Další studia opouštějí HD DVD

vydáno 12. 1. 2008 | sekce Novinky | téma Ze světa | 3 komentáře

Tagy: Blu-ray, Constantin Film, Faunův labyrint, HBO, HD DVD, New Line Cinema, Paramount, Resident Evil, Time Warner, Universal, válka formátů, Warner

Před týdnem oznámilo studio Warner zásadní zprávu – Blu-ray exkluzivitu pro všechny svoje filmy (viz Warner hází HD DVD přes palubu: od června už jen Blu-ray). Konkurenční formát HD DVD tak utrpěl citelnou ránu, která ale neměla být poslední. V následujících dnech ho opustila i studia New Line Cinema, HBO a Constantin Film.

New Line Cinema - logo

New Line Cinema a HBO patří stejně jako studio Warner společnosti Time Warner, takže jejich rozhodnutí není nijak překvapivé. Dosud všichni vydávali své tituly na Blu-ray i HD DVD, tomu je teď ale konec.

Studio New Line Cinema zatím stačilo na HD DVD vydat jen jeden film, Faunův labyrint, ten se teď zároveň stane filmem posledním. Studio zrušilo všechna další ohlášená HD DVD vydání (například Křižovatka smrti 3 nebo Hairspray) a bude věnovat už jen Blu-ray. Příznivci HD DVD se tedy už nikdy nedočkají stále toužebně očekávané trilogie Pán prstenů.

HBO - logo

HBO vydalo na Blu-ray i HD DVD šestou sezónu kritikou i diváky vřele přijatého mafiánského seriálu Rodina Sopránů. Jeho další série, stejně jako ostatní kvalitní televizní seriály z produkce HBO (Bratrstvo neohorožených, Andělé v Americe, Deadwood, Ze Země na Měsíc atd.), teď už budou vycházet pouze na Blu-ray.

Constantin Film - logo

Třetím studiem je německá nezávislá produkční společnost Constantin Film, podílející se například na filmu Parfém: Příběh vraha nebo hororové sérii Resident Evil. I tato společnost bude od 1. března letošního roku vydávat pouze na Blu-ray.

Na straně HD DVD tedy už zůstávají pouze studia Paramount a Universal. Spekuluje se sice o tom, že tito dva poslední mohykáni svůj boj brzo vzdají, ale žádná oficiální iformace se v tomto směru dosud neobjevila.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře

Re: Další studia opouštějí HD DVD

Vložil Petr Sybol (bez ověření), 13. Leden 2008 - 4:17

Obrázek uživatele Petr Sybol

Jdu si otevřít lahev vína a oslavit to… Přál jsem si, aby to tak dopadlo, teď si mnu ručičky.

Re: Další studia opouštějí HD DVD

Vložil hopik (bez ověření), 13. Leden 2008 - 8:38

Obrázek uživatele hopik

Jsem taky rad, ze to tak dopadlo. Sice jsem nefandil nikomu vice ci mene,ale jeden format je 100% lepsi nez dva nekompatibilni…

Re: Další studia opouštějí HD DVD

Vložil Anonym (bez ověření), 17. Leden 2008 - 17:52

Obrázek uživatele Anonym

www.blu-ray.com Prodej BD.Doporucuju. :D