Další novinka z dílny LG: 4K HDR „věžový“ projektor

vydáno 7. 1. 2018 | autor Pavel Kreuziger | sekce Novinky | téma Projektory | 2 komentáře

Tagy: 4K HDR, CES 2018, LG HU80KA, Tower, věžový projektor

Jihokorejská LG se v souvislosti s CES 2018 hodně snaží, aby se o ní mluvilo. A daří se jí to. Tentokrát ji je třeba zmínit v souvislosti s neotřelým řešením projektoru.

Svůj první 4K HDR projektor společnost uvedla pod označením HU80KA a tvrdí, že jím řeší nešvary podobných zařízení (jiných značek), která jsou „těžká, drahá a složitá na instalaci“. HU80KA, připomínající vysokou krabici s držákem na přenášení, má oproti konkurenčním řešením asi poloviční velikost. LG toho dosáhla díky svému „bezzrcadlovému enginu ve tvaru L“. Novinku lze zavěsit na zeď nebo ze stropu, případně ji prostě položit na zem.

HU80KA nabízí až 150palcový obraz, který může být promítán na jakýkoliv plochý povrch. Zároveň jde o doposud nejjasnější projektor od LG, schopný dosáhnout 2 500 lumenů, 4K obrazu je pak dosaženo pomocí technologie Expanded Pixel Resolution (EPR). Podpora HDR má podobu formátu HDR10 a do projektoru jsou integrovány 7W reproduktory.

Po stránce konektivity zde nalezneme klasický optický výstup, HDMI a Bluetooth (audio), ale také USB a ethernetové porty. K projektoru tak můžete připojit například i klávesnici nebo myš. Projektor běží (stejně jako smart TV značky) na operačním systému webOS 3.5. Cena zařízení, které se oficiálně představí na CES 2018, bude okolo 2 tisíc dolarů nebo i méně, což v překladu znamená něco málo přes 40 tisíc korun.

Zdroj: Techspot.com

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře

Re: Další novinka z dílny LG: 4K HDR „věžový“ ...

Vložil bullet force (bez ověření), 24. Leden 2018 - 9:13

Obrázek uživatele bullet force

Zároveň jde o doposud nejjasnější projektor od LG, schopný dosáhnout 2 500 lumenů!

Re: Další novinka z dílny LG: 4K HDR „věžový“ ...

Vložil vex 3 (bez ověření), 16. Srpen 2018 - 6:01

Obrázek uživatele vex 3

The article you have shared here very awesome. I really like and appreciated your work. I read deeply your article, the points you have mentioned in this article are useful vex 3