Blu-ray přehrávač Samsung BD-P2400 se na trh nedostane, duální BD-UP5000 se zpožděním

vydáno 1. 10. 2007 | sekce Novinky | téma Přehrávače, Ze světa

Tagy: BD-P1400, BD-P2400, BD-UP5000, Blu-ray, duální, přehrávač, Samsung

Samsung BD-UP5000 Duo HD

Podle zatím neoficiálních zpráv se společnost Samsung rozhodla nezahájit výrobu Blu-ray přehrávače střední třídy BD-P2400, původně ohlášeného na říjen tohoto roku. Zároveň se o dva měsíce odkládá uvedení netrpělivě očekávaného duálního HD přehrávače BD-UP5000.

Model BD-P2400 měl obohatit nabídku přehrávačů střední třídy, kromě 7.1 audio výstupu nabízel například HQV procesor pro upscaling videosignálu z SD do HD. Uvedení na trh by se ale do konce října zřejmě nestihlo a tak Samsung jeho výrobu prostě vůbec nezahájil. Po 31. říjnu 2007 totiž musí každý Blu-ray přehrávač splňovat specifikace Blu-ray profilu 1.1, což především znamená sekundární video a audio dekodér (pro interaktivní obraz v obraze nebo audio komentář) a 256 MB trvalé paměti. Zdá se, že BD-P2400 vzhledem k původnímu termínu uvedení s něčím takovým hardwarově nepočítal a po 31. říjnu by tedy nemohl být uveden, protože by profilu 1.1 nevyhovoval. Nás to ale příliš trápit nemusí, tento model se totiž do České republiky neměl vůbec dostat.

V případě duálního HD přehrávače BD-UP5000 je situace jiná. Jeho uvedení bylo odloženo na prosinec, což mimo jiné znamená, že se u něj s podporou profilu 1.1 stoprocentně počítá. Vzhledem k hardwarovým specifikacím se dá ale očekávat i podpora profilu 2.0 (BD-Live), což je hlavně možnost připojení k internetu a 1 GB interní paměti pro stahovaná data. Na dokončení přehrávače zbývá dost času a zdá se, že by se z něj mohl rázem stát jeden z nejlepších přehrávačů na trhu. Tento duální všeuměl se k nám sice měl dostat už v listopadu, ale trocha trpělivosti se v tomto případě jistě vyplatí.

Samsung BD-P1400

Jako jediný z trojice „podzimních“ Blu-ray přehrávačů Samsung se tak ke spotřebitelům včas dostal jen low-end BD-P1400, který už je v prodeji (u nás by se měl objevit v průběhu října).

Podrobnější informace o všech třech modelech naleznete v tiskové zprávě Samsung: třetí generace Blu-ray přehrávačů a první Blu-ray domácí kino na světě

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře