Canon se pochlubil dalším systémovým fotoaparátem

vydáno 19. 9. 2016 | autor Pavel Kreuziger | sekce Novinky | téma Foto a video

Tagy: bezzrcadlovka, Canon EOS M5, systémový fotoaparát

Canon se do světa systémových fotoaparátů čili „bezzrcadlovek“ vrhl sice už dříve, nicméně zatím se v této oblasti příliš neprosadil. Možná by změnu mohla přinést čerstvě představená novinka.

Tou je model EOS M5, high-endovým fotoaparátem, který rozhodně připomíná zrcadlovku alespoň vzhledem. A taky tím, že si bere některé prvky z modelu 80D, tedy DSLR orientované na náročnější spotřebitele (tedy kategorii označenou jako prosumer). Je zde k dispozici například Dual Pixel CMOS autofokus, který pomáhá při přesnějším ostření pohybujících se objektů ve videu. Kromě toho je zde k dispozici stejný 24,2megapixelový APS-C senzor a rozsah ISO 100 – 25 600.

Kromě toho je Canon EOS M5 vybaven obrazovým procesorem Digic 7 (tedy nejnovějším z dílny výrobce), sekvenčním snímáním o rychlosti 7 fotek za sekundu i technologiemi Wi-Fi, Bluetooth a NFC. Na zadním panelu naleznete 3,2palcový dotykový displej či elektronický hledáček ve vysokém rozlišení. Celkově to vypadá, že novinka od Canonu bude slušnou konkurencí pro značky, které se v segmentu systémových fotoaparátů pohybují již delší dobu a úspěšněji.

Novinka se na trh (uvidíme, zda i ten český) dostane na počátku listopadu za 980 dolarů (23 500 Kč; pouze tělo), respektive 1 100 dolarů (26 400 Kč) s objektivem 15–45mm f/3.5 – 6.3.

Zdroj: Engadget

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře