Blu-ray kolekce Harryho Pottera, verze 2009

vydáno 30. 9. 2009 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma Filmy, Ze světa | 1 komentář

Tagy: Blu-ray, Dolby TrueHD, film, Harry Potter, Harry Potter a Fénixův řád, Harry Potter a Kámen mudrců, Harry Potter a Ohnivý pohár, Harry Potter a Princ dvojí krve, Harry Potter a tajemná komnata, Harry Potter a vězeň z Azkabanu, VC-1, Warner Bros.

Kolekce Harry Potter - roky 1-5 (Harry Potter Years 1-6 Giftset, 2009)

Opakování je matka moudrosti – to ví jak studio Warner, tak i my. O Blu-ray vydání šestého filmu série Harry Potter jsme psali před týdnem, pak přišly na řadu vylepšené ultimátní verze prvních dvou filmů.

A teď, aby toho nebylo málo, přinášíme info o kolekci, která obsahuje všech šest filmů na Blu-ray v jednom boxu. Vybrat si prostě může každý…

Kolekce Harry Potter – roky 1–6 (Harry Potter Years 1–6 Giftset) vychází na Blu-ray v regionu A (Amerika) 8. prosince, stejně jako všechna ostatní výše jmenovaná letošní vydání.

Obsahuje ty samé disky, jaké jsou na samostatných Blu-ray vydáních, která samozřejmě můžete zakoupit i u nás s plnou českou jazykovou podporou:

V případě všech filmů se tedy jedná o základní kinoverze s VC-1 obrazem a Dolby TrueHD 5.1 zvukem. Není ovšem jasné, jestli se tato kolekce objeví i na našem trhu s českými titulky a dabingem, nebo jestli ji bude možné takto lokalizovanou pořídit například v Německu nebo Velké Británii. Termín evropského vydání ostatně ještě nebyl vůbec stanoven, americká edice ale samozřejmě nebude regionálně kódovaná.

Fanoušky Harryho Pottera teď čeká těžké rozhodnutí – mají si pořídit šestý film samostatně? Pokud na Blu-ray nemají ani jeden z předchozích dílů, tak by to možná byl opravdu pěkný vánoční dárek. Jenže samostatné ultimátní edice prvních dvou filmů obsahují prodloužené sestřihy a spoustu nových bonusů!

Harry Potter a Princ dvojí krve (Harry Potter and the Half-Blood Prince, 2009)

A co víc: příští rok touhle dobou nás bezpochyby čeká další kolekce, ve které bude navíc sedmý film Harryho Pottera, resp. jeho první část – závěrečný díl v podobě osmého filmu je totiž naplánován až na rok 2011. Tehdy by se mohla objevit definitivní kolekce všech osmi filmů, samozřejmě ale bez prodloužených sestřihů.

Někdy v roce 2012 třeba vyjde definitivně definitivní kolekce, ale mezi tím budou jistě vycházet vylepšené edice samostatných filmů… Harry Potter je prostě jedna z největších továren na peníze, které se v tomto století objevily. Pokud nechcete, aby vás semlela, vybírejte přírůstky do své Blu-ray kolekce s rozvahou.

Článek je součástí seriálu Blu-ray filmy na obzoru »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře

Re: Blu-ray kolekce Harryho Pottera, verze 2009

Vložil Karbous (bez ověření), 30. Září 2009 - 15:13

Obrázek uživatele Karbous

Já počkám na nějakou kompletní edici, ale čekat na nějakou „nejdefinitivnější ze všech definitivních“ edici je podle mě nesmysl. :-)