Blu-ray, ta láska nebeská...

vydáno 21. 8. 2009 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma Filmy, Ze světa

Tagy: Blu-ray, DTS-HD Master Audio, film, Láska nebeská, Love Actually, Universal, Universal Pictures, Universal Studios, VC-1

Láska nebeská (Love Actually, 2003)

Richard Curtis se proslavil především jako scénárista slavných televizních seriálů s Rowanem Atkinsonem (Mr. Bean, Černá zmije), na svém kontě má také několik velmi úspěšných a po všech stránkách velmi britských filmů – Čtyři svatby a jeden pohřeb, Notting Hill nebo Deník Bridget Jonesové. Romantické komedii zůstal věrný i v případě prvního filmu, který režíroval.

Láska nebeská (Love Actually, FDb.cz) je optimistický, pohodový až přeslazený příběh, plný skvěle obsazených postav a nezbytného britského humoru. Tak velkou porci romantiky sice netrénovaní jedinci příliš dobře nenesou, z obchodního hlediska se ale už blíží předvánoční čas, do něhož se přesně tento typ filmu perfektně hodí.

Studio Universal připravuje Blu-ray vydání pro region A (USA) na 3. listopadu. Kromě obvyklého VC-1 obrazu a DTS-HD Master Audio 5.1 zvuku se můžeme těšit i na nějaké ty bonusy: komentář režiséra a herců, vynechané scény, hudební videa, dokumenty The Music of Love Actually, The Storytellers a další.

Dobrou zprávou je, že studio Universal své Blu-ray disky regionálně nekóduje, americkou edici romantikou přetékajícího filmu si tedy budeme moct vychutnat i v Evropě. Bohužel ale bez české jazykové podpory, ta by se mohla objevit až na případném vydání pro náš region B.

Láska nebeská (2003)

Romantická komedie Láska nebeská nás zavede do současného předvánočního Londýna, kde se odehraje příběh skládající se z mnoha nádherných milostných historek – někdy romantických, někdy smutných, někdy pošetilých. Žádná nepostrádá svůj osobitý humor.

Láska nebeská (Love Actually, 2003)

Všude, kam se podíváte, způsobuje láska chaos. Od nově jmenovaného ministerského předsedy, který se zamiluje 30 vteřin poté, co vejde do úřadu na Downing Street, až po smolařského prodavače sendvičů, který nemá s dívkami ve Velké Británii prostě štěstí a raději proto odjíždí do Wisconsinu; od spisovatele, který dostal košem a vypaří se do jižní Francie utěšit své bolavé srdce, až po stárnoucí rockovou hvězdu, která se snaží o comeback za každou cenu; od nevěsty, které dělá starosti nejlepší přítel jejího muže, až po ženu, které dělá starosti její manžel; od chlapce, který se zakoukal do nejkrásnější dívky ve škole, až po jeho nevlastního otce, který se zakoukal do Claudie Schiffer.

Tyto londýnské životy a lásky se setkají, smísí a nakonec vše vyvrcholí na Štědrý večer s romantickými, dráždivými a komickými důsledky pro všechny zúčastněné.

Článek je součástí seriálu Blu-ray filmy na obzoru »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře