Devítiminutový trailer na Star Trek: Do temnoty míří do IMAXu!

vydáno 10. 12. 2012 | autor Petr Semecký | sekce Novinky | téma 3D, Filmy, Z domova | 7 komentářů

Tagy: 3D, Dolby Atmos, film, IMAX, Star Trek, Star Trek: Do temnoty, Star Trek: Into Darkness

Star Trek: Do temnoty Pokračování Star Treku patří mezi nejočekávanější blockbustery následující letní sezóny, což s sebou nese hned několik zásadních výhod pro filmové fanoušky. První se týká pečlivé reklamní kampaně, s níž je Star Trek: Do temnoty provázán. Ta odstartovala minulý týden první upoutávkou (tento týden bude následovat její plnohodnotná verze), kterou si můžete prohlédnout níže, a bude pokračovat již tento čtvrtek v pražském kině IMAX, kde bude exkluzivně promítáno prvních 9 minut z filmu.

Ano, Paramount okatě navazuje na Nolanova Temného rytíře, jenž podobnými preview proslul, ovšem komu to vadí. Zásadní je, že si fanoušci USS Enterprise mohou před projekcemi Hobita (přesněji v časech 10:00 a 20:00) užít Spocka na největším plátně v republice. Vedení IMAXu sice neuvádí, proč se preview objeví pouze dvakrát denně, zřejmě jde však o časové důvody. Ostatně Hobitových 166 minut vyžaduje samo o sobě (natož v kombinaci s nutným úklidem sálu) velkou zručnost při sestavování programu, takže dalších 9 minut by před každou projekcí zákonitě muselo vyvolat časové komplikace. A jak víme, čas jsou peníze.

Se Star Trekem se však váže ještě jedna dobrá zpráva, a tou je fakt, že až film 6. června 2013 dorazí do kin, budeme si ho moci užít i v Dolby Atmos. J.J. Abrams totiž hodlá navázat jak na Disneyho Rebelku, tak na Jacksonův návrat do Středozemě a nový Star Trek v něm rovnou namixovat. Teď jen, aby se v IMAXu pustili do vylepšování místní aparatury, protože jezdit kvůli technicky precizním projekcím do pro mnohé vzdálené Hostivaře, kde sídlí Premiere Cinemas, není úplně nejpohodlnější.

P.S.: A vy nám povězte, na jakou projekci Hobita (3D, 3D HFR, 2D, Dolby Atmos) se ve čtvrtek chystáte. A uveďte relevantní důvody proč.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře

Re: Devítiminutový trailer na Star Trek: Do temnoty ...

Vložil Ondřej Peterka (bez ověření), 10. Prosinec 2012 - 15:35

Obrázek uživatele Ondřej Peterka

Nakonec vyhrál IMAX, snad do příštího dílu zvládnou upgrade na 4K a distributor doveze i HFR verzi. Dabing v žádném případě nezvládnu a upřímně lituju všechny, kteří jsou na něj odkázaní. Pak už to bylo celkem jednoduché. A Star Trek je příjemný bonus.

Re: Devítiminutový trailer na Star Trek: Do temnoty ...

Vložil _ksilt. (bez ověření), 10. Prosinec 2012 - 16:03

Obrázek uživatele _ksilt.

Urcite se jedna o casove duvody. IMAX vahal celkove s nasazenim kvuli uz tak dlouhe stopazi Hobbita. To aby to Stredozemci vubec vydrzeli ;-)

Re: Devítiminutový trailer na Star Trek: Do temnoty ...

Vložil Sau (bez ověření), 10. Prosinec 2012 - 16:28

Obrázek uživatele Sau

IMAX s jejich hnusným obrazem fakt ne, idu do Premiere Cinemas na verzi s Dolby Atmos. Řekl bych že to bude výraznější změna než HFR. Samozřejmě bych najradši viděl obě novinky naráz, ale bohužel to tu u nás (zatím) nejde.

Re: Devítiminutový trailer na Star Trek: Do temnoty ...

Vložil Psema (bez ověření), 10. Prosinec 2012 - 16:30

Obrázek uživatele Psema

Premiere Cinemas pořád combo 3D plus Atmos zvažuje… ale těžko říct. Viděl bych to, že možná až v dalších týdnech v distribuci.

Re: Devítiminutový trailer na Star Trek: Do temnoty ...

Vložil Sau (bez ověření), 10. Prosinec 2012 - 17:00

Obrázek uživatele Sau

Jo, přesně to samé tvrdili aj mně. Takže snad jo, ale já čekat každopádně nechcu :)

Re: Devítiminutový trailer na Star Trek: Do temnoty ...

Vložil KARLOS (bez ověření), 10. Prosinec 2012 - 21:13

Obrázek uživatele KARLOS

Bohužel prozatím premiéra ve 3D a dabingu… 2D titule jsou relativně nedaleko, ale pokud se na něco vypravím mimo dosah ruky, tak to bude právě HFR 3D (Vánoční dárek?)… Teď jen doufat, že se ten dabing alespoň trochu povede a nebude moc trhat uši.

Re: Devítiminutový trailer na Star Trek: Do temnoty ...

Vložil Anonym (bez ověření), 10. Prosinec 2012 - 23:52

Obrázek uživatele Anonym

tak muzika jak z promethea