Disney jede dál: Blíží se Malá mořská víla a Aladin!

vydáno 11. 2. 2013 | autor Anna Kopecká, Petr Semecký | sekce Novinky | téma Filmy, Z domova, Ze světa | 1 komentář

Tagy: Aladin, Blu-ray, Diamond Collection, Disney, film, Little Mermaid, Malá mořská víla

Malá mořská víla (Blu-ray) Jako by u Disneyho četli naše diskuze. Když jsme před měsícem oznamovali nejnovější blučka od Mickey Mouse, smutnili jsme nad opomíjením Malé mořské víly a Aladina. A světe div se, releasy obou klasických animáků jsou blíž, než se zdály.

Zatímco o dobrodružství zrzavé sexbomby Ariel se budeme muset nejprve ucházet na americkém trhu, kde má disk vyjít 8. října (je ale možné, že se do té doby dočká ohlášení i pro náš trh, Disney u animáků nikdy moc nezdržuje), Aladina jak se zdá dostane evropský trh v předstihu oproti rodné hroudě. Magic Box totiž jeho vydání ohlásil již na 13. března, přičemž americké weby, fóra a e-shopy prozatím mlčí. Dokonce i Blu-ray trailer, jenž si můžete prohlédnout na konci článku, naleznete na internetu snad ve všech mutacích kromě angličtiny. Trochu zvláštní taktika, ale stěžovat si rozhodně nebudeme.

Otázkou zůstává jen bonusová výbava. Ač totiž technická kvalita disneyovek nikdy nezklamala, Disney je v Evropě známý svými tendencemi ořezávat tituly o exkluzivní výbavu, kterou nabízí pouze na zámořském trhu. U nás tak u posledních titulů chybí například velmi sympatické DisneyView, které umožňuje sledovat obraz 4:3 s domalovanými okraji, jež ruší výrazně méně než černé pruhy, a samozřejmě i mnohé dokumenty. Stačí si vzpomenout na nehezky ochuzené Avengers, vyslané na evropské trhy snad s trilionem bonusových variací, přičemž se informačně žádná nevyrovnala té za velkou louží.

Ale čert to vem. Důležité je, že ani letos Disney ve vydávání svých nejlepších animáků nepolevuje. Což nám připomíná, že se jen tento měsíc můžete těšit na screenshoty z dalších vydařených animáků – Popelky a Legendy o Mulan.

P.S.: A teď toho Herkula, Walte!

Oficiální český přebal Aladina: Aladin (Blu-ray)

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře

Re: Disney jede dál: Blíží se Malá mořská víla a ...

Vložil KARLOS (bez ověření), 11. Únor 2013 - 23:25

Obrázek uživatele KARLOS

Opět, když teda ten Disney čte ty zdější články a diskuze – vydejte nám proboha už Herkula ;)!