Blu-ray mezi autobiografickými zdmi

vydáno 8. 6. 2009 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma Filmy, Ze světa

Tagy: Blu-ray, Dolby TrueHD, Entre les murs, film, Mezi zdmi, Sony Pictures, The Class

Mezi zdmi (Entre les murs / The Class, 2008)

Poněkud dadaistický název článku naznačuje, že opět po čase přinášíme upoutávku na zajímavý titul, který se připravuje k vydání ve vysokém rozlišení.

Mezi zdmi (Entre les murs / The Class, FDb.cz) je pravděpodobně nejrealističtější film o problémech současného školského prostředí, což se sice může zdát jako mimořádně nudný námět, ale opak je pravdou. Nominace na Oscara v kategorii cizojazyčného filmu a zisk Zlaté palmy v Cannes hovoří jasnou řečí, na kterou samozřejmě nebudou slyšet například příznivci akčních filmů.

Drama z prostředí průměrné francouzské etnicky smíšené třídy gymnázia vydává na Blu-ray Sony Pictures, v Americe (region A) vychází 11. srpna. Vzhledem ke konverzačnímu charakteru nebude vadit originální francouzský zvuk (samozřejmě s anglickými titulky) v trochu neobvyklém formátu Dolby TrueHD 3.0, bonusy bude představovat dokument o vzniku filmu, audiokomentář u vybraných scén, osobní portréty herců (všichni jsou skutečnými žáky podobné „normální“ třídy) a záběry z přípravných zkoušek na natáčení, které byly v případě neherců samozřejmě nutné.

Sony Pictures své Blu-ray disky regionálně nekóduje, film zakoupený kdekoliv na světě tedy půjde přehrávat i v evropských přehrávačích. Vydání pro náš region B se vzhledem k zemi původu filmu zcela jistě dočkáme, pokud by ale obsahovalo českou jazykovou podporu, byla by to hodně velká výhra v loterii.

Mezi zdmi (Entre les murs / The Class, 2008)

Mezi zdmi (2008)

Žáci střední školy v jedné z problematických pařížských čtvrtí vedou dialogy s učitelem prosazujícím neobvyklé výchovné metody. Film byl natočen dle autobiografického románu Francoise Bégaudeaua, který si také společně se skutečnými učiteli a žáky ve filmu zahrál.

Článek je součástí seriálu Blu-ray filmy na obzoru »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře