Cambridge Audio představuje první UHD Blu-ray přehrávač

vydáno 20. 8. 2017 | autor Pavel Kreuziger | sekce Novinky | téma Přehrávače | 2 komentáře

Tagy: 4K, Cambridge Audio, CXUHD, Dolby Vision, HDR10, přehrávač, Ultra HD

Britská společnost Cambridge Audio uvádí svůj první UHD Blu-ray přehrávač, který oplývá klasickým vzhledem high-endové komponenty i podporou HDR včetně Dolby Vision.

O přehrávači se sice již nějakou dobu spekulovalo, nicméně podporu Dolby Vision u modelu CXUHD nejspíše nikdo netipoval, protože tento HDR formát je alespoň v daném segmentu výsadou vyvolených (jmenovitě Oppo, LG a americká odnož Philipsu; díky firmwarové aktualizaci se k nim mají přidat i firmy LG a (evropský) Philips.

Zařízení samozřejmě odpovídá standardu UHD Blu-ray, což znamená, že podporuje jak 4K Ultra HD rozlišení, tak základní formát HDR10. Podporu Dolby Vision HD je tudíž možné vnímat jako nadstandard. Cambridge CXUHD staví na čipsetu MediaTek MTK8591, který nalezneme také v přehrávačích Oppo.

Kromě toho dokáže přehrávač dekódovat HEVC, H.264, VP9 4K a Hi10P, jakož i celou řadu dalších „video, hudebních a obrazových souborů z USB a pevných disků.“ K dispozici jsou také 3 HDMI výstupy, jeden pro audio a video a jeden pouze pro zvuk; a jeden vstup. Novinka se v rámci Evropy začne prodávat v průběhu září za 800 eur, tedy něco málo přes 20 tisíc korun.

Bude zajímavé sledovat, zda se CXUHD prosadí zejména proti konkurenci od Oppo, které má malý náskok v podobě modelů 203 a 205.

Zdroj: FlatpanelsHD

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře

Re: Cambridge Audio představuje první UHD Blu-ray ...

Vložil dasd (bez ověření), 20. Listopad 2018 - 14:17

Obrázek uživatele dasd

Superbly written article, if only all bloggers offered the same content as you, the internet would be a far better place.. travel information

Re: Cambridge Audio představuje první UHD Blu-ray ...

Vložil dasd (bez ověření), 28. Listopad 2018 - 17:34

Obrázek uživatele dasd

Wonderful article, thanks for putting this together! This is obviously one great post. Thanks for the valuable information and insights you have so provided here. visit here