Dětská hra 2 (mini recenze Blu-ray)

vydáno 22. 4. 2015 | autor Petr Semecký | sekce Novinky | téma Filmy, Z domova

Tagy: Blu-ray, Child's Play 2, Dětská hra 2, film, recenze

Dětská hra 2 (Child's Play 2, 1990) (Blu-ray)

Vraždící panenka Chucky sice patří mezi hororové ikony, zase tolik dobrých filmů však ve svých „good guy“ lacláčích rozhodně nemá. Většinu slávy si vysloužila díky prvnímu dílu série a ve zbytku jela povětšinou na neutrál.

Platí to především o druhém dílu, na němž je od prvních vteřin až příliš evidentní, že vznikl z důvodu snadno vydělaných peněz. Zápletka v podstatě neexistuje (Chucky se vrací a chce zase Andyho tělo… zííív) a jediné, co zůstává atraktivní, jsou jednotlivé mordy. Jenže s těmi tvůrci v první půlhodince velmi šetří a vše se pořádně rozjede až těsně za polovinou, kdy se objeví atmosféra, nápady a dokonce i několik bodrých vtípků, které z Chuckyho vždy dělaly sympaťáka.

Vrcholem filmu je jednoznačně finále v hračkářské fabrice, které vytváří dojem, že právě sem tvůrci směřovali většinu své invence. Chucky umírá a povstává, hlásí snad každých 30 vteřin a film je místy natolik nekorektně zábavný, že by se mohli i dnešní hororisté učit. Právě kvůli závěrečné dvacetiminutovce má cenu s Chuckym trávit čas. Na zbytek filmu můžete použít rychloposuv.

Dětská hra 2 (1990) Dětská hra 2 (1990) Dětská hra 2 (1990) Dětská hra 2 (1990)

Technické provedení

Na pohodu. Chucky sice přichází na Blu-ray pouze na jednovrstvém disku. Jeho krátká stopáž mu však dovoluje zazářit i na tak malém prostoru. jakým je 25GB. A to i přesto, že se s přepisem Universal očividně moc nepáral. V obraze jsou místy evidentní drobné nečistoty, zrovna tak obrovské množství zrna zůstalo na místě a poskytuje ryze dobový vzhled, díky němuž si film s dnešní produkcí rozhodně nespletete. Ostrost je však až na pár výjimek naprosto uspokojivá, podání barev neselhává (sem tam se objeví trochu přepálené tělovky, ale to je vše), černá je sytá a Blu-ray vzhledem k materiálu i velmi solidně kreslí ve stínech. Pokud jste fanoušek, tenhle Blu-ray si po stránce obrazu rozhodně užijete.

Dětská hra 2 (1990) Dětská hra 2 (1990) Dětská hra 2 (1990) Dětská hra 2 (1990)

TIP: Další FullHD screenshoty v PNG a podrobné technické informace o obrazu a zvuku najdete na našem Blu-ray profilu filmu

Zvukově se o žádné terno nekoná (mix je jen v DTS-HD 2.0), ale svou práci disk přesto odvede slušně. Prvních cca 30 minut mi sice dialogy přišly poměrně těžko srozumitelné, postupně se však situace zlepšila a po stránce sound designu a prezentace soundtracku je vše v pořádku. Dvojka Chuckyho umí přijít se solidní dynamikou, vykreslit atmosféru a nabízí v rámci mezí realisticky znějící stopu. Rozhodně ale nečekejte žádný nadstandard.

Bonusy

Disk vychází bez bonusových materiálů.

Filmgame.cz Blu-ray filmu Dětská hra 2 poskytla k recenzi distribuční společnost Bontonfilm. Děkujeme. Disk můžete zakoupit v obchodě Filmgame.cz

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře