DIGITEX 2007 na senzorech digitálních fotoaparátů

vydáno 10. 10. 2007 | autor Veletrhy Brno | sekce Tiskové zprávy | téma Z domova

Tagy: Canon, Case Logic, DIGITEX 2007, Epson, HD Everio GZ-HD7, INVEX 2007, JVC, OKI, Olympus, Samsung, Sanyo, Sony, Zoner software

INVEX / DIGITEX 2007

Bohatý program a pestrá nabídka pro amatérské i profesionální příznivce digitální fotografie. I o tom je letošní veletrh DIGITEX. Zájemcům zde nejnovější modely svých produktů ukáží například Canon, Epson, Olympus, OKI, JVC, Samsung, Sony či Zoner. Tématem budou nejen samotné fotoaparáty, ale též software na zpracování obrazu a domácí i profesionální tisková řešení. Chybět nebudou ani tradiční vzdělávací doprovodné programy či výstavy známých fotografů.

Fotoaparáty, objektivy, stativy a příslušenství

Kompletní sortiment fotografického vybavení, tedy vše počínaje těly aparátů až po příslušenství, budou moci návštěvníci shlédnout v rámci stánků předních světových značek. Společnost Canon na expozici v pavilonu F ukáže všechny novinky ze své podzimní kolekce '07, tedy na 30 nových produktů. Návštěvníci budou mít jedinečnou příležitost prohlédnout a vyzkoušet si nové přírůstky do řady digitálních fotoaparátů PowerShot řady A, například fotoaparát PowerShot A720 IS. Na stánku najdete i podzimní novinku v řadě G – novou vlajkovou loď mezi svými kompaktními fotoaparáty pro pokročilé fotografy, model PowerShot G9 s rozlišením 12,1 megapixelu či malý a špičkově vybavený model PowerShot G6. Zapomenout nelze ani na nováčka PowerShot SX100 IS, který je prvním modelem z nové řady SX cenově výhodných digitálních kompaktních fotoaparátů se super zoomem. Krom toho se můžeme těšit i na dva nové modely řady IXUS  – Digital IXUS 960 IS a Digital IXUS 860 IS. Největším lákadlem však budou zřejmě dvě nové zrcadlovky z řady Canon EOS a to typ EOS 40D a EOS-1Ds Mark III s ohromujícím 21megapixelovým snímačem CMOS. Z oblasti příslušenství nebudou chybět tři novinky objektivů typu EF-S 18–55mm f/3,5–5,6 IS, EF-S 55–250mm f/4–5,6 IS a EF 14mm f/2,8L II USM. V expozici Canon budeme moci dále obdivovat i novou nejmenší Full HD 1080i videokameru na světě a to typ HG10.

DIGITEX jako místo pro představení své podzimní a zimní kolekce digitálních fotoaparátů si vybral i další významný hráč na trhu, Olympus. Spatřit budeme moci například Olympus SP-560UZ se širokoúhlým objektivem s jedinečnou ohniskovou vzdáleností 27–486 mm, dále pak přírůstek v kategorii fotoaparátů pro aktivní život – outdoorový digitální fotoaparát Olympus Mju 790 SW či novou čtyřčlennou generaci jednoduchých a zábavných fotoaparátů FE. Největší lahůdkou pro příznivce fotografování však zcela jistě bude premiérové představení dlouho očekávaného nástupce profesionální zrcadlovky Olympus E-1 a několik nových profesionálních objektivů Zuiko Digital. Ani Sony nezůstane pozadu a to se skvostem v podání nové digitální zrcadlovky Sony Alfa A700.

Samsung se na DIGITEXu představí prostřednictvím Solid Czech. Ke shlédnutí bude například stylový multimediální fotoaparát Samsung i70, oceněný „EISA AWARD“ a umožňující kromě fotografií v rozlišení 7,2 MPix i pořízení videozáznamu či naopak přehrávání formátu MP3. Na stánku Solid Czech se budeme moci taktéž setkat s nabídkou firmy Sanyo, nebo pouzder a brašen od Case Logic.

V prezentacích výrobců digitálních fotoaparátů najdeme i produkty na motivy ústředního tématu letošního DIGITEXu, tedy vysokého rozlišení obrazu. Kromě Canonu zde své výrobky představí JVC či Sony, která ukáže i evropskou HD kameru roku 2007–2008, model HDR-SR8E. Tento nejvyšší model řady AVCHD HDD Handycam® dokáže uložit až 38 hodin videa v rozlišení 1080 HD s digitálním prostorovým zvukem. JVC pak představí návštěvníkům především digitální kamery JVC Everio s vestavěným pevným diskem. Vévodit jim bude světově první kamera s plně HD záznamem v rozlišení 1920×1080i – HD Everio GZ-HD7.

Zpracování obrazu a tisková řešení

O tom, že DIGITEX je o komplexnosti svědčí bohatá nabídka v rámci zpracování digitálních fotografií a tiskových řešení. Na stánku Canon budou tak k vidění i tisková řešení pro různé segmenty trhu. Z prezentovaných fototiskáren Canon stojí za zmínku dvě nové inkoustové tiskárny třetí generace řady PIXMA, které dosahují tisku v kvalitě fotolaboratoře. Jsou to fotografické tiskárny s označením iP4500 a iP3500 a osm tiskáren vše-v-jednom – PIXMA MP970, MP610, MP520, MP220, MP210, MX300, MX310 a MX700. Epson ukáže mj. dva produkty oceněné TIPA AWARDS – „nejlepší profesionální fotografickou tiskárnu v Evropě“ Epson Stylus Pro 3800 a „nejlepší paměťové zařízení v Evropě v roce 2007“ multimediální databanku Epson P-5000. OKI Printing Solutions představí na letošním veletrhu DIGITEX zcela novou řadu malých černobílých tiskáren B2000 a nebude chybět ani nejprodávanější řada barevných tiskáren C5000 určená pro střední pracovní skupiny. Návštěvníci se budou moci dále seznámit i s novými trendy v oblasti komplexního řešení podnikových tiskových potřeb, se zaměřením na ekonomiku provozu a na praktické nástroje pro řízení tisku a pro sledování nákladů na tisk.

Jak obraz pořízený (nejen) digitálními fotoaparáty zpracovat bude moci široká veřejnost spatřit na stánku ZONER software, který představí již 10-té pokračování svého populárního produktu Zoner PhotoStudio. Pro odbornou veřejnost se pak v pavilonu s G2 s registrovaným vstupem nabídne na stánku AMOS Software možnost naživo vyzkoušet nové verze programů z rodiny Adobe.

Doprovodné akce a tématický program

Opět a vůbec naposledy se budeme moci na brněnském Výstavišti potkat s unikátní Galerií ve vlaku, jež společným projektem pražské Galerie Leica a Českých drah. Výstava, jež mezitím projela takřka dvě desítky měst má v Brně svou poslední zastávku. Tato expozice ve vlaku nabízí návštěvníkům pohled na natáčení snímku The Million Dollar Hotel a dokumentu Buena Vista Social Club. Výstavu doprovází povídky a texty písní kapely kubánských hudebníků. Chybět na INVEX-DIGITEXu nebudou ani další přehlídky nejlepších fotografů – těšit se můžeme na výstavu Olympusu či PhotoArt.

Fotoaréna s nemilosrdným srovnáním

Opět se i letos otevře Digitex FotoAréna powered by IDIF, která nabídne návštěvníkům veletrhu možnost unikátního srovnání digitálních fotoaparátů. K dispozici bude speciálně připravená testovací scéna s profesionálním nasvícením, na které si bude moci každý návštěvník vyzkoušet plejádu amatérských i profesionálních zrcadlovek. Na své si přijdou i příznivci kompaktních fotoaparátů, pro které bude připraven rozsáhlý srovnávací test kvality záznamu jednotlivých značek digitálních fotoaparátů. Jeho součástí bude i návštěvnické hodnocení nejlepšího fotoaparátu na základě anonymního srovnávání fotografií speciální testovací scény. Chybět nebude ani studio s prezentacemi práce profesionálních fotografů, přednáškový program a speciální nabídka odborné literatury. I v letošním roce je odborným garantem a technickým realizátorem projektu FotoArény Institut digitální fotografie.


Mezinárodní veletrhy informačních technologií a spotřební elektroniky proběhnou na brněnském Výstavišti 23. – 27.10. 2007. Jejich součástí jsou dva veletrhy: Mezinárodní veletrh informačních a komunikačních technologií INVEX a Mezinárodní veletrh spotřební elektroniky a digitální zábavy DIGITEX. Oba veletrhy jsou doplněny konferenčním programem pod souhrnným názvem Conferences & Events. Veletrhy navštívilo v loňském roce 104 tisíc lidí. Počet vystavovatelů dosáhl 564 z 22 zemí.

Článek je součástí série, informující o akci INVEX / DIGITEX 2007 »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Tiskové zprávy

Komentáře