Blu-ray střípky #2: Od Wolverina k Černému pátku

vydáno 18. 11. 2013 | autor Petr Semecký | sekce Novinky | téma Filmy, Z domova

Tagy: Black Friday, Blu-ray, film, Hon, Jagten, Magic Box, Wolverine

Blu-ray střípky jsme kvůli recenzi Pacific Rimu o den posunuli, to vám ale nemusí vadit, protože nakonec je dostanete tak jako tak. A bez delších řečí se vrhneme rovnou na to, co přinesly uplynulé dva týdny a vy jste ještě neměli možnost si o tom na HDmagu číst.

Lakovaný Wolverine lakuje spíš fanoušky

Hrdinný „Rosomák“ a nejoblíbenější X-Men dorazí již tento týden na Blu-ray i ve třech sběratelských baleních. První je kompletní kolekce všech mutantských filmů s plastovými drápy (a na blízko vypadají vážně levně), druhé docela inovativně pojatý steelbook a třetí „lakovaný“ box se sběratelskými kartami (ve stylu steelbookového coveru) a rozkládacím digipackem. Díky Facebooku Filmareny už víme, jak tato poslední edice v nerozbaleném stavu vypadá a kdo se těšil na hodnotnou edici, může si nechat peníze v peněžence a přesunout se o dům dál. Foxové totiž vytáhli ze skladů očividně jen levný černý karton a na něj připlácli plastovou nálepku s pokleknutým Wolverinem. Člověk by čekal, že si s návrhem někdo alespoň trochu pohraje a ikonický výjev nechá do boxu třeba zapustit. Ale při pohledu na fotografii se zjevně rozhodlo jinak, takže ze zajímavého návrhu se vyklubala jen další pračka na peníze, ve které je pár cetek a distribuce si za ni žádá 1200 korun. To je odvaha zralá na přejetí šinkanzenem!

Wolverine - lakovaný box

Hra o trůny pokračuje v únoru!

Hra o trůny je jeden z mála seriálů, který se podařilo procpat i na tuzemský trh (v italských edicích, ale lepší než nožem do slabin), a ačkoli tržby nejsou podle distributora zrovna nejžhavější, bylo přislíbeno, že bychom se v březnu měli dočkat i třetí sezóny, která před časem skončila na HBO tradiční vyvražďovačkou poloviny postav. Pokud bychom se však nakonec nedočkali, smutnit nemusíme, HBO totiž v týdnu ohlásilo americkou edici, která vyjde již 18. února a stejně jako předchozí sezóny ponese solidní nášup bonusů od audiokomentářů přes představení nových postav a herců až po zákulisní informace a vystřižené scény. Zkrátka Trůnová klasika, na jakou jsme při čekání na už vážně dlouho se blížící zimu zvyklí.

Hra o trůny - vizuál zahraničního BD

Vinterbergův Hon na Mikkelsena konečně na Blu-ray

Jeden z nejlepších filmů loňského roku, který jsem na rozdíl od spousty oscarových bijáků ani zdaleka nevytěsnil z hlavy, dorazil na tuzemský Blu-ray. Seženete ho za necelou pětistovku a obětovat byste ji měli i přesto, že na disku nenajdete žádné bonusy. Někdy totiž stačí jen vynikající film a Thomas Vinterberg zase jednou doručil drásavé severské drama, které ve vás vyvolá chuť některým postavám urazit hlavu a nacpat ji do drtiče odpadků. A nikoli proto, že by režisér něco nezvládl. Scénář a režijní vedení je natolik skvostné, že máte pocit jako by zápletka o domnělém zneužívání dítěte motala okolo vašeho známého. Mads Mikkelsen v hlavní roli je navíc tradičně skvostný.

Hon

Magic Box asi utlumí příval katalogových klasik

Magic Box se v posledních měsících docela snaží a ačkoli občas vydá disk i s ošizenou bonusovou nabídkou, často tato selhání (mnohdy ani nezpůsobená samotným distributorem) vynahrazuje vydáváním starých klasik jako v případě filmů s Jamesem Deanem či Wilderova Bytu. Starších titulů by však mohlo v následujících měsících ubývat. Prodeje těchto filmů jsou totiž ve srovnání s DVD mizerné a na tisíce kusů DVDček připadne jen pár stovek prodaných disků Blu-ray. Samozřejmě všichni víme, že roli hraje cena a také totožný release DVD i Blu-ray, kdy se zákazník mnohdy rozhodne na základě nižší ceny. Přesto se jedná o smutnou ukázku toho, jak si trh sám diktuje.

Magic Box

Za týden startuje Black Friday Week

Některé tuzemské obchody (hlavně ten s nejotravnější mimozemskou entitou) se sice snaží zreplikovat model „Černého pátku“, kdy se především elektronika výrazně zlevňuje, aby se vyprázdnily sklady, oproti americkému Black Friday Week se však stále jedná jen o úsměvný pokus, neboť v týdnu od 25. listopadu (v pátek 29. listopadu budou slevy největší) zahájí obchodní řetězce a internetové obchody (včetně Amazonu) hotové žně pro všechny, kteří si chtějí před Vánoci pořídit levně v podstatě cokoliv. Včetně filmů na Blu-ray, které obvykle klesají i ke třem dolarům za kus. Což je cena jako kdybyste zamířili ke stánkaři pro pošetkové DVD. Není divu, že je tato akce časově omezena a často jsou některé produkty vyprodané rychleji, než stačíte refreshovat prohlížeč. Tak si připravte peněženky a hbité prsty. Jako každý rok by mělo být o co stát.

Black Friday Week startuje 25. listopadu
Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře