Blu-ray přehrávač Goldmund pro naprosté šílence

vydáno 15. 9. 2009 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma Přehrávače | 4 komentáře

Tagy: AC Curator, BD-30, BD-Live, BDP-CX7000ES, Blu-ray, BonusView, Denon, DVD-A1UD, DVD-Audio, Eidos 20 BD, Eidos Reference Blue, Goldmund, Lexicon, Magnetic Damper, Marantz, Mechanical Grounding, přehrávač, SACD, Sony, THX, UD9004

Goldmund - logo

Přiznejme si to: běžní spotřebitelé na celém světě stále čekají na Blu-ray přehrávače s cenou okolo $100. Běžní spotřebitelé jsou normální. Zcela jiná skupina uživatelů se pak orientuje na high-end a nedělá jí problémy utratit za průměrně vybavený Blu-ray přehrávač tolik, co za nový automobil zvučné značky.

A pak je tu ještě jedna skupina.

Marantz UD9004 za 40 tisíc? Nenechte se vysmát, tohle běžně utrácím za večeři v restauraci. Changer na 400 Blu-ray Sony BDP-CX7000ES za 45 tisíc? Po pravdě řečeno vypadá jako myčka na nádobí. Lexicon BD-30 s THX certifikací za 75 tisíc? No, to už je lepší, ale že by se nenašlo něco ještě „lepšího“? Co třeba Denon DVD-A1UD za 100 tisíc? To je panečku hezky okrouhlá částka, ta se bude hezky vypisovat do šekové knížky!

A nebo snad nejdražší Blu-ray přehrávač na světě – Goldmund Eidos 20 BD za 300 tisíc? Za ty peníze přece musí být nejlepší, ne?

Musí, nemusí… Každopádně nejdražší Blu-ray přehrávač na světě to už rozhodně není. Sama společnost Goldmund, v jistých kruzích známý švýcarský výrobce exkluzivní designové elektroniky, se rozhodla přehodnotit finanční krizi a uznala, že její zákazníci mají na víc. Letos tedy přichází s novým modelem, který nese všeříkající označení Goldmund Eidos Reference Blue (‚e‘ na konci je správně).

Blu-ray přehrávač Goldmund Eidos Reference Blue

Po pravdě řečeno se jedná ve všech směrech o typický výrobek značky Goldmund: designový až futuristický vzhled, v rámci technologie nepříliš pokročilá výbava (například Blu-ray disky sice přehraje ze všech regionů, ale poradí si jenom s BonusView, na BD-Live už nestačí, neumí SACD ani DVD-Audio, analogový audio výstup má pouze 5.1), přítomnost firemních obvodů a vylepšení (AC Curator – oddělený napájecí obvod, který dramaticky zvyšuje stabilitu a dynamiku zvuku i obrazu; Mechanical Grounding – antivibrační mechanismus, zlepšující podmínky pro čtení disku; Magnetic Damper – magnetické zařízení, které eliminuje chyby při čtení disku), nezvyklá váha (30 kg bez podstavce, 80 kg s podstavcem) a… Brutální cena.

Goldmund Eidos Reference Blue totiž údajně přijde na neuvěřitelných 135 tisíc, ovšem pozor – amerických dolarů. V korunách sem tu částku nebudeme raději ani psát, ale ano, počítáte dobře. Za tuto cenu už má například Porsche v nabídce několik základních modelů svých proslulých sporťáků.

Blu-ray přehrávač Goldmund Eidos Reference Blue Blu-ray přehrávač Goldmund Eidos Reference Blue Blu-ray přehrávač Goldmund Eidos Reference Blue Blu-ray přehrávač Goldmund Eidos Reference Blue

Je docela samozřejmé, že na takový přehrávač nebudou zájemci stát dlouhé fronty. Golgmund s tím počítá a plánuje pouze malé série po padesáti kusech na základě osobní objednávky (proto je také cena zatím jen neověřený odhad), což je ostatně běžná praxe i u ostatních výrobků této značky.

Z turistického výletu do Švýcarských Alp si tedy tento přehrávač určitě nepřivezete. Ale pokud náhodou ano… Přijďte se nám pochlubit. Připíchneme si vás na redakční nástěnku i s přehrávačem a budeme vybírat vstupné. Na recenzi nám ho totiž Goldmung docela určitě nepůjčí.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře

Re: Blu-ray přehrávač Goldmund pro naprosté šílence

Vložil Stíhačka (bez ověření), 16. Září 2009 - 9:03

Obrázek uživatele Stíhačka

Vypadá to jak video z roku 1975 :)

Re: Blu-ray přehrávač Goldmund pro naprosté šílence

Vložil d.f.h, 16. Září 2009 - 9:05

Obrázek uživatele d.f.h

Tak nějak :-)

Re: Blu-ray přehrávač Goldmund pro naprosté šílence

Vložil Anonym (bez ověření), 9. Říjen 2009 - 14:03

Obrázek uživatele Anonym

tak proč v textu tvrdíte že má přístroj FUTURISTICKEJ vzhled :(

Re: Blu-ray přehrávač Goldmund pro naprosté šílence

Vložil Piskot (bez ověření), 16. Září 2009 - 13:07

Obrázek uživatele Piskot

No mohli to alespoň pozlatit a osázet drahokamy. No nekup to kus železa, plastu a obstarožní přehrávač který má jen pořádný zdroj. Je to jako přehrávač pro Flinstouna :)