Blu-ray Must Buy: Květen 2014

vydáno 29. 5. 2014 | autor Petr Semecký | sekce Novinky, Extra HD | téma Filmy, Z domova

Tagy: Amistad, Blu-ray, film, must buy, Terminál, The Wolf of Wall Street, Vlk z Wall Street

Květnový „Must Buy“ jsem chtěl v uplynulém měsíci napsat hned několikrát, vždy se však objevil důvod, proč ten či onen film ze seznamu doporučení vyškrtnout. Ať už šlo o absenci bonusů či české jazykové výbavy (Terminál, Amistad) nebo velmi rozporuplné reakce na technickou kvalitu. Hodného, zlého a ošklivého si detailněji proklepneme již brzy, avšak polovina internetu se pře o to, jestli film s novou barevnou paletou jako od Tonyho Scotta opravdu odpovídá původnímu tvůrčímu záměru. Madisonské mosty zase nenabízí kdovíjaký přepis, abyste kvůli nim museli okamžitě zamířit do obchodů. A výtečný Klub poslední naděje pro změnu na Blu-ray nevychází vůbec. A tak zůstala volba jediná – Scorsese.

DÁLE ČTĚTE:

Vlk z Wall Street

Vlk z Wall Street (The Wolf of Wall Street, 2013) (Blu-ray)

I u nového bijáku slavného Martyho je ovšem potřeba upozornit na jednu skutečnost. Distributor Bontonfilm si nechal vyrobit (nesmyslně) 3500 kusů steelbooků, do jejichž útrob jednotlivé disky uschoval. A aby je prodal, vydává nyní plechová balení (až do července) jako jedinou možnost, jak si film legálně opatřit. Se stokorunovou přirážkou a ještě s lehce defektní zadní stranou. Kvalitě samotného filmu to ale naštěstí neubírá.

Podivuhodný příběh Jordana Belforta je tak i na Blu-ray energickou kinematografickou lahůdkou s fantastickými hereckými výkony, kamerou, hudbou a samozřejmě režijním vedením hollywoodské legendy, která zfetovanému a věčně vykalenému výpotku kapitalismu zdánlivě vzdává hold, ač se mu ve skutečnosti vychytrale (a přitom neokázale) vysmívá a ukazuje jasně a zřetelně na to, kam vede lidská chamtivost a touha mít vše a ještě víc. Vlastně takový sequel Bayova Pot a krev. Jen chytrý a natočený člověkem, který vidí dál než za prdelky modelek.

Datum vydání: 21. května (steelbook), 21. července (amaray) – titul lze zakoupit se slevou za 538 korun na Filmgame.cz

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky, Extra HD

Komentáře