Blu-ray filmy na obzoru - #41

vydáno 5. 2. 2009 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma Filmy, Ze světa

Tagy: Blu-ray, film, Milk, Něco na té Mary je, Polární příběh, Princezna nevěsta, Šifra mistra Leonarda, Sin City - Město hříchu, Spirit, Street Fighter: Poslední boj, Vzpoura v Seattlu, Zabiják

Blu-ray Disc logo

Také v prvním únorovém týdnu nás čeká výběr těch nejzajímavějších Blu-ray titulů, které se v zahraničí připravují k vydání. Kromě vizuálně strhujících filmů Sin City a Spirit to je třeba Princezna nevěsta, drama Milk nebo Šifra mistra Leonarda.

Poznámka: Pokud není uvedeno jinak, informace o datech vydání a výbavě disků se týkají regionu A, tedy amerického trhu. Většina titulů se sice objeví i v Evropě, někdy to ovšem může být s určitým zpožděním a také jazyková výbava se většinou liší. V regionu A se toho také děje poněkud víc, než u nás v „béčku“.

Zabiják (1993)

Zabiják (Point of No Return, 1993)

Kriminální thriller Zabiják (Point of No Return, FDb.cz) režiséra Johna Badhama je věrným remakem úspěšného francouzského snímku Brutální Nikita. Znovu se v něm setkáváme s osudem mladé punkerky, která je za vraždu policisty odsouzena k trestu smrti. Dostává ale ještě jednu šanci – bude žít, pokud začne pracovat pro vládu jako zabiják. Po absolvování speciálního kursu opouští dívka středisko a začíná žít obyčejným životem – ale jen do chvíle, kdy přichází první úkol. Poznává, že za svůj život a svobodu bude muset zaplatit příliš vysokou cenu… Film vydává na Blu-ray 17. dubna studio Warner s VC-1 obrazem, Dolby TrueHD 5.1 zvukem a nulovou bonusovou výbavou.

Polární příběh (2007)

Polární příběh (Arctic Tale, 2007)

Polární medvídě Nanu a mládě mrože Seela bojují o život od narození až do dospělosti. Jejich matky je už nechrání před predátory ani před smrtí v souboji. Avšak největší výzvou pro Nanu a Seela je přežít krutou změnu klimatu v Arktidě, která přináší akutní nedostatek potravy. Ledové království, které jim dalo život, mizí před očima. Jejich přežití závisí na ledu! Rodinný dokument Polární příběh (Arctic Tale, FDb.cz) vydává na Blu-ray 21. dubna studio Paramount s Dolby TrueHD 5.1 zvukem, dokumentem o vzniku filmu a dokumentem o polárních medvědech.

Sin City – Město hříchu (2005)

Sin City - Město hříchu (Sin City, 2005)

Akční drama Sin City – Město hříchu (Sin City, FDb.cz) je ojedinělé především černobílým provedením s občasným použitím barvy. Za pomoci digitální technologie dosáhl Robert Rodriguez dokonalého vzhledu původní předlohy – komiksů Franka Millera . Na place nebyly žádné rekvizity, pouze zelené pozadí, ve studiu se pak pomocí počítačové grafiky dotvářely veškeré budovy a interiéry (podobně jako v případě filmu Svět zítřka). Kromě režisérské dvojice Rodriguez – Miller se na natáčení filmu podílel i Quentin Tarantino, spojitost mezi Sin City a Pulp Fiction je přitom zřejmá – tři příběhy, které se vzájemně prolínají, noirový, kultovní snímek a vynikající herecké obsazení… Na Blu-ray po mnohaměsíčním odkládání vydává 21. dubna studio Disney ve dvoudiskové edici s prodlouženým sestřihem filmu, MPEG-4 AVC obrazem, DTS-HD Master Audio 5.1 zvukem, dvěma audiokomentáři, BonusView videokomentářem, interaktivním komiksem, dokumenty o vzniku filmu, rozhovory a dalšími bonusy.

Milk (2008)

Milk (2008)

Snímek režiséra Guse Van Santa zachycuje příběh politika ze sedmdesátých let Harveyho Milka (Sean Penn), který se proslavil především svým postojem k sexualitě – byl totiž gay a byl na to hrdý. Se svým přítelem vyrazil do boje a dokonce to někam dotáhl, ale… Na osm Oscarů nominované drama Milk (FDb.cz) vydává na Blu-ray 10. března studio Universal na dvouvrstvém 50 GB disku s DTS-HD Master Audio 5.1 zvukem, několika dokumenty a BD-Live funkcionalitou (My Scenes Sharing, Download Center: Deleted Scenes).

Spirit (2008)

Akční drama Spirit (The Spirit, FDb.cz) je příběhem zavražděného policisty Dennyho Colta (Gabriel Macht), který se za záhadných okolností vrací na svět jako maskovaný bojovník se zločinem. Ve snaze zbavit Central City zločinu se pouští do boje s těmi nejhoršími kriminálními živly a nezastaví se před ničím, dokud nedojde spravedlnosti ten nejobávanější a nejšílenější z nich – Octopus (Samuel L. Jackson). Spiritovy osudy jsou úzce propleteny i s celou řadou půvabných žen, ať už jde o Octopusovu pobočnici Silken Floss (Scarlett Johansson), svůdnou zlodějku Sand Saref (Eva Mendes) či třeba šílenou tanečnici a vrhačku nožů Plaster of Paris (Paz Vega). Film v režii komiksového génia Franka Millera je natočen stejnou technikou, jako už zmiňované Sin City a na Blu-ray ho 14. dubna vydává studio LionsGate. Samozřejmostí je MPEG-4 AVC obraz, DTS-HD Master Audio 7.1, audiokomentář režiséra, alternativní konec ve formě storyboardu, tři dokumenty o vzniku filmu a BD-Live funkcionalita (MoLog).

Vzpoura v Seattlu (2007)

Vzpoura v Seattlu (Battle in Seattle, 2007)

Film, natočený podle skutečné události, vypráví o tvrdém střetu policie s aktivisty, kteří v roce 1999 přijeli do Seattlu protestovat proti zasedání Světové obchodní rady WTO. Proti desítkám tisíc demonstrantům byla v ulicích nasazena i národní garda a během pětidenní „civilní války“ byl dokonce vyhlášen výjimečný stav. Drama Vzpoura v Seattlu (Battle in Seattle) vydává na Blu-ray 10. března studio Universal s VC-1 obrazem, DTS-HD Master Audio 5.1 zvukem, komentářem režiséra Stuarta Townsenda, rozhovory, trailery a dokumentem o natáčení.

Princezna nevěsta (1987)

Princezna nevěsta (The Princess Bride, 1987)

Malý chlapec leží v posteli s chřipkou a těší se na chvíli, kdy mu dědeček začne předčítat z oblíbené knížky. Dobrodružství, která chlapec dychtivě poslouchá, mu náhle začnou ožívat před očima. A tak se stane svědkem nádherného příběhu lásky, odehrávajícím se v království Florin. Pohádku Princezna nevěsta (The Princess Bride, FDb.cz), která pohádkou tak docela není, vydává na Blu-ray 17. března studio MGM s DTS-HD Master Audio 5.1 zvukem, audiokomentářem režiséra Roba Reinera a scénáristy Williama Goldmana, celou řadou dokumentů a digitální kopií filmu v DVD kvalitě.

Šifra mistra Leonarda (2006)

Šifra mistra Leonarda (The Da Vinci Code, 2006)

Proslulý symbolog Robert Landgon (Tom Hanks) je přivolán do Louvru k vraždě místního správce, který za sebou zanechal spoustu mystických stop a symbolů. S pomocí policejní kryptoložky Sophie Neveu (Audrey Tautou) začíná odkrývat sérii ohromujících tajemství, ukrytých v dílech Leonarda da Vinciho. Ta neomylně vedou k pradávné organizaci, jejímž cílem je střežit dva tisíce let staré tajemství. Dvojice dobrodruhů se vydává na vzrušující výpravu napříč Paříží, Londýnem a Skotskem, během níž se snaží rozluštit záhadnou šifru a přijít na kloub tajemstvím, která mohou otřást samotnými základy lidského bytí. Mysteriózní drama Šifra mistra Leonarda (The Da Vinci Code, FDb.cz) podle stejnojmenného knižního bestselleru Dana Browna vydává na Blu-ray 28. dubna Sony Pictures v prodlouženém sestřihu s MPEG-4 AVC obrazem, Dolby TrueHD 5.1 zvukem a dosud neupřesněnými bonusy.

Street Fighter: Poslední boj (1994)

Street Fighter: Poslední boj (Street Fighter, 1994)

Filmové zpracování nejúspěšnější bojové videohry všech dob s Jean-Claude Van Dammem patří bezpochyby k tomu nejhoršímu, na co lze v rámci žánru vůbec narazit. Absenci příběhu a filmařské neumětelství nedokázala zachránit ani sexy rolička zpěvačky Kylie Minogue, ani Raul Julia ve své vůbec poslední roli. Street Fighter: Poslední boj (Street Fighter, FDb.cz) nedokázal zaujmout ani skalní fanoušky původní série videoher – a že jich je! Na Blu-ray vydává už 10. února studio Universal na jednovrstvém 25 GB disku s DTS-HD Master Audio 5.1 zvukem, komentářem režiséra, vynechanými scénami, upoutávkami na videohru Street Fighter IV a BD-Live funkcionalitou.

Něco na té Mary je (1998)

Láska k hezké, chytré, milé a bohaté Mary je nevyhnutelná. Ted o ní snil už na střední škole a i když mu rovnátka na kráse zrovna nepřidala, vybrala si Mary jako doprovod na maturitní ples právě jeho. Jenže Ted má vedle obludných rovnátek i obludnou smůlu. Po sérii trapasů, které jej v předvečer té velké události potkají u Mary doma, se Ted rozhodne svou vyvolenou raději už nikdy nespatřit. Uběhne ale třináct let a jeho srdce je stále zraněné nenaplněnou láskou… Romantickou komedii Něco na té Mary je (There's Something About Mary, FDb.cz) vydává na Blu-ray 5. května studio Fox s MPEG-4 AVC obrazem, DTS-HD Master Audio 5.1 zvukem a dosud neupřesněnými bonusy.

Článek je součástí seriálu Blu-ray filmy na obzoru »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře