Blu-ray filmy na obzoru - #7

vydáno 12. 6. 2008 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma Filmy, Ze světa

Tagy: 10 000 př. n. l., Blu-ray, Ďáblova dílna, Denní hlídka, film, Noční hlídka, Omen, Omen 3: Poslední střetnutí, Omen II: Damien, Omen: Přichází Satan!, Prom Night, Satan přichází, The Omen

Blu-ray Disc logo

Kdy přijde Satan? Co se děje v Ďáblově dílně? Kdo si vezme Denní a kdo Noční hlídku? To všechno a ještě něco navíc se dozvíte v dalším přehledu Blu-ray filmů, které se výhledově chystají na zahraniční trhy.

Poznámka: Pokud není uvedeno jinak, informace o datech vydání a výbavě disků se týkají regionu A, tedy amerického trhu. Většina titulů se sice objeví i v Evropě, někdy to ovšem může být s určitým zpožděním a také jazyková výbava se většinou liší. V regionu A se toho také děje poněkud víc, než u nás v „béčku“.

Omen: Přichází Satan! (1976), Omen II: Damien (1978), Omen 3: Poslední střetnutí (1981), Satan přichází (2006)

Satan přichází (The Omen 666, 2006)

9. září se na Blu-ray díky studiu Fox objeví kompletní hororová série The Omen se Satanem v hlavní roli. Samostatně vyjde první film Omen: Přichází Satan! (The Omen, Fdb.cz), jeho „remake“ z roku 2006 Satan přichází (The Omen 666, Fdb.cz) je na Blu-ray už od roku 2006. Novinkou je ale Kolekce Omen (The Omen: The Collection), která bude obsahovat všechny čtyři filmy, tedy i Omen II: Damien (Damien: Omen II, Fdb.cz) a Omen 3: Poslední střetnutí (Omen III: The Final Conflict, Fdb.cz). Kvalita tří pokračování prvního snímku je sice diskutabilní, nicméně pro milovníky tohoto subžánru bude kolekce jistě povinností. Dosud nebyly zveřejněny žádné technické podrobnosti ani výbava disků, předchozí DVD vydání ale doslova přetékala bonusy, takže lze doufat, že se alespoň některé z nich objeví i na Blu-ray – možná dokonce všechny.

Ďáblova dílna (2007)

Rakousko – německé kriminální drama Ďáblova dílna (Die Fälscher / The Counterfeiters, Fdb.cz) z období druhé světové války je vysoce hodnocené kritkou i diváky, dilm dokonce získal Oscara za nejlepší cizojazyčný film. Na Blu-ray si ho budeme moct vychutnat od 5. srpna díky společnosti Sony Pictures, která připravuje disk s MPEG-4 AVC obrazem a Dolby TrueHD 5.1 zvukem. Samozřejmostí je původní, tedy německá (resp. rakouská) zvuková stopa a anglický dabing, podrobnosti o bonusové výbavě zatím nejsou známy.

Prom Night (2008)

Thriller Prom Night (FDb.cz), spadající do škatulky teenage slasher, se Blu-ray vydání dočká 19. srpna. Film sice ani zdaleka nedosahuje kvalit původního stejnojmenného snímku z roku 1980, jehož je typickým (= nepříliš dobrým) remakem, místo Jamie Lee Curtis budeme držet palce hvězdičce Brittany Snow a vcelku se prostě jedná o průměr, fanoušky žánru ale může potěšit. Blu-ray disk připravuje Sony Pictures, což jako obvykle znamená MPEG-4 AVC obraz a Dolby TrueHD 5.1 zvuk. Film bude přítomen v necenzurované verzi, z bonusů můžeme jmenovat například alternativní konec, komentáře režiséra a herců, vynechané scény, několik dokumentů z natáčení, možnost pustit si k filmu obrázkový scénář formou BonusView (obraz v obraze) nebo blíže nespecifikovanou hříčku Where is the Best Place to Hide a Body?, realizovanou pomocí technologie BD-Live.

Noční hlídka (2004), Denní hlídka (2007)

Dvojice filmů (třetí je v přípravě) Noční hlídka (Nočnoj dozor / Night Watch, FDb.cz) a Denní hlídka (Dněvnoj dozor / Day Watch / Night Watch 2, FDb.cz) si po celém světě vydobyla kultovní status, a to i přes svůj ruský původ – stejně jako série knih, jejichž příběh filmy volně zpracovávají. Režisér Timur Bekmambetov díky „hlídkám“ získal vstupenku do Hollywoodu a možná právě díky tomu se teď snímky, popisující vizuálně velmi atraktivním způsobem (filmy získaly přezdívku „ruský Matrix“) souboj mezi silami dobra a zla v současném světě, dočkají Blu-ray vydání. To jim bude zcela určitě velmi slušet, takže si nezapomeňte poznamenat datum vydání – 9. září. Jako obvykle ještě nejsou známy žádné podrobnosti o technických parametrech ani bonusové výbavě.

10 000 př. n. l. (2008)

10 000 př. n. l. (10,000 B.C., 2008)

„Prehistorický“ film 10 000 př. n. l. (10,000 B.C., FDb.cz) režiséra Roland Emmericha je plný epických scén, zajímavých dekorací, CGI efektů a nejrůznějších chlupatých „potvor“, samotným příběhem ale příliš vekou díru do světa ale neudělal. Nicméně už jen pro silnou obrazovou stránku se možná vyplatí uvažovat o Blu-ray vydání, které pro Evropu vychází 21. července v péči studia Warner Bros.. V regionu A (Amerika) bude k dispozici už o měsíc dříve, základní specifikace by měly být shodné: VC-1 video, Dolby TrueHD 5.1 audio, dva krátké dokumenty a přidané scény.

Článek je součástí seriálu Blu-ray filmy na obzoru »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře