Dárková sada Kingsman: Trapná snaha rýžovat na propagačních předmětech

vydáno 26. 6. 2015 | autor Petr Semecký | sekce Novinky | téma Filmy, Z domova

Tagy: Blu-ray, film, Kingsman, Kingsman: Secret Service, Kingsman: Tajná služba

Ačkoli běžná amaray edice akčního bijáku Kingsman: Tajná služba je již nyní v prodeji, někteří fanoušci filmu nedočkavě vyčkávají na balení, které by se mělo dostat na trh příští týden. Jedná se o tzv. dárkové balení, což je označení pro krabici, v níž se kromě filmu ukrývají i předměty spojené s filmem. Obvykle bývá u zahraničních edic zvykem, že se jedná o předměty exkluzivní, ostatně bylo tomu tak například u limitované edice Indiana Jonese, ve které byly exkluzivní fotografie, Indyho deník, nebo sirky z klubu Obi-Wan. A vzpomněl bych si i na kolekce Desatera přikázání, Casablancy, Jihu proti Severu atd., kde bylo možné získat předměty, jež se nikde jinde sehnat nedaly.

Kingsman: Tajná služba (Blu-ray)

V případě Kingsman se ale o podobnou exkluzivitu rozhodně nejedná. A co je o dost smutnější, ve skutečnosti se nejedná ani o žádnou velkou dárkovou edici, jež by si zasluhovala přepálenou cenovku 1599 korun. Že je film uvnitř balení umístěn pouze v obyčejném amarayi, nikoli v regulérním speciálním balení, to by ani nevadilo. Co je ale k zamyšlení, je skutečnost, že Bontonfilm do exkluzivní „dárkové edice“ umisťuje ryze reklamní předměty. Tedy cetky, které se distributorům běžně zasílají již v době kinopremiéry filmu a které mají zhruba stejnou hodnotu jako Babišovy párky z paznehtů.

Co v edici najdete? Klíčenku, otvírák a pouzdro na Open Card, resp. britskou Oyster Card. Což je zábavné, neboť stejné pouzdro nosím již tři měsíce v kapse a rozhodně žádné dárkové balení nevlastním. Samozřejmě neříkám, že si fanoušci filmu nemají podobnou edici kupovat. Pokud o předměty stojí a přijdou jim něčím výjimečné, pak je to zajisté jejich volba. A po zkušenostech musím uznat, že pouzdro stále drží. Při pohledu na přemrštěnou cenu se však nemohu zbavit dojmu, že se jedná o poměrně odporné a smutné rýžování na něčem, co by mělo být součástí spíše soutěží, nebo bonusem pro pár prvních kupujících.

Související články

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře