Bratrstvo neohrožených vtrhne na Blu-ray ještě letos

vydáno 3. 4. 2008 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma Filmy, Ze světa

Tagy: Andělé v Americe, Band of Brothers, Blu-ray, Bratrstvo neohrožených, Carnivale, Deadwood, DVD, Emmy, HBO, HD DVD, Odpočívej v pokoji, Rodina Sopránů, seriál, Toshiba, válka formátů, Ze Země na Měsíc

HBO - logo

Milovníci kvalitních seriálů s válečnou tématikou by měli zbystřit. Bratrstvo neohrožených (Band of Brothers, 2001, seriál na FDb.cz), jedna z nejvíce ceněných televizních sérií, se chystá dobýt svět vysokého rozlišení a potěšit bezpočet oddaných příznivců.

Tento monumentální desetihodinový projekt z produkce HBO, pod kterým jsou podepsáni například Tom Hanks a Steven Spielberg, právem patří do zlatého fondu seriálové tvorby. Příhody skupiny mladých vojáků za druhé světové války dokázaly zaujmout diváky i kritiku a získaly mnoho ocenění, mimo jiné například prestižní Emmy. DVD vydání seriálu je celkově šestým nejprodávanějším titulem všech dob, v kategorii seriálů na DVD pak dokonce zaujímá čtvrté místo.

O vydání Bratrstva neohrožených na Blu-ray a HD DVD se spekulovalo už od roku 2006, kdy na obou formátech začaly vycházet první filmy, byl by to totiž jednoznačný prodejní trhák. HBO ale nakonec začalo vydávat svoje seriály jen na HD DVD a Bratrstvo neohrožených se v této podobě překvapivě objevilo jen v Japonsku – tam seriál vyšel na pěti discích pod hlavičkou společnosti Toshiba, hlavního hráče na poli HD DVD.

Bratrstvo neohrožených (Band of Brothers, 2001) (HD DVD)

Koncem roku 2007 ale studio HBO vydalo na Blu-ray šestou sezónu mafiánského seriálu Rodina Sopránů a letos na jaře spolu s dalšími oznámilo, že bude svou produkci dál vydávat už jen na Blu-ray (viz Další studia opouštějí HD DVD). To byla předzvěst konce války formátů, ke kterému nakonec skutečně došlo a dnes už si na HD DVD nikdo ani nevzpomene.

Že má HBO s Blu-ray své plány, to ostatně v nedávném rozhovoru potvrdila i Sofia Chang, marketingová viceprezidentka HBO Video. Podle ní se na Blu-ray vydání seriálu Bratrstvo neohrožených už pracuje a v obchodech by se mělo objevit do konce roku 2008. Časový rozsah je to sice velmi neurčitý a kromě něj nebyly zveřejněny žádné další informace, v tuto chvíli to ale bude muset stačit.

Je jisté, že by HBO s každým svým seriálem mohlo na Blu-ray slavit obrovské úspěchy – zvlášť teď, když už pro příznivce vysokého rozlišení neexistuje žádná jiná volba. Andělé v Americe, Deadwood, Ze Země na Měsíc, Carnivale, Odpočívej v pokoji… To všechno jsou kvalitní série, které by spousta diváků chtěla mít ve své sbírce v té nejlepší možné kvalitě.

Doufejme tedy, že Bratrstvo neohrožených na Blu-ray bude jen prvním z mnoha připravovaných vydání studia HBO.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře