Cisco pomáhá Virgin Media vylepšit digitální televizi

vydáno 8. 10. 2009 | autor Cisco Systems | sekce Tiskové zprávy | téma Ze světa

Tagy: Cisco, Cisco Systems, Digital Video Headend, digitalizace, IP Next-Generation Network, Virgin Media

Cisco Systems - logo Virgin Media - logo

Nová technologie přinese vyšší standard služeb 12 milionům domácností

Společnost Virgin Media, která má ve Velké Británii vedoucí postavení v oblasti zábavy a komunikací, se rozhodla s pomocí společností Cisco upgradovat svou platformu digitální televize.

V rámci spolupráce bude ve všech regionálních stanicích i v centrále Virgin Media implementována technologie Cisco® Digital Video Headend, která zjednodušší infrastrukturu a tím sníží společnosti Virgin Media provozní náklady, podpoří zavedení bezpečnostní služby podmíněného přístupu a urychlí uvedení nových služeb s vyšším rozlišením.

„Aktualizace platformy naší digitální televize nám přináší možnost nadále inovovat nové služby pro diváky. Díky vyšší flexibilitě a výkonnosti můžeme divákům garantovat výjimečnou podívanou. Cisco má nejen spoustu zkušeností, ale také proškolené specialisty, kteří jsou schopni dodat kompletní řešení a pomohou podpořit rozvoj zábavních služeb pro další generace,“ řekl Daniel Hennessy, ředitel technické architektury ve společnosti Virgin Media.

Systém bude fungovat přes síť optických vláken společnosti Virgin Media na síťových technologiích Cisco, které budou zahrnovat core a edge síťové prvky IP Next-Generation Network, digital video headend nebo nástroje pro správu a monitoring systému, které se postarají o vysokorychlostní přenos dat mezi centrálou a regionálními stanicemi.

Po dokončení implementace by měla být nová televizní platforma schopná přenášet vylepšené služby do více než 12,6 milionu britských domácností.

„Cisco spolupracuje s Virgin Media již několik let a jsme rádi, že můžeme této společnosti pomoci dostat se mezi nejlepší firmy na trhu. A právě s novou platformou televizních přenosů založenou na IP může Virgin Media nabídnout svým zákazníkům služby, které změní jejich pohled na zábavu,“ dodal Phil Smith, viceprezident společnosti Cisco UK & Ireland.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Tiskové zprávy

Komentáře