Datart uvádí na trh revoluční 3D televizory Samsung

vydáno 20. 4. 2010 | autor Datart | sekce Tiskové zprávy | téma 3D, Televizory | 2 komentáře

Tagy: 3D, 3D Blu-ray, 3D Starter Kit, 3DTV, Blu-ray 3D, C7000, Datart, HDMI 1.4, HDTV, LCD, LED, Samsung, Skype, televizor

Datart - logo

V síti prodejen Datart a na e-shopu Datart.cz se začaly prodávat první 3D televizory na našem trhu. Zákazníci se budou na místě moci seznámit se dvěma modely 3D televizorů Samsung, které jim nabídnou zcela nový zážitek při sledování 3D filmů i běžného televizního vysílání.

Každý z televizorů se bude prodávat s párem 3D brýlí a k dostání budou ve všech prodejnách řetězce Datart, kde si zákazníci budou moci ozkoušet 3D obraz doslova na vlastní oči.

Technologie trojrozměrného obrazu obohacuje divácký zážitek podobně revolučním způsobem, jako kdysi nástup barvy do filmu či širokoúhlého formátu do televizního vysílání. Společnost Datart nyní na český trh uvádí první 3D televizory, které umožní vstup tohoto fenoménu i do domácích kin. V domácím prostředí navíc může být 3D efekt z technologických důvodů působivější než v kině.

LCD LED 3DTV Samsung řady C7000

Zatímco v kinosálech s množstvím návštěvníků a širokým rozptylem pozorovacích míst je nutné využívat tzv. pasivní stereoskopii, využívající barevně odlišených čoček polarizačních brýlí, při využití 3D televizoru je možné se opřít o kvalitnější stereoskopii aktivní.

Při ní dochází v precizní synchronizaci s televizní obrazovkou ke střídavému zatemňování obou čoček. Výsledný obraz tak nabízí zcela precizní trojrozměrný vjem, bez sebemenší barevné odchylky od originálu.

Společnost Datart, specialista na spotřební elektroniku, ve svých prodejnách a v internetovém e-shopu Datart.cz počínaje 15. dubnem nabízí špičkové 3D LED televizory společnosti Samsung. Konkrétně se jedná o modely série C7000 s úhlopříčkami od 102 do 140 centimetrů.

Samsung 3D Starter Kit

Dokonalý 3D obraz tyto televizory poskytnou při přehrávání 3D Blu-ray nosiče na speciálním 3D Blu-ray přehrávači. Ten je s televizorem propojen pomocí vysokorychlostního konektoru HDMI 1.4, umožňujícího současný přenos obou obrazových streamů.

Nové televizory Samsung nabízejí i přepočet standardního dvourozměrného obrazu do 3D simulace, ale třeba i pohodlné video-telefonování prostřednictvím zabudované kamery a podpory programu Skype.

Cena 3D televizorů Samsung se v prodejním řetězci Datart bude pohybovat od 44990 Kč do 84990 Kč. Působivý obraz 3DTV si budou moci na místě vyzkoušet všichni návštěvníci prodejen Datart.

Související články

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Tiskové zprávy

Komentáře

Re: Datart uvádí na trh revoluční 3D televizory Samsung

Vložil papinak (bez ověření), 21. Duben 2010 - 8:33

Obrázek uživatele papinak

„Zatímco v kinosálech s množstvím návštěvníků a širokým rozptylem pozorovacích míst je nutné využívat tzv. pasivní stereoskopii, využívající barevně odlišených čoček polarizačních brýlí, při využití 3D televizoru je možné se opřít o kvalitnější stereoskopii aktivní.“

Je vidět, že v Datardu jsou opravdu odborníci.

Re: Datart uvádí na trh revoluční 3D televizory Samsung

Vložil d.f.h, 21. Duben 2010 - 9:05

Obrázek uživatele d.f.h

Tak zase upřímně – nedá se přece tvrdit, že by se polarizační technologie v kinosálech nepoužívala. Používá se, používají se obě technologie. Záleží jen na tom, jak se to pak zformuluje… :-)