Blu-ray filmy na obzoru - #37

vydáno 8. 1. 2009 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma Filmy, Ze světa

Tagy: Batman, Batman a Robin, Batman navždy, Batman se vrací, Blu-ray, film, Jak se zbavit přátel a zůstat úplně sám, Krotitelé duchů, Kurýr 3, Madagaskar 2, Madagaskar 2: Útěk do Afriky, Role Models, Sedm životů

Blu-ray Disc logo

Ve druhém letošním týdnu není výhled na Blu-ray tituly, které se připravují v zahraničí, nijak zvlášť oslňující. Přesto například druhý Madagaskar, třetí Kurýr, čtyřikrát Batman, Sedm životů nebo Krotitelé duchů slibují slušné filmové zážitky.

Poznámka: Pokud není uvedeno jinak, informace o datech vydání a výbavě disků se týkají regionu A, tedy amerického trhu. Většina titulů se sice objeví i v Evropě, někdy to ovšem může být s určitým zpožděním a také jazyková výbava se většinou liší. V regionu A se toho také děje poněkud víc, než u nás v „béčku“.

Kurýr 3 (2008)

Další pokračování oblíbené akční série Kurýr se nese v podobném duchu jako předchozí dva filmy, také hlavní hrdina v podání Jasona Stathama je na svém místě, změnil se pouze post režiséra. Francouz s příznačným jménem Olivier Megaton dokázal za pomoci špičkových choreografů (Cory Yuen a další) natočit nenáročnou podívanou plnou automobilových honiček, bitek, střelby, bullet time a ostatních nezbytných rekvizit, provázejících sérii od samého počátku. Kurýr 3 (Transporter 3, FDb.cz) má u nás kinopremiéru 26. února, už 10. března ho ale můžete mít na Blu-ray díky LionsGate. Ve výbavě nebude chybět audiokomentář režiséra, dokumenty o vzniku filmu, BonusView videokomentář a BD-Live aplikace MoLog.

Madagaskar 2: Útěk do Afriky (2008)

Madagaskar 2: Útěk do Afriky (Madagascar: Escape 2 Africa, 2008)

Zvířátkový animák Madagaskar vyšel na Blu-ray loni na podzim, 6. února vydává studio Paramount pokračování s názvem Madagaskar 2: Útěk do Afriky (Madagascar: Escape 2 Africa, FDb.cz). Rozmazlení hrdinové přistanou uprostřed nejdivočejší africké divočiny, kde na každého z nich čeká vlastní příběh. Král newyorské ZOO lev Alex se setká s rodiči, zebra Marty konečně na vlastní kůži pocítí, jaké to je být součástí velkého stáda, hrošice Glorie tu potká neuvěřitelného hrošího samce a žirafák Melman se bude snažit zbavit hypochondrie. Ideální podívaná zejména pro mladší diváky bude vybavená celou řadou bonusových dokumentů v HD, komentářem animátorů a nebude chybět ani interaktivní hra.

Sedm životů (2008)

Drama Sedm životů (Seven Pounds, FDb.cz) těží se spolupráce režiséra Gabriela Mucciniho a herce Willa Smitha, kteří se do diváckých srdcí poprvé úspěšně zapsali dojemným snímkem Štěstí na dosah. Ben Thomas udělal v minulosti spoustu chyb a teď se kvůli tomu utápí v depresích. Chce se očistit a smýt ze sebe vinu, takže se rozhodne pomoct sedmi různým lidem. Že při tom zažije zajímavé chvíle, potká svou lásku a nakonec to všechno dopadne úplně jinak, to je nad slunce jasné… Na Blu-ray vydává Sony Pictures 17. března s bonusovou výbavou v podobě tří dokumentů o vzniku filmu a vynechaných scén.

Jak se zbavit přátel a zůstat úplně sám (2008)

Sidney Young píše drzé články o známých osobnostech. Jednoho dne dostane nabídku pracovat pro bulvární deník, kde se mu naskytne příležitost ještě více se prohrabovat soukromým životem celebrit. Blíže se seznámí s mladou umělkyní a navíc se zamiluje do půvabné kolegyně Alison. Po nějaké době ho ale tento způsob života přestane bavit… Scénář komedie Jak se zbavit přátel a zůstat úplně sám (How to Lose Friends & Alienate People, FDb.cz) vznikl podle skutečných životních událostí novináře a kritika Tobyho Younga, na Blu-ray vydává 17. února MGM s MPEG-4 AVC obrazem a DTS-HD Master Audio 5.1 zvukem.

Role Models (2008)

Hrdiny komedie Role Models (FDb.cz) jsou dva třicátníci (Seann William Scott a Paul Rudd), kteří už nejsou schopni vydržet ani sami se sebou. Jejich životy se ale změní, když se přihlásí do programu Velký bratr a začnou se starat o děti a dospívající mládež bez domova. Na Blu-ray vydává 10. března studio Universal v prodlouženém sestřihu s DTS-HD Master Audio 5.1 zvukem, komentářem režiséra a herců, vynechanými a alternativními scénami, dokumenty o vzniku filmu a BD-Live obsahem.

Krotitelé duchů (1984)

V New Yorku se začínají objevovat hejna malých zelených duchů, strašidla a paranormální jevy. Kdo může město ochránit před těmito nadpřirozenými bytostmi? Pouze tři nezaměstnaní parapsychologové (Bill Murray, Dan Aykroyd a Harold Ramis), kteří se dají dohromady a vytvářejí tým lovců duchů. Vybaveni ektoplazmovými kanóny, pastmi a speciálním vozidlem bojují proti přesile slizkých oblud. Jednu z nejoblíbenějších komedií osmdesátých let – Krotitelé duchů (Ghostbusters, FDb.cz) – vydává na Blu-ray po dlouhém oddalování snad už definitivně 16. června Sony Pictures ve speciální edici k pětadvacátému výročí vzniku filmu. Kromě remasterovaného MPEG-4 AVC obrazu i Dolby TrueHD 5.1 zvuku bude disk obsahovat audiokomentář režiséra Ivana Reitmana a dalších členů štábu, BonusView videokomentář se zajímavými fakty, rozhovory, dokumenty, vynechané scény a další bonusy.

Batman (1989), Batman se vrací (1992), Batman navždy (1995), Batman a Robin (1997)

Kolekce Batman (Batman: The Motion Picture Anthology, 2009)

Filmy s „netopýřím“ superhrdinou v hlavní roli se vždy těšily velké divácké oblibě. Vzniklo jich už několik, na Blu-ray ale dosud byly k dispozici pouze tři: polokomediální Batman z roku 1966, kladně přijatý filmový restart Batman začíná a jeho pokračování Temný rytíř, které je prodejně nejúspěšnějším Blu-ray titulem vůbec. Čtyři filmy z devadesátých let, na kterých se režijně podepsali (každý svým osobitým způsobem) Tim Burton a Joel Schumacher, jsme si dosud ve vysokém rozlišení vychutnat nemohli. To se ale změní 10. března, kdy studio Warner vydává kolekci Batman: The Motion Picture Anthology, obsahující filmy Batman (FDb.cz), Batman se vrací (Batman Returns, FDb.cz), Batman navždy (Batman Forever, FDb.cz), Batman a Robin (Batman & Robin, FDb.cz). Celkem na pěti dvouvrstvých 50 GB discích bude kromě samotných filmů s VC-1 obrazem a Dolby TrueHD 5.1 zvukem také 18 hodin dokumentů, komentáře obou režisérů a 9 hudebních videí.

Článek je součástí seriálu Blu-ray filmy na obzoru »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře