Blu-ray je politicky úplně na odstřel

vydáno 16. 7. 2009 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma Filmy, Ze světa

Tagy: BD-Live, Blu-ray, BonusView, DTS-HD Master Audio, film, Na odstřel, State of Play, Universal, Universal Pictures, Universal Studios

Na odstřel (State of Play, 2009)

Politické thrillery z novinářského prostředí rozhodně nejsou tak atraktivní a oblíbené, jako například akční blockbustery, přesto si své diváky vždy najdou. Zvlášť když mají slušný scénář a ještě lepší herecké obsazení, což je právě případ kriminálního dramatu Na odstřel (State of Play, FDb.cz).

V americkém filmu, natočeném podle stejnojmenného úspěšného britského miniseriálu televize BBC, si pod režijním vedením Kevina Macdonalda zahráli například Russell Crowe, Ben Affleck, Rachel McAdams, Robin Wright Penn nebo Helen Mirren a všichni odvedli skvělou práci.

Thriller Na odstřel připravuje na Blu-ray studio Universal, 1. září vychází v regionu A (USA), o tři týdny později i u nás v Evropě (region B). Obraz v obvyklé kvalitě a DTS-HD Master Audio 5.1 zvuk doplní vynechané scény, BonusView obrazové videokomentáře, film o filmu a také BD-Live funkcionalita (My Scenes Sharing, Download Centre).

Studio Universal svá Blu-ray vydání regionálně nekóduje, disky z regionu A tedy bude možné přehrávat i u nás v Evropě. Českou jazykovou podporu by ale na nich bylo zbytečné hledat – pokud se vůbec objeví, tak jedině na některé z mutací evropské edice.

Na odstřel (2009)

Práce investigativních novinářů je vzrušující, přitažlivá a sexy. Někdy při ní může jít i o život, někdy postaví psavce před rozhodnutí, které připomíná pověstnou Sofiinu volbu. Režisér Kevin Macdonald (Poslední skotský král) se na tuhle nelehkou profesi podíval s využitím veleúspěšného britského seriálu, který přetvořil v chytrý thriller opepřený hvězdným obsazením.

Na odstřel (State of Play, 2009)

Kořeny dobrého příběhu můžou ležet i ve zdánlivých banalitách. Koho by dojímali zastřelený feťák a poslíček s pizzou? Cal McAffrey, zkušený reportér deníku The Washington Globe (Russell Crowe), ovšem tuší, že za profesionální vraždou dvou bezejmenných outsiderů by se mohlo skrývat něco mnohem většího, zvlášť když se mu podaří najít spojení mezi těmito zločiny a záhadnou smrtí asistentky vlivného kongresmana Stephena Collinse (Ben Affleck).

Co zpočátku vypadalo jako nešťastná náhoda nebo sebevražda z nešťastné lásky, se postupně promění ve střípek v mozaice spiknutí, jehož cílem je smetení politika z piedestalu moci. A protože kongresman a investigativec jsou dlouholetými přáteli, zapne Cal svůj novinářský čenich na plné obrátky a vydá se po stopě, bedlivě sledován kolegyní Dellou (Rachel McAdams) a šéfredaktorkou (Helen Mirren), které mají obavy o jeho objektivnost.

Vzhledem k tomu, že tady se pravděpodobně hraje mnohem vyšší hra, měly by mít spíš strach o samotného Cala než o jeho práci.

Článek je součástí seriálu Blu-ray filmy na obzoru »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře