Blu-ray přehrávač Sony BDP-S1E

vydáno 3. 4. 2007 | autor Sony | sekce Tiskové zprávy | téma Přehrávače

Tagy: 1080p, 24p True Cinema, AVCHD, BDP-S1E, Blu-ray, BRAVIA, BRAVIA Theatre Sync, DVD, Full HD, HDMI, JPEG, přehrávač, Sony, x.v.Colour

První evropský Sony přehrávač disků Blu-ray vytváří nový standard audiovizuálního přehrávání ve vysokém rozlišení.

Společnost Sony oznamuje uvedení svého prvního evropského přehrávače disků Blu-ray pro maximální zážitek z domácího kina. BDP-S1E představuje jeden z nejvýkonnějších a nejinteligentnějších spotřebitelských produktů, které Sony kdy vyvinula: přehrávač definuje nový standard audiovizuálního přehrávání filmů s vysokým rozlišením. Dokonalý a stylový přístroj BDP-S1E se hladce integruje s koncepcí domácího kina Sony BRAVIA Theatre a výsledkem je jeden z nejskvělejších a nejzábavnějších systémů domácí zábavy.

Přehrávač Sony BDP-S1E

Přehrávač BDP-S1E podporuje plné rozlišení 1920×1080p (neprokládané) z disků Blu-ray. Nemusíte se loučit ani s působivou sbírkou filmů, které už máte doma. Při přehrávání stávajících disků DVD na přehrávači BDP-S1E díky převodu rozlišení na 1080p získáte novou kvalitu překračující hranice formátu DVD s novým leskem a charakterem, který se přibližuje formátu HD.

Milovníci filmů budou nadšeni režimem 24p True Cinema. Protože filmová kamera zaznamenává 24 snímků za sekundu, ale televizory pracují s vyšší frekvencí, je nutné provádět převod. Výsledkem je pak odchylka 4%, takže film je v televizi přehráván o 4% rychleji než originál a zvuková stopa zní o 4% déle. Pokud však přehrávač BDP-S1E připojíte k televizoru s podporou 24p, jako jsou například televizory řady BRAVIA D3000, přehrává se skutečných 24 snímků za sekundu, přesně jak je kamera zaznamenala. Film vidíte a slyšíte přesně tak, jak zamýšlel režisér.

Společnost Sony přehrávač BDP-S1E uvádí jako nejdokonalejší formu zážitku z domácího kina. Díky tomu, že v Evropě již je ve formátu Blu-ray k dispozici více než 250 filmůx, mohou si být zákazníci jisti, že si z nabídky vybere každý. Akční James Bond v Casino Royale, zápletku Šifry mistra Leonarda nebo romantiku filmu Hitch a v nejbližší době i další filmy z nabídky sedmi z hlavních osmi Hollywoodských studií, která se rozhodla podporovat tento formát.

x Oznámeno sdružením Blu-ray Disc Association na tiskové konferenci CeBIT, 15. března 2007

Uvědomujeme si význam zvukového doprovodu HD světa a proto BDP-S1E podporuje až 8 kanálů nekomprimovaného digitálního zvuku ve formátu linear PCM přes výstup HDMI a také formát Dolby Digital Plus. O nejvyšší kvalitu audio signálu se starají samostatné audio obvody, osazené vysoce výkonnými součástkami, pevný rám mechaniky, držáků a mimo střed upevněných izolujících nožek.

Přijetí normy „x.v.Colour“ (implementace normy videosignálu xvYCC společností Sony) je příkladem toho, že chceme v evropských systémech domácího kina HD držet laťku hodně vysoko. Spotřebitelé si nyní při přehrávání disků nahraných kamerami AVC-HD mohou užít přibližně dvojnásobně rozsáhlý barevný prostor ve srovnání s normou sRGB.

„Stejně jako disk Blu-ray přináší revoluci do domácí zábavy, tento nový přehrávač přináší na evropský trh novou kvalitu,“ řekl Lukáš Paskovský ze společnosti Sony Czech. „Mohu-li být expresivní, BDP-S1E bych přirovnal výkonem k zápasníkovi nejtěžší váhy a vzhledem ke skvělé modelce. Každý uživatel jej dokáže jednoduše a intuitivně ovládat. Formátu Blu-ray věříme natolik, že v nejbližších měsících plánujeme značné rozšíření rodiny produktů Blu-ray.“

Neuvěřitelný vzhled – intuitivní design

Štíhlý hliníkový panel se skleněnými doplňky skrývá inteligentní ovládání na úrovni u spotřebitelských přístrojů dříve nevídané. Přístroj byl vyvíjen jako nedílná součást konceptu Sony BRAVIA Theatre a synchronizace přehrávače BDP-S1E s televizory Sony BRAVIA, HiFi systémy a AV receivery je tak otázkou jednoho stisku tlačítka s tím, že díky funkci BRAVIA Theatre Sync už nemusíte procházet složitá a zdlouhavá nastavení v menu. Za několik minut od vybalení přehrávače již bude srdcem HD systému domácího kina a v interiéru vám neudělá ostudu. Velkou péči jsme věnovali designu, což se odráží v originální volbě materiálů, speciálního skleněného předního panelu na hliníkovém těle. Skleněný přední panel vydává temně modré světlo, které je možné na ovládacím panelu ztlumit tak, aby se obecenstvo mohlo soustředit na obrazový zážitek.

Blu-ray přehrávač Sony podporuje řadu vysoce kvalitních video kodeků, včetně MPEG2, MPEG4-AVC a VC1. HDMI rozhraní nabízí nejširší slučitelnost s dalšími zařízeními, přičemž vlastníci televizorů bez HDMI konektoru mohou využít standardní analogový výstup analogového signálu 1080i. Přehrávač podporuje formáty BD-ROM, AVC-HD, CD a DVD přehrávané z disků DVD/DVD±R/±RW a také zvukové nahrávky MP3 a fotografie JPEG přehrávané z disků DVD±R/±RW.

Přehrávač BDP-S1E bude v České republice dostupný od června 2007.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Tiskové zprávy

Komentáře