Další sběratelské Blu-raye: Nespoutaný Django a Bídníci

vydáno 4. 3. 2013 | autor Petr Semecký | sekce Novinky | téma Filmy, Z domova | 3 komentáře

Tagy: Bídníci, Blu-ray, Collector's Edition, DigiBook, Django Unchained, film, Les Misérables, Nespoutaný Django, sběratelská kolekce

Žhavá tarantinovka z jižanský plantáží, Nespoutaný Django, a nejnovější zpracování slavných Bídníků patří mezi největší hity konce minulého a začátku letošního roku, a tak se není čemu divit, že distribuce hodlá dovalit na trh i nějaké ty speciální edice, kterých začíná být na českém trhu tolik, že by si měl zákazník-sběratel pomalu hledat druhou a třetí práci. Ale tentokrát nejde o žádná béčka, jejichž limitované edice bychom oželeli. Oba filmy totiž rozhodně patří mezi to nejzajímavější, co jste mohli, anebo ještě můžete vidět v kinech.

Začněme Tarantinovým opusem, za který si rozšafný „magor z videopůjčovny“ vysloužil svého druhého Oscara. Jak informoval server Blu-space, Bontonfilm hodlá otrokářské vybíjené dopřát co největší péči a přichystat pro tuzemský trh premium kolekci, čítající kromě filmu i zajímavé filmové relikvie (viz. obrázek).

Nespoutaný Django (Blu-ray Premium kolekce)

Přiložený návrh se sice bude zřejmě ještě měnit, nicméně z něj je jasně cítit, že nepůjde o žádnou malou edici, nýbrž o poctivou sběratelskou záležitost, do níž se fanouškům vyplatí investovat (už jen proto, že po vyprodání poletí její cena na eBayi zcela jistě do extrémních výšin).

A při troše štěstí by nemuselo zůstat jen u jedné edice. Kromě levnějšího amaraye totiž některé eshopy slibují i steelbook. U něj ovšem bude záležet na vyjednávání samotných obchodů, neboť Bontonfilm o steelbooku zatím vůbec nevyjednává. Jak se ale ukázalo například u kolekce prvních a druhých Expendables, pokud vyjednává započnou včas, může si obchodník vydat steelbook, popřípadě jinou edici i na vlastní triko.

Jistá je prozatím premium kolekce, na níž nebude chybět šestikanálové DTS-HD Master Audio a snad i spousta bonusových materiálů, na jejichž zveřejnění se stále čeká nejen u nás, ale i v zámoří. Český release je nicméně naplánovaný na 22. května.

Bídníci (Blu-ray digibook)

A hned o týden později můžete svou peněženku podojit ještě jednou. To totiž dorazí v úvodu zmínění chudáci z opusu podle románu Victora Huga, pro něž si Bontonfilm přichystá tradičně pohledný digibook od studia Universal, jehož součástí bude jak film a klasická brožura, tak podle posledních informací i filmový soundtrack.

Což je jednoznačně paráda. Na druhou stranu moc netěší předpokládaná cena, neboť tu českých distributor stanovil na poněkud extrémních 799 Kč. Ne, nejsem šetřílek a chápu, že za podobné edice (navíc s CD navíc) se musí připlácet. Ale jsem upřímně zvědavý, kdo za Bídníky vysolí bez úšklebku sumu, za kterou by jinak pořídil dvě jiné novinky, popřípadě tři až čtyři filmy ve slevě.

Jaký názor máte na obě edice vy? Šli byste do nich? A která vás zajímá víc?

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře

Re: Další sběratelské Blu-raye: Nespoutaný Django a ...

Vložil marko (bez ověření), 4. Březen 2013 - 19:42

Obrázek uživatele marko

nepojdem ani do jednej, Bedari ma neohromili kedze sa jedna o muzikal… Djanga som nevidel, osobne sa tesim na Schindlerov zoznam

Re: Další sběratelské Blu-raye: Nespoutaný Django a ...

Vložil Jarry (bez ověření), 5. Březen 2013 - 14:15

Obrázek uživatele Jarry

Jak vidno, začíná mít v Česku vydávání Bd filmů v lepších obalech opět atribut vychcanosti, prostě vše má nějakou hodnotu a ta se nedá natahovat donekonečna, zvláště když jde v případě Bd Bídníků o digibook, byť vkusný a pěkně provedený. Ale didtributoři si a teď mi promiňte to nepěkné slovo, serou do vlastního hnízda a opět zvednou o nějaké to procento počet paličů.Už vidím ty protiargumentace o tom malém českém trhu a další zasek. track s oblíbenou písničkou o pirátství!

Re: Další sběratelské Blu-raye: Nespoutaný Django a ...

Vložil st39.6, 5. Březen 2013 - 15:19

Obrázek uživatele st39.6

Django nakonec v Premium edici nebude: http://www.blu-space.cz/…-dorazi.html, byla odložena :(