Disney pošle na 3D Blu-ray novinky i klasiku

vydáno 5. 1. 2011 | autor Štěpán Čermák | sekce Novinky | téma 3D, Filmy | 6 komentářů

Tagy: 3D, 3D Blu-ray, Blu-ray, Blu-ray 3D, Bolt - pes pro každý případ, film, G-Force, Kráska a zvíře, Lví král, Piráti z Karibiku: Na vlnách podivna, Strašpytlík, Tron: Legacy, Ukradené Vánoce

Lví král (The Lion King, 1994) (Blu-ray 3D) Kráska a zvíře (Blu-ray 3D)

Nad mizernými čísly prodeje 3D přehrávačů a zobrazovačů si zřejmě drbe hlavu nejeden výrobce elektroniky. Jedním z hlavních důvodů relativně malého úspěchu 3D je krom ceny a faktu, že lidé teprve nedávno přešli na HD a životnost jejich nových televizorů bude několik let, také nedostatek obsahu.

Ve stereu prakticky nikdo nevysílá a 3D Blu-ray je jako šafránu. Studio Disney se to během roku 2011 pokusí alespoň trochu pozměnit – pro letošní trh chystá kolem patnácti 3D titulů.

Zatímco mezi nimi přítomnost novinek jako Tron: Legacy nikterak nepřekvapí, je tu i pár kousků, s jejichž 3D Blu-ray vydáním počítal zřejmě jen málokdo. Disney se totiž chystá uvést na trh 3D verzi animovaných klasik: Na stereo-placky zamíří Kráska a zvíře nebo třeba Lví král.

Konverze animáků samozřejmě nebude tak náročná jako konverze hraných filmů a o 3D kino-re-releasu obou klasik už se nějaký ten pátek mluví, i tak by to ale mohlo leckoho překvapit. Disney je znám tím, že si své animované klenoty pečlivě hlídá a konverze do 3D je něco, co by mohlo filmům spíš ublížit.

Na druhou stranu je to poslední způsob, jak dětem představit animovanou klasiku, kterou dneska přebíjí jeden počítačem generovaný animák vedle druhého. 3D by mohlo filmy zatraktivnět pro novou generaci diváků.

Ne jen z klasik je ale Disney živ. Vedle zmíněných animáků (které dorazí během podzimu) a nového Trona (který bude na Blu-ray stát za to hlavně díky geniálnímu soundtracku od Daft Punk) se tak na 3D Blu-ray objeví filmy jako Na vlásku, Bolt, Robinsonovi, G-Force, Strašpytlík nebo třeba Ukradené Vánoce – nejlepší film Tima Burtona, který nenatočil Tim Burton ;)

Jaké další releasy studio na 3D BD chystá, to zatím oficiálně není známo. Dá se ale předpokládat, že mezi nimi budou letošní novinky, takže třeba nejnovější Piráti z Karibiku (trailer).

Článek je součástí seriálu Blu-ray filmy na obzoru »

Související články a trailery

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře

Re: Disney pošle na 3D Blu-ray novinky i klasiku

Vložil Anonym (bez ověření), 6. Leden 2011 - 12:43

Obrázek uživatele Anonym

Osobně si myslím že 3D technologie předběhla dobu, kdy by měla oslovovat zákazníky. Když přijdete do elektra, tak největší šou se děje kolem 3D televizoru s brýlemi, kde stojí jeden na toto určený pracovník aby „prodal“ nejnovější technologii nejvíce zákazníkům, když jsem se ho zeptal kolik titulů si můžu na této extremně předražené a relativně malé TV pustit ve 3D následovala tristní odpověď: asi 10, a v češtině o žádném neví. Ale ihned mě ujišťoval že 3D obsah se dá přehrávat samozřejmě v 2D. Co se týče kvality obrazu a jakéhosi subjektivního komfortu pro mě kdo nosí brýle je tato technologie spíše na obtíž, klidně bych se nezlobil kdyby uplně upadla v zapomění. mslím že by se společnosti měly zaměřit na HD obraz a jeho rozšíření – pořád modré disky válcuje DVD v prodejnosti a nejen u nás. toto je ale čistě můj osobní názor.

Re: Disney pošle na 3D Blu-ray novinky i klasiku

Vložil Anonym (bez ověření), 6. Leden 2011 - 14:32

Obrázek uživatele Anonym

Musím říct, že i já se po Vánocích konečně rozhodl zjistit, jak to vlastně s tím všude protlačovaným 3D obrazem je. Zašel jsem celý natěšený do velké prodejny, kde se tato technologie hrdě převádí :-) Čekal jsem vážně něco dokonalého, jenže co následovalo po nasazení 3D brýlí bylo pouze to, že se z mých úst ozvalo, fuj, to je ale hnus. A to byl na tv puštěn demo disk s animovaným filmem. Nedokážu si představit, koukat na 3D s celou rodinou, když v kině mi to po hodině a půl bohatě stačí :-)

Re: Disney pošle na 3D Blu-ray novinky i klasiku

Vložil Ondřej Peterka (bez ověření), 7. Leden 2011 - 17:24

Obrázek uživatele Ondřej Peterka

No hlavně že nad 50 Hz CRT se dneska všichni ušklíbají, ale brýle, co blikají 60 krát za vteřinu a ještě každé oko na střídačku, jsou výkřik techniky. Zatím co jsem viděl, tak jakékoli 3D na LCD (potažmo LED) stálo za starou bačkoru, u plazmy 200 Hz (100 snímků na oko) už to „šlo“. IMHO vyrobit telku s rychlým překreslením není problém, ale LCD brýle s 200 Hz a rychlou odezvou už půjdou hůř.

Re: Disney pošle na 3D Blu-ray novinky i klasiku

Vložil Anonym (bez ověření), 6. Leden 2011 - 18:17

Obrázek uživatele Anonym

Vôbec netúžm mať doma nútený 3D obraz,je to proste komerčný vypočítavý ťah,ktorý zatial aj tak nevychádza.Chcem mať doma kvalitny HD obraz s kvalitným HD zvukom to je pre mňa podstatné a nie nejakú 3D debilnosť.Radšej nech sa poriadne sústredia na dokonalý obraz a zvuk.Nebudem doma pri telke nosiť na očiach 3D okuliare.Co sa mňa týka tak 3D je pre mňa komerčná stupidnosť.

Re: Disney pošle na 3D Blu-ray novinky i klasiku

Vložil miky (bez ověření), 7. Leden 2011 - 14:57

Obrázek uživatele miky

Producent Harryho Pottera říkal, že Relikvie vyjdou na BR ve 3D.

Re: Disney pošle na 3D Blu-ray novinky i klasiku

Vložil d.f.h, 7. Leden 2011 - 16:41

Obrázek uživatele d.f.h

Ano, to je pravda a my to víme :-) Viz http://hdmag.cz/…n-na-blu-ray