Čelisti na Blu-ray: Známe detaily

vydáno 11. 4. 2012 | autor Petr Semecký | sekce Novinky | téma Filmy, Ze světa

Tagy: Blu-ray, Čelisti, Jaws, Steven Spielberg, Universal

O Čelistech a jejich příchodu na modré placky se ví sice už půl roku, ale až na pár rozhovorů se Stevenem Spielbergem, ujišťujícím, že na rozdíl od George Lucase nehodlá zasahovat do trikové stránky svého filmu, a data americké premiéry (stále platí 14. srpen letošního roku) jsme o bližší specifikace toho, na co se můžeme těšit, bohužel nezavadili.

Čelisti (Blu-ray)

Až nyní se studio Universal odhodlalo a konečně odpálilo podrobnosti o Blu-ray edici, která by neměla chybět na poličce žádného fanouška hororu, Spielberga a kinematografie jako takové.

Nejprve si můžeme z hluboka oddechnout. Universal nechystá žádné fígle a ačkoliv se chvíli spekulovalo, že bychom mohli původní Čelisti získat jen v rámci společné kolekce s peklíčky typu Čelisti 3D, nakonec si budeme moci „první hollywoodský blockbuster“ pořídit samostatně bez zbytečných pokračování, a navíc i se solidním nášupem bonusů.

Ty budou kromě obvyklých BD fíčur (BD-Live, pocket BLU, Advanced Remote Control, Video Timeline, Mobile-To-Go a Keyboard funkcionalita) zahrnovat vystřižené a nevydařené záběry, trailer, archivní fotografie a storyboardy, featuretty (Jaws: The Restoration a From the Set) a především dva celovečerní dokumenty (The Shark is Still Working: The Impact & Legacy of Jaw a Making of Jaws), které vás – jak slibují názvy – nejprve protáhnou dobovým natáčení a následně dopodrobna rozeberou dopad Čelistí na filmovou tvorbu a jejich nesmazatelné místo v historických análech.

TIP: Podívejte se u nás na HD teaser na Blu-ray edici Čelistí

Film samotný nově získá osmikanálovou zvukovou stopu (7.1 DTS-HD Master Audio), schválenou samotným Spielbergem, a samozřejmě i dlouho očekávaný remasterovaný obraz, který byl pro potřeby Blu-ray skenován z původního, značně sešlého negativu, a posléze pod dohledem těch nejlepších v oboru zrestaurován do ještě lepší kvality, než jakou bylo možné vidět v době premiéry v kinech.

Nevěříte? Pak vám nezbývá nic jiného, než se přesvědčit na vlastní oči v parádním dokumentu o restauračních pracích.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře