Denon a Marantz nabídnou multizone video

vydáno 7. 6. 2012 | autor Štěpán Čermák | sekce Novinky | téma 3D, Přehrávače, Hi-Fi audio

Tagy: 4K, Denon, FullHD, HD audio, HDMI, Marantz, multizone video

Multizónové audio je devízou vyšších řad A/V receiverů už celé roky a i když se jedná o funkci, kterou v praxi využívá pravděpodobně málokdo, výrobci jí do srdcí domácích kin cpou i nadále. Teď navíc přišli s obdobnou fičurou i pro video. Vlajkové lodě Denonu a Marantzu dokážou utáhnout tři zvukové výstupy a dva video výstupy. Každý pro jiné zařízení.

Denon a Marantz

Multizónové audio i video nabídne Denon ve svých receiverech AVR-3313CI, AVR-2313CI a AVR-21133CI. Nejvyšší z nich bude pracovat s osmikanálovým zvukem (125 w na kanál) s tím, že multizone audio i video budou moct tahat obsah z odlišných zdrojů, které se do zařízení přiženou skrze jeden ze sedmi HDMI vstupů. Receiver má samozřejmě i tři HDMI výstupy, díky čemuž se budou moct lidé v oddělených pokojích dívat na rozdílná videa.

Nižší modely se liší zpravidla menším výkonem na kanál. Všechny zvládnou 4k passthrough, takže jsou dostatečně „future-proof“, video vám navíc do 4k také upsamplují.

Marantz a jeho SR7007 (i nižší verze SR5007) operují s totožnými technickými specifikacemi, všechny receivery od obou značek se pak samozřejmě poperou i s veškerými dostupnými typy vysokodefiničního zvuku v komprimované i nekomprimované podobě. Za nejvyšší modelovou řadu si obě společnosti řeknou o $1199, tedy v přepočtu téměř pětadvacet tisíc.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře