často i s upscalingem), vzniká tu ale určité dilema:

Když už mám svůj oblíbený film na DVD, má pro mě vůbec cenu si ho znovu kupovat na Blu-ray? Pokud ne, tak je vlastně Blu-ray přehrávač zbytečný… Takže si ho asi nekoupím. A tím pádem ani žádné nové Blu-ray disky.

Pokud ovšem filmoví diváci dostanou šanci výhodně „povýšit“ svou sbírku DVD na Blu-ray, dost často je to k přechodu na vysoké rozlišení dokáže přesvědčit. Takovou akci s názvem DVD2Blu odstartovalo před časem studio Warner Bros. – nabízí výměnu filmů ze své produkce na DVD za Blu-ray vydání, jeden disk za poplatek osmi dolarů.

Tento týden rozjelo podobnou, i když v důsledku vlastně úplně rozdílnou kampaň i studio Disney. Akce Upgrade2Blu nabízí možnost získání slevového kupónu v hodnotě osmi dolarů na nákup Blu-ray vydání každého filmu z Disney produkce, jehož DVD vydání už jste vlastníkem.

Disney Upgrade2Blu - logo

DVD přitom není potřeba nikam fyzicky posílat, stačí malý ústřižek z obalu disku nad čárovým kódem (tzv. proof of purchase). Pak už jen zbývá počkat si několik týdnů, než na váš e-mail dorazí vygenerované odkazy, na kterých si můžete stáhnout slevové kupóny, vytisknout je a vyrazit na nákupy.

Je v tom ovšem pár háčků. Upgrade2Blu samozřejmě platí jen pro USA a Kanadu, to je u těchto akcí bohužel obvyklé. Dále je na výběr zatím jen omezené množství Blu-ray filmů studia Disney, na které lze slevový kupón získat – konkrétně jich je 57, další prý ale budou přibývat. Nakonec ale přijde to „nejlepší“.

Slevové kupóny neplatí všude, jen u vybraných prodejců. Mezi nimi je sice například Best Buy, Wal-Mart, Resort nebo Blockbuster, což jsou poměrně zvučná jména, všichni ale mají něco společného: většinu Blu-ray filmů studia Disney mají za nějakých třicet dolarů. Po osmidolarové slevě se tak dostáváme na $22 plus nějaké to poštovné, pokud nakupujete v e-shopu.

Walt Disney Pictures - logo

Pointa je v tom, že například na americkém Amazonu (který na seznamu prodejců, přijímajících slevové kupóny Upgrade2Blu, samozřejmě není) lze Blu-ray filmy studia Disney standardně sehnat po $20. Vypadá to tedy, že si „slevová akce“ v tomto případě takové označení skoro ani nezaslouží… Každá snaha o přiblížení Blu-ray formátu běžné DVD veřejnosti se ale cení.

A co vy? Pořizujete si vůbec své oblíbené filmy znovu na Blu-ray, i když už je máte na DVD?

Projevte svůj názor v komentářích pod článkem nebo využijte naše samostatné diskusní fórum »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře