Cisco HealthPresence umožní vyšetřit pacienty na dálku

vydáno 24. 3. 2010 | autor Cisco Systems | sekce Tiskové zprávy | téma IT a software

Tagy: Cisco, Cisco Systems, HealthPresence, TelePresence, Unified Communications

Cisco Systems - logo

Nové řešení umožní přístup ke speciální péči bez ohledu na místo.

Společnost Cisco představila nové technologické řešení HealthPresence, pomocí kterého mohou být pacienti vyšetřeni lékařem na dálku. V praxi to například umožní zkonzultovat diagnózu se vzdáleným specialistou na určitou problematiku nebo vyšetřit pacienty v oblastech s horší dostupností zdravotnické péče.

Vyšetření se může zúčastnit na dálku i více osob, například rodina nemocného, která žije na jiném kontinentě. Do pilotního programu se již zapojila zdravotnická zařízení ve Spojených státech amerických, Kanadě a Evropě.

„Ve venkovských i některých městských oblastech mají pacienti ke zdravotní péči často omezený přístup, zejména pokud vyžadují speciální služby nebo trpí chronickými onemocněními. Cisco HealthPresence by mohlo změnit dosavadní lékařskou praxi a umožnit lidem, aby se snadno a bezpečně spojili s nejvhodnější klinikou či specialistou pro jejich specifické potřeby a získali nejlepší možnou péči bez ohledu na to, kde se zrovna nachází,“ řekl Dr. Kaveh Safavi, vice president divize Internet Business Solutions Group Healthcare Practice ve společnosti Cisco.

Cisco HealthPresence v sobě spojuje dvě technologie, Cisco TelePresence a Cisco Unified Communications. K zařízení jsou napojeny zdravotnické přístroje a všechny informace jsou mezi všemi zúčastěnými stranami přenášeny pomocí integrovaného zvuku a HD videa.

Cisco HealthPresence

Prostřednictvím HealthPresence mohou pacienti stejně jako například jejich rodinní příslušníci vidět obrázky a poslouchat zvuky z různých diagnostických zařízení a aktivně vidět a slyšet to samé, co lékařský personál.

K vybavení Cisco HealthPresence patří například kamera pro vnější pozorování, ušní-nosní-krční kamera, digitální stetoskop nebo zařízení pro měření krevního tlaku, teploty, tepové frekvence a hladiny kyslíku v krvi. Řešení nabízí vysoce bezpečnou šifrovací technologii pro ochranu soukromí a bezpečnosti přenášených dat o pacientech.

Nové řešení se již v rámci pilotních programů testuje v několika zdravotnických zařízeních ve Spojených státech amerických, Kanadě a Evropě. Například v rámci pilotního projektu v americkém státě Kalifornie bude během půl roku uvedeno do provozu 15 lokalit, které umožní pacientům snadnější přístup ke vzdáleným doktorům a specialistům při zachování podobných podmínek, jako při osobní návštěvě. Jedním ze zařízení bude i Molina Healthcare v San Diegu.

„Lidé od zdravotnické péče očekávají stále více možností, aby však mohlo být do praxe uvedeno například vyšetření na dálku, je potřeba zavést nové modely jejího poskytování. V našem zařízení pomáhá Cisco HealthPresence eliminovat nutnost lékařů a pacientů být v jednu dobu na tom samém místě, což nám umožňuje pomoci mnohem širší a více rozptýlené pacientské základně,“ vysvětluje D. Michael M. Siegel, vice president ve zdravotnickém zařízení Molina Healthcare v americkém San Diegu.

Podle odborníků bude hrát video v následujících letech ve zdravotní péči stále důležitější roli. Již dnes je v některých zdravotnických zařízeních celkem běžné, že si pacienti svoji návštěvu u lékaře zaznamenají na kameru a potom je pro ně doma jednodušší postupovat podle rad lékaře. To může být především velmi nápomocné pro rodinné členy pacienta, kteří mu poskytují domácí péči.

Další informace o Cisco TelePresence

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Tiskové zprávy

Komentáře