Blu-ray filmy na obzoru - #5

vydáno 29. 5. 2008 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma Filmy, Ze světa

Tagy: Beetlejuice, Beowulf, Blu-ray, film, Hon na ponorku, Jasné nebezpečí, Madagaskar, Nejhorší obavy, Shrek Třetí, Top Gun, Vysoká hra patriotů

Blu-ray Disc logo

Další přehled toho, co se chystá v Blu-ray kuchyních filmových studií, bude kultovně legendární. Agent Jack Ryan, Shrek, Beetlejuice nebo Top Gun – jen málokdo nebude vědět, o čem nebo o kom je řeč.

Poznámka: Pokud není uvedeno jinak, informace o datech vydání a výbavě disků se týkají regionu A, tedy amerického trhu. Většina titulů se sice objeví i v Evropě, někdy to ovšem může být s určitým zpožděním a také jazyková výbava se většinou liší. V regionu A se toho také děje poněkud víc, než u nás v „béčku“.

Vysoká hra patriotů (1992), Nejhorší obavy (2002)

Polovina z původně avizované kolekce čtyř filmů s agentem Jackem Ryanem se na Blu-ray objeví po dlouhém čekání a odkládání 29. července. Ohledně výbavy titulů Vysoká hra patriotů (Patriot Games, FDb.cz) a Nejhorší obavy (The Sum of All Fears, FDb.cz) zatím studio Paramount nesdělilo vůbec žádné podrobnosti, téměř jisté je ale naopak to, že na zbývající dva filmy kolekce (Hon na ponorku a Jasné nebezpečí) si ještě nějaký čas počkáme.

Madagaskar (2005), Shrek Třetí (2007)

Hned dvěma animáky najednou hodlá 16. září zaútočit studio DreamWorks. Nenáročnou „zvířátkovou“ podívanou Madagaskar (Madagascar, FDb.cz) doplní Shrek Třetí (Shrek the Third, FDb.cz), jehož výbava by měla být totožná s dřívějším HD DVD vydáním. Těšit se tedy můžeme na spoustu zábavných animovaných bonusů a interaktivní hry, které zaujmou zejména dětské diváky.

Beowulf (2007)

Netradičním způsobem (performance capture) natáčený / animovaný snímek Beowulf (FDb.cz) patří mezi poslední filmy, které studio Paramount vydalo exkluzivně pouze na HD DVD. Teď samozřejmě nelze jinak a musí přijít i Blu-ray vydání, které by mělo být k dispozici 29. července. Film bude vybaven MPEG-4 AVC videem a Dolby TrueHD audiem, těšit se můžeme také na téměř dvě desítky krátkých zajímavých dokumentů o natáčení a celou řadu přidaných scén.

Beetlejuice (1988)

Beetlejuice (1988)

Kultovní hororová komedie Beetlejuice (FDb.cz) se u příležitosti svých dvacátých narozenin dočká speciálního Blu-ray vydání. Studio Warner slibuje na 16. září remasterovaný obraz, Dolby TrueHD zvuk a jako bonus tři epizody z animovaného seriálu na motivy filmu. Zaryté fanoušky tohoto ne zcela tradičního snímku jistě potěší také audio CD s filmovým soundtrackem, které bude doplňovat Blu-ray disk.

Top Gun (1986)

Top Gun (1986)

Legendární film, který se stal jedním ze symbolů 80. let a který jistě netřeba blíže představovat. Top Gun (FDb.cz) se měl na Blu-ray objevit už před rokem, studio Paramount si pak ale vyzkoušelo HD DVD exkluzivitu a „modré“ vydání se už na pulty obchodů nedostalo. Kdo si počká do 29. července, konečně se dočká – tradičně sice nejsou známy žádné podrobnosti o výbavě, lze ale předpokládat značnou podobnost s HD DVD vydáním.

Článek je součástí seriálu Blu-ray filmy na obzoru »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře