Blu-ray pod lavinou nových i katalogových titulů

vydáno 22. 4. 2011 | autor Petr Semecký | sekce Novinky | téma Filmy, Ze světa | 4 komentáře

Tagy: Bad Boys, Blu-ray, Brazil, Conan, Devět a půl týdne, Drive Angry 3D, Gnomeo a Julie, Hlavně nezávazně, I am Number Four, Jsem číslo čtyři, Jumanji, Legenda, Mechanik, Mizerové, Never Say Never, Once Upon a Time in the West, Orel deváté legie, Paul, Rio Lobo, Sanctum, Setkáme se v St. Louis, Space Jam, Spolubydlící, Superman, Tenkrát na Západě, The Ward, Top Gun, Vlasy, Wild Wild West, Žoldák: Legie zkázy

Připadá vám, že se posledních pár týdnů na Blu-ray scéně nic pořádného neděje a vy nemáte čím doplňovat svoji rozsáhlou filmotéku? Opak je pravdou a v následujících měsících nás o tom hodlá přesvědčit snad každé filmové studio na světě. Čekají nás pozapomenuté, ale i věhlasné klasiky. Novinky, které nedávno přišly, nebo teprve mají nakráčet do tuzemských kin. Svůj přísun adrenalinu dostanou i milovníci béčkové produkce, animáků, romancí… zkrátka by se mělo dostat snad úplně na každého. Tak hurá do toho!

Již 10. května zkusí Paramount vytěžit pár drobných z populárního Top Gunu (letos slaví 25. výročí a tak ho studio vydává v re-edici) a zároveň i z další otřepané komedie Ashtona Kutchera Hlavně nezávazně, kterou můžete aktuálně vidět v našich kinech.

Top Gun

Vzhledem k omletému tématu a bídným kvalitám se však jako mnohem zajímavější jeví nabídka od studia Sony, neboť to na stejné datum chystá výtečného Chometova Ilusionistu – melancholický animovaný film o stárnoucím kouzelníkovi.

13. květen přitom bude jistě patřit Justinu Bieberovi, jemuž v Paramountu ušili dokument Never Say Never přímo na tělo. Čeká nás hodně tancování a líbivých pohádek o vůli ukníkaného teenagera, jehož nejlepším kamarádem je neméně otravný syn Willa Smithe. Nás film zajímá leda kvůli jeho režisérovi, jenž již brzy roztočí akční kolovrátek jménem G.I. Joe 2. Nicméně je nad slunce jasné, že lidé bez hudebního vkusu a náctileté fanynky svedou o tuhle „modrou placku“ nemilosrdný boj.

Co tu máme dál? 16. květen bude v rámci Británie patřit hororovému klasikovi Johnu Carpenterovi, který se po letech zmohl na snesitelný film v podobě bubáčiny The Ward, v níž se prohání sexbomba Amber Heard. Hned o den později mu však z Atlantiku přibude slušná béčková konkurence. V USA se totiž dočkají vydání jak slušný remake Mechanika, v němž září naleštěná pleš Jasona Stathama, tak spotřební thriller Spolubydlící, jenž o týden později seženete i v českých obchodech.

Jsem číslo čtyři

24. května si trochu ulevíme. Na přehrávače totiž zaútočí průměrný animák Gnomeo a Julie, jemuž se relativně daří zneužívat Shakespearovu klasiku ke komediální zábavě. A kromě něj přijde na scénu i „twilightovský blockbuster“ Jsem číslo čtyři, jemuž se v tuzemských kinech vůbec nedaří. Není divu. Námět o pohledném mimozemšťanovi, kterého honí zlí potetovaní chlapíci v dlouhých kabátech, není zrovna materiálem na velký hit.

Konec měsíce nám ale určitě zvedne náladu. Kromě podprůměrného Drive Angry 3D totiž přinese i fantaskní Legendu Ridleyho Scotta a především čtveřici westernů, v nichž se prožene John Wayne i Henry Fonda. V případě prvního jmenovaného nás čeká Velký Jake a Rio Lobo, v případě druhého pak klasika všech klasik Tenkrát na západě, u níž bude připravena i příjemná nabídka bonusů. Jako poslední se potom představí Muž, kterému říkali kůň (A Man Called Horse), v němž se Richard Harris (Brumbál z prvních dvou Harry Potterů) dostane mezi naštvané Indiány.

Tenkrát na Západě

Výživný bude i červen. V tom nás čeká komedie s Adamem Sandlerem Zkus mě rozesmát (6. června), která právě straší v našich kinech, jeskyňářský thriller Sanctum (7. června), pod nějž se jako producent podepsal James Cameron, a historický Orel Deváté legie (21. června), ten si u nás kinopremiéru odbyl včera. Milovníci umění si přijdou na své koupí Dalšího roku (7. června), sběratelé by si pak neměli nechat ujít kompletní kolekci Supermana (rovněž 7. červen) a v Anglii vycházející skvostný steelbook ke komedii Paul (13. června).

A to stále nejsme u konce. 12. června se na nás chystá Terry Gilliam s jedním ze svých nejlepších filmů Brazil. Paul W. S. Anderson naopak s jedním ze svých nejhorších počinů Žoldák: Legie zkázy (27. června). A kdo nebude chtít na Rudou planetu, bude se moci proběhnout s hipíky ve Formanových Vlasech, navštívit Wild Wild West, zahrát si karty s Melem Gibsonem alias karbaníkem Maverickem, anebo nahlédnout do Velkého jablka v další ze spoluprací Scorseseho s DeNirem. Tentokráte v muzikálovém New York, New York.

Do konce roku nás přitom čekají i další zajímavé tituly. V srpnu si například zahrajeme Jumanji, provětráme Děla z Navarone, zablbneme si s Myšákem Stuartem Littlem a Conanem Ničitelem, a projdeme si uměním bratří Coenů v parádní Millerově křižovatce a obstojných Potížích s Arizonou.

Conan

V září postřílíme nespočet Kubánců společně s druhými Mizery, ocitneme se v bizarní adaptaci Shakespeara z dílny Julie Taymor Bouře a rovněž by na nás měl čekat Sylvester Stallone jako Specialista či Pee-Weeho velké dobrodružství od Tima Burtona.

V říjnu si poté zazávodíme ve výtečných Ohnivých vozech, společně s Kim Basinger a – v té době ještě pohledným – Mickey Rourkem zažijeme vášnivých Devět a půl týdne a nakonec se vyblbneme v kreslounově s Michaelem Jordanem v mém osobním guilty pleasure Space Jam.

A kdo by přece jen neměl dost, může se v listopadu, případně prosinci (vydání ještě není jisté) těšit na Judy Garland v černobílé pecce Setkáme se v St. Louis.

Nevím, jak vy, ale já si rozhodně vybral. Teď jen udělat tu banku. Dobrovolníci?

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře

Re: Blu-ray pod lavinou nových i katalogových titulů

Vložil Adam (bez ověření), 22. Duben 2011 - 14:48

Obrázek uživatele Adam

Setkáme se v St. Louis je poměrně barevný film ;-) a rozhodně se na něj těším, i když na české vydání bychom si počkali o dost déle.

Re: Blu-ray pod lavinou nových i katalogových titulů

Vložil Psema (bez ověření), 23. Duben 2011 - 10:20

Obrázek uživatele Psema

HUPS, pardon… vážně jsem žil v domnění, že je černobílej. :)

Re: Blu-ray pod lavinou nových i katalogových titulů

Vložil Anonym (bez ověření), 24. Duben 2011 - 11:31

Obrázek uživatele Anonym

Nevíte datum u filmu Tenká červená linie Blu-ray s cz dabingem? Na jednom nejmenovaným eshopu je napsaný 16.5.2011. Děkuji za odpověď.

Re: Blu-ray pod lavinou nových i katalogových titulů

Vložil zóna (bez ověření), 24. Duben 2011 - 11:53

Obrázek uživatele zóna

Thin Red Line vyjde v ČR v červnu.