Blu-ray filmy na obzoru - #8

vydáno 19. 6. 2008 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma Filmy, Ze světa

Tagy: 40 let panic, Blu-ray, film, Kill Bill, Kill Bill 2, Konec světa, Kopačky, L. A. - Přísně tajné, Miami Vice, Ponorka U-571, Street Kings, Within Temptation, Within Temptation: Black Symphony, Zbouchnutá

Blu-ray Disc logo

V dalším přehledu Blu-ray filmů, které se výhledově chystají na zahraniční trhy, zabijeme Billa. Ještě před tím ale přijde konec světa, tajnosti v L. A., seznámíme se se zbouchnutou a dostaneme kopačky.

Poznámka: Pokud není uvedeno jinak, informace o datech vydání a výbavě disků se týkají regionu A, tedy amerického trhu. Většina titulů se sice objeví i v Evropě, někdy to ovšem může být s určitým zpožděním a také jazyková výbava se většinou liší. V regionu A se toho také děje poněkud víc, než u nás v „béčku“.

Kill Bill (2003), Kill Bill 2 (2004)

Dvojpecku kontroverzního režiséra a scénáristy Quentina Tarantina jistě není třeba představovat, filmy Kill Bill (Kill Bill: Volume 1, FDb.cz) a Kill Bill 2 (Kill Bill: Volume 2, FDb.cz) se úspěšně prohnaly i našimi kiny. Jedinečnou možnost vychutnat si cestu Nevěsty za pomstou ve vysokém rozlišení budeme mít už 9. září, k tomuto datu totiž studio Disney připravuje samostatné Blu-ray vydání pro oba dva filmy. Zatím nebyly zveřejněny žádné technické specifikace a není ani jisté, jestli se bude jednat o kinoverzi nebo nevystříhanou variantu. Necháme se překvapit a budeme se těšit!

L. A. – Přísně tajné (1997)

Hvězdně obsazený kriminální thriller L. A. – Přísně tajné (L. A. Confidential, FDb.cz), který bezmezně uctívají diváci i kritika, vyjde na Blu-ray 23. září (spolu s dvoudiskovou DVD reedicí, ta nás ale pochopitelně nezajímá). Ohlášená je celá řada bonusů včetně zcela nového komentáře a několika dokumentů (Whatever You Desire: Making L.A. Confidential, Sunlight and Shadow: The Visual Style, A True Ensemble: The Cast, From Book to Screen), nebudou chybět vystřižené scény, izolovaná hudební stopa, trailery, televizní spoty a další. Na technické specifikace si sice budeme muset ještě počkat, studio Warner ale údajně věnuje HD přepisu péči odpovídající kvalitě filmu – tedy tu nejlepší.

Konec světa (1999), Ponorka U-571 (2000), Miami Vice (2006)

Studio Universal připravuje na 26. srpna Blu-ray vydání tří katalogových titulů, spadajících do škatulky akčních filmů. Konec světa (End of Days, FDb.cz) s Arnold Schwarzeneggerem, celovečerní Miami Vice (FDb.cz) i Ponorka U-571 (U-571, FDb.cz) dostanou nový obrazový přepis a audio v nejvyšší kvalitě DTS-HD Master Audio 5.1, připravena je také celá řada bonusů, které budou využívat i technologie obrazu v obraze (PiP, BonusView). Jednotlivé filmy budou k dispozici samostatně po $30 nebo jako komplet Action Starter Pack za $60.

40 let panic (2005), Zbouchnutá (2007), Kopačky (2008)

Další trojicí titulů by chtělo studio Universal zaujmout diváky, které akce příliš nebere. Romantické komedie 40 let panic (The 40 Year-Old Virgin, FDb.cz), Zbouchnutá (Knocked up, FDb.cz) a Kopačky (Forgetting Sarah Marshall) mají společnou osobu scénáristy a ve dvou případech také režiséra Judda Apatowa, který patří mezi jeden z nejvýraznějších talentů současného Hollywoodu. Zatím nebyly zveřejněny žádné technické informace, známá je pouze cena Blu-ray titulů, které se na americkém trhu objeví 30. září – $40 za Zbouchnutou, $30 za každý ze zbývajících titulů a $90 za všechny tři filmy v jednom balíčku.

Street Kings (2008)

Studio 20th Century Fox se 19. srpna pochlubí Blu-ray vydáním povedeného kriminálního thrilleru Street Kings (FDb.cz) s Keanu Reevesem v hlavní roli. Specifikace jsou jasné – MPEG-4 AVC video a DTS-HD Master Audio 5.1 zvuk, pro změnu ale zatím nejsou k dispozici žádné podrobnosti o bonusech.

Within Temptation: Black Symphony (2008)

Na konec něco pro příznivce tvrdší hudby. Rocková (dříve metalová, ale kde jsou ty časy…) skupina Within Temptation, která se může pochlubit výrazným vokálem zpěvačky Sharon den Adel vystoupila 7. února v rotterdamské Ahoy Aréně. Koncert byl snímán několika HD kamerami a na Blu-ray se objeví 22. září pod názvem Black Symphony. Technické specifikace ani bonusy zatím nebyly zveřejněny, počítá se ale minimálně se záběry ze zákulisí a nějakým tím videoklipem.

Článek je součástí seriálu Blu-ray filmy na obzoru »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře