Blu-ray opět levnější!

vydáno 15. 6. 2011 | autor Petr Semecký | sekce Novinky | téma Filmy, Z domova | 11 komentářů

Tagy: Blu-ray, Bontonfilm, Magic Box

Na cenovou hladinu tuzemských Blu-ray disků si pravidelně stěžujeme asi všichni, a proto by nás měla těšit skutečnost, že se nám místní distribuce v poslední době snaží vykouzlit úsměv na tváři.

Bontonfilm již několik měsíců pravidelně zlevňuje starší katalogové kusy a umí překvapit i solidní cenou novinek. Všemožné e-shopy se rovněž předbíhají s časově omezenými nabídkami na ne zrovna mizerné tituly. A nyní i druhý největší hráč na BD/DVD trhu udělal krok směrem k zákazníkovi.

Ano, Magic Box, jemuž spousta lidí spílá za to, že ořezává dvoudiskové edice a zbavuje disky kvůli nižší nákupní ceně kvalitních bonusů, konečně sráží přehnané ceny Bluček také. Sice jen na úroveň konkurenčního Bontonfilmu, avšak každá stovečka dobrá. No ne?

Co to znamená v řeči peněz? Že za jednodiskové novinky Magic Boxu, které dříve stály téměř 700 korun, nyní zaplatíte „pouhých“ 599 Kč a na katalogový titul vám postačí necelá pětistovka (dříve 599 Kč). Výrazně dražší tak zůstanou pouze dvojdiskové edice a 3D tituly, u nichž cena spadne ze 799 korun na 699 Kč.

Máte radost? My určitě. Teď jen nalétnout do obchodů, aby sympatický trend pokračoval i nadále.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře

Re: Blu-ray opět levnější!

Vložil Michal (bez ověření), 15. Červen 2011 - 22:37

Obrázek uživatele Michal

Stejně se pořád vyplatí vypalovat a to i na BD-50GB

Re: Blu-ray opět levnější!

Vložil st39.6, 16. Červen 2011 - 8:48

Obrázek uživatele st39.6

ano, to plati i u DVD za padesat korun. To ale neznamena, ze je to v poradku a ze bychom to delat meli

Re: Blu-ray opět levnější!

Vložil jirka (bez ověření), 16. Červen 2011 - 16:00

Obrázek uživatele jirka

stejně by mě zajímalo, kolik br disků se asi prodá. většina lidí film stáhne, zkoukne a smaže. na br se většinou prodávají jen ty známější tituly jako např.hvězdné války. naco mít doma disk s horkou novinkou(=většinou krávovinou)za nějakých 700,–, když si to z netu stáhnu zadara

Re: Blu-ray opět levnější!

Vložil David Burdych (bez ověření), 17. Červen 2011 - 18:39

Obrázek uživatele David Burdych

Ahoj, Jirko, v Příloze k účetní závěrce za rok 2009 (!!!, takže ne loni, ale předloni), kterou musí každá obchodní společnost zveřejňovat, oni sami uvádějí, že za tento rok (2009) prodali celkem 22 tisíc kusů nosičů Blu-Ray disků. Píšou tam, že zaznamenali oproti roku 2008 nárůst o 50%. Nevím, kolik jim v roce 2009 vyšlo titulů, ale kdyby to bylo kolem 200, průměrný odbyt je 110 kusů na titul. Na rok 2010 si asi budeme muset počkat do podzimu, než si to do Sbírky listin Městského soudu v Praze založí.D.B.

Re: Blu-ray opět levnější!

Vložil zóna (bez ověření), 17. Červen 2011 - 20:16

Obrázek uživatele zóna

K dnešku (červen 2011) má MagicBox v katalogu cca 240 titulů na BD, na konci roku 2009 jich mohlo být tak kolem 100, tedy průměrný prodej cca 220 ks/titul. Že se do vydávání BD v tuzemsku nikdo nehrne je zcela pochopitelné.

Re: Blu-ray opět levnější!

Vložil st39.6, 17. Červen 2011 - 22:48

Obrázek uživatele st39.6

na druhou stranu ja dneska mluvil s majitelem dvou kamennych DVD/BD obchodu (na Cernem Moste a na Flore) a ten mi tvrdil, ze na deset kusu DVD prodaji dve/tri Blucka, coz je pomer podobny tomu na americkem trhu. dneska uz ta cisla imo budou podstatne zajimavejsi …

Re: Blu-ray opět levnější!

Vložil slart (bez ověření), 16. Červen 2011 - 20:39

Obrázek uživatele slart

Po přečtení článku mi to nedalo a kouknul jsem na stránky MagicBoxu. Ceny blu-ray disků tam jsou vyšší než u běžných e-shopů, takže nakupovat „u zdroje“ se v tomto případě opravdu nevyplatí :) Když jsem zjistil, že u nich vyšla série Pacific na BD, hodil jsem na ně dotaz, jak je možné, že tento titul se u nás prodává za 2250 Kč (u MagicBoxu za „pouhých“ 2500 Kč) a zároveň je možné jej pořídit ze zahraničního e-shopu (amazon.co.uk) se stejnou českou podporou (titulky) za 974 Kč včetně poštovného (vlastní zkušenost). A co na to MagicBox? Mlčí… Stejně tak zůstává nezodpovězen můj dotaz ohledně vydání série Bratrstvo neohrožených na BD s českou podporou (titulky).

Re: Blu-ray opět levnější!

Vložil st39.6, 17. Červen 2011 - 8:53

Obrázek uživatele st39.6

u Magic Boxu moc nekomunikujou, s tim uz mame zkusenosti vsichni … a v clanku se nepise „nakupujte u MagicBoxu“, jen o tom, ze jakozto distributor snizil doporucene ceny (ktere jsou v i.obchodech vzdycky nizsi nez v kamennych kramech, kde se zpravidla doporucene ceny vsichni zuby nehty drzi)

Re: Blu-ray opět levnější!

Vložil marduk (bez ověření), 19. Červen 2011 - 0:52

Obrázek uživatele marduk

s tym pacifikom je to sila, pekne ryzuju na cechoch a slovakoch teda

Re: Blu-ray opět levnější!

Vložil berka496 (bez ověření), 19. Červen 2011 - 10:50

Obrázek uživatele berka496

Souhlasím. Ten Pacifik na BD u nás je fakt síla a to je jenom ta základní verze! Já sem si ho objednal přes britský amazon a ještě k tomu speciální verzu s bonusovým DVD( http://www.amazon.co.uk/…6/ref=sr_1_6?…). Přišlo to včetně poštovnýho cca 1000,– Kč!!!

Re: Blu-ray opět levnější!

Vložil heksa (bez ověření), 20. Červen 2011 - 22:52

Obrázek uživatele heksa

vim ze tady furt brecime nad cenama a stejne nam to nejak nepomuze a nic se nezmeni ale neda mi to a musim se pridat. chtel sem si objednat nejakyho starsiho Harryho Pottera na blu-ray abych mel do sbirky pred poslednim dilem v kine a tak sem koukal kde koupit. u nas sem nasel nejlevneji za 499,– a v UK na sendit.com za £6.89 cili 203,– a pak se divi ze to nikdo nekupuje. ja se teda nedivim. az si uvedomi ze cesi maji 2×-3× mensi platy nez v UK a tudiz nemuzou za filmy, hry, elektorniku a hadry platit 2×-3× vic nez v UK tak to bude nekdo kupovat…