Blu-ray Must Buy: Duben 2014

vydáno 24. 4. 2014 | autor Petr Semecký | sekce Novinky, Extra HD | téma 3D, Filmy, Z domova | 3 komentáře

Tagy: All Is Lost, Band of Brothers, Blu-ray, Bratrstvo neohrožených, Fargo, film, Ledové království, Vše je ztraceno

Po měsíci, který nabízel spíše jen lehce nadprůměrné filmy než prvotřídní pecky, které by byly jasnou koupí, přišli BontonfilmMagic Box se štědrou dubnovou nabídkou, ve které se dá přehrabovat vidlemi a na své si přijde doslova každý. Fanoušci Hobitů, Kapitánů Phillipsů, Her o trůny, ale i menších snímků, které se dají snadno přehlédnout, ale rozhodně stojí za pozornost (mrkám na tebe, Spiknutí!).

Vybrat nějaký ultimátní výběr tudíž bylo tentokrát výjimečně těžké. Přesto se domnívám, že se to podařilo a před sebou máte různorodý výběr, z něhož alespoň jeden dva tituly by neměly chybět v žádné sbírce. A to i kdybyste tomu či onomu žánru příliš nefandili.

DÁLE ČTĚTE:

Ledové království

Ledové království (Frozen, 2013) (Blu-ray)

Ledové království je prima. A je vcelku jedno, jestli jste právě sfoukli deset svíček na narozeninovém dortu, propili víkend s bandou kamarádů, anebo vkročili oběma nohama do důchodu. Příběh dvou sester, z nichž jedna je praštěná a druhá pro změnu příliš uťápnutá a vyděšená ze své moci proměnit věci v led, si užijete tak jako tak, neboť Disney zase jednou dovalil na Blu-ray film, který dokáže kombinovat zdravou dávku pubertálního humoru s nadhledem, osudovostí, rodinnými hodnotami a fantastickým soundtrackem. Samotný disk je – jak ostatně můžete vyčíst z nedávné roce – navíc fantastickou ukázkou studiové práce, takže mu snad odpustíte nešvar spočívající v takřka úplně absenci bonusů.

Datum vydání: 2. dubna, titul lze již nyní předobjednat se slevou za 629 korun na Filmgame.cz

Fargo

Fargo (1996) (Blu-ray)

Co dodávat k jednomu z mistrovských děl bratrské dvojky Coenů? Snad jen, že doopravdy nestárne. I v roce 2014 tudíž dostanete výtečnou thrillerovou jízdu s nezaměnitelným rukopisem tvůrců, kteří jsou vysazení na absurdní humor, kterým se nebojí doplňovat seriózní a místy až surové sekvence plné specicky mrazivé atmosféry. Blu-ray, který u nás konečně vyšel, navíc obsahuje přepis z nového 4K zdroje, a tak si Fargo můžete užít v pohodlí domova konečně v nejlepší možné kvalitě. A co víc, i se zajímavými bonusy.

Datum vydání: 16. dubna, titul lze již nyní předobjednat se slevou za 358 korun na Filmgame.cz

Bratrstvo neohrožených

Bratrstvo neohrožených (Band of Brothers, 2001) (Blu-ray)

Easy Company čekala na tuzemský Blu-ray možná až příliš dlouho. Magic Box proto na tuzemský trh uvede jen omezené množství kusů plechovek, v jejichž útrobách naleznete jednu z nejlepších minisérií vůbec a jeden z nejlepších „filmů“ o druhé světové válce. Nechybí zde enormní porce akce inspirovaná Spielbergovým opusem Zachraňte vojína Ryana, nákladné kulisy, ani precizní triková omáčka. Ale především příběh bandy válečných kamarádů, která kráčí vstříc Evropou za jediným cílem – zlikvidovat co nejvíc nacistů a pokud možno přežít se všemi končetinami na svém místě. A ne všem se to podaří. A až celou sérii dojedete, můžete do sebe nacpat ještě solidní dávku bonusových materiálů.

Datum vydání: 30. dubna, titul lze již nyní předobjednat se slevou za 1348 korun na Filmgame.cz

Vše je ztraceno

Vše je ztraceno (All Is Lost, 2013) (Blu-ray)

Robert Redford je frajer. Nebo si snad umíte představit jiného pardála v důchodovém věku, jak se nechá během dvou let přemluvit do komiksové adaptace do role hlavního záporáka a do „survivalu“, v němž jsou jedinými společníky rozpadající se loď a rozbouřené moře? Redford ve Vše je ztraceno předvádí jeden z nejlepších výkonů své bohaté kariéry a pod svěžím a zároveň soustředěným vedením J. C. Chandora dokazuje, že zkušenosti a touha po přežití jsou zkrátka pořád víc, než když je vám dvacet, jste na vrcholu sil, ale v hlavě máte úplně duto. Jako alternativa ke Gravitaci díky svému minimalismu naprosto ideální.

Datum vydání: 16. dubna, titul lze již nyní předobjednat se slevou za 448 korun na Filmgame.cz

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky, Extra HD

Komentáře

Re: Blu-ray Must Buy: Duben 2014

Vložil Anonym (bez ověření), 27. Duben 2014 - 18:25

Obrázek uživatele Anonym

Nehodlají náhodou někdy vydat sérii Star Trek The movie na bd? Klidně jen starou generaci. Jasně, dá se to koupit v cizině, ale já radši kdyby to mělo titulky.

Re: Blu-ray Must Buy: Duben 2014

Vložil Psema (bez ověření), 29. Duben 2014 - 17:06

Obrázek uživatele Psema

V dohledné době určitě ne. :( Byť zrovna starou generaci bych si taky nechal líbit. Komerčně by to ale byla sebevražda.

Re: Blu-ray Must Buy: Duben 2014

Vložil Anonym (bez ověření), 30. Duben 2014 - 7:17

Obrázek uživatele Anonym

No to je škoda, nicméně jinou odpověď jsem ani nečekal. Alespoň to jistí zahraničí.