Blu-ray filmy na obzoru - #35

vydáno 25. 12. 2008 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma Filmy, Ze světa

Tagy: Blu-ray, Černočerná tma, Fast Company, film, Kult hákového kříže, Muzikál ze střední 3, Nezvratný osud, Nico - víc než zákon, Protiúder, Riddick: Kronika temna, Roucho, Tango a Cash

Blu-ray Disc logo

Poslední letošní přehled v zahraničí připravovaných Blu-ray filmů nabízí hned několik titulů, na které se můžeme těšit: horor Černočerná tma, oscarové Roucho, dvojku Tango a Cash, chytrý thriller Nezvratný osud nebo závodní Fast Company.

Poznámka: Pokud není uvedeno jinak, informace o datech vydání a výbavě disků se týkají regionu A, tedy amerického trhu. Většina titulů se sice objeví i v Evropě, někdy to ovšem může být s určitým zpožděním a také jazyková výbava se většinou liší. V regionu A se toho také děje poněkud víc, než u nás v „béčku“.

Muzikál ze střední 3: Maturitní ročník (2008)

Muzikál ze střední 3: Maturitní ročník (High School Musical 3: Senior Year, 2008)

Hudební film Muzikál ze střední 3: Maturitní ročník (High School Musical 3: Senior Year, FDb.cz) nám ukazuje studentské „mazáky“ Troye a Gabriellu v okamžiku, kdy se vyrovnávají s faktem, že se jejich cesty rozejdou, protože každý z nich směřuje na jinou univerzitu. S ostatními spolužáky se rozhodnou, že nastudují propracovaný muzikál, ve kterém se pokusí zobrazit všechny své dosavadní zkušenosti, své touhy a zároveň obavy ze změn, jež budoucnost přináší. Na Blu-ray vydává 17. února Walt Disney se slušnou bonusovou výbavou, zahrnující kromě vynechaných scén, profilů herců nebo dokumentů o natáčení také BD-Live interaktivní obsah.

Černočerná tma (1999)

Černočerná tma (Pitch Black, 1999)

V hlubokém vesmíru se kosmická loď střetne s útvarem, který prolétá v těsné blízkosti. O přežití bojuje skupinka, skládající se z pilotky Carolyne (Radha Mitchelová), několika cestujících – osadníků z kolonií a policisty Johnse (Cole Hauser), který má na starosti vraha Riddicka (Vin Diesel). Na neznámé planetě mezi třemi slunci žijí krvežíznivé příšery, bojící se světla. Jednou za 22 let postihne planetu totální zatmění… Sci-fi horor Černočerná tma (Pitch Black, FDb.cz) vydává na Blu-ray 2. února studio Universal na dvouvrstvém 50 GB disku s DTS-HD Master Audio 5.1 zvukem, několika audiokomentáři, spoustou dokumentů, BonusView videokomentářem a BD-Live obsahem.

Riddick: Kronika temna (2004)

Riddick: Kronika temna (The Chronicles of Riddick, 2004)

Riddick strávil posledních pět let cestováním po zapomenutých světech na okraji galaxie a snažil se tak vyhnout žoldákům, kteří mu šli po krku. Nyní se nachází na planetě Helion, která byla přepadena lordem Marshalem – despotou, zamýšlejícím si všechny podmanit. Riddick je vypovězen do podzemního vězení, kde extrémní teploty kolísají mezi arkticky chladnými nocemi a vulkanicky žhavými dny. Je nucen postavit se lordu Marshalovi v apokalyptickém boji o osud celého lidstva… Akční sci-fi Riddick: Kronika temna (The Chronicles of Riddick, FDb.cz), volné pokračování hororu Černočerná tma, vydává na Blu-ray 2. února studio Universal v prodloužené verzi na dvouvrstvém 50 GB disku s DTS-HD Master Audio 5.1 zvukem, několika audiokomentáři, celou řadou HD dokumentů, BonusView videokomentářem a BD-Live obsahem.

Fast Company (1979)

Fast Company (1979)

Drama Fast Company z prostředí automobilových závodů je prvním snímkem, který kontroverzní režisér David Cronenberg (Scanners, Videodrome, Moucha, Crash a další) natočil na zakázku, tedy ne podle svého vlastního scénáře. Milovníci závodů si mohou vychutnat závodní scény snímané z ptačí perspektivy, nechybí návyková hudba a řízně napsané dialogy. Jedná se sice o Cronenbergův dramaturgicky nejucelenější a nejmainstreamovější film, to ale bohužel nelze docenit bez plné znalosti autora a jeho díla. Na Blu-ray vydává 28. dubna společnost Blue Underground s Dolby TrueHD 7.1 i DTS-HD Master Audio 5.1 zvukem, několika rozhovory, audiokomentářem režiséra a také jeho dvěma ranými filmy (Stereo a Crimes of the Future).

Roucho (1953)

Roucho (The Robe, 1953)

Historické drama Roucho (The Robe, FDb.cz) vypráví příběh o rouchu, které měl na sobě Ježiš Kristus když byl ukřižován. Za přesvědčivé ztvárnění jeho cesty do Říma a osudů lidí, kteří s ním přišli do styku, získal film dva Oscary (za výpravu a kostýmy). Z technického hlediska stojí jistě za zmínku, že tento film byl jako první na světě natočený v širokoúhlém formátu CinemaScope. Na Blu-ray vydává 17. března studio Fox s MPEG-4 AVC obrazem, DTS-HD Master Audio 5.1 zvukem, audiokomentářem filmových historiků, BonusView videokomentářem a celou řadou zajímavých dokumentů.

Kult hákového kříže (1998)

Kult hákového kříže (American history X, 1998)

Derek Vineyard (Edward Norton) se v silné touze pomstít vraždu svého otce stává zcela posedlým nenávistí. Jeho žhářské činy namířené proti domnělým viníkům nakonec vyvrcholí vraždou a jeho uvězněním. Při návratu z vězení po třech letech je očekáván matkou, přítelkyní a svým mladším bratrem Dannym (Edward Furlong), který ho vždy zbožňoval, ale do jehož duše již stačil svým dřívějším chováním zasít nenávist. Na Oscara nominované Drama Kult hákového kříže (American history X, FDb.cz) vydává na Blu-ray 7. dubna New Line Cinema s dosud neupřesněnou výbavou.

Nezvratný osud (2000)

Nezvratný osud (Final Destination, 2000)

Parta mladých lidí unikne díky předtuše jednoho z nich jisté smrti v troskách havarovaného letadla. Krátce po této události však začnou jeden po druhém záhadně umírat. Navíc se tak děje způsobem, který by se dal klasifikovat jako morbidní nešťastná náhoda. Smrt se prostě tak snadno oklamat nedá. Netradiční teenagerskou vyvražďovačku Nezvratný osud (Final Destination, FDb.cz) vydává na Blu-ray 7. dubna New Line Cinema s dosud neupřesněnou výbavou.

Tango a Cash (1989)

Tango a Cash (Tango & Cash, 1989)

Kokainový král Yves Perret (Jack Palance) udělal osudovou chybu: rozhodl se nastražit léčku dvěma nejlepším policistům z Los Angeles, kteří mu již hezkou řádku měsíců lezli na nervy – Rayovi Tangovi (Sylvester Stallone) a Gabeovi Cashovi (Kurt Russell). Kníže podsvětí počítal absolutně se vším – kromě jediné věci: že se Tango a Cash naštvou. A to je horší, než vypustit z klece dva rozzuřené a hladové tygry… Akční komedii s kriminální zápletkou Tango a Cash (Tango & Cash, FDb.cz) vydává na Blu-ray 7. dubna New Line Cinema s dosud neupřesněnou výbavou.

Nico – víc než zákon (1988)

Nico - víc než zákon (Above the Law, 1988)

Mladý Američan Nico se v Japonsku naučí východnímu bojovému umění, nechá se naverbovat do CIA a bojuje ve Vietnamu i v Kambodži. Po návratu se stává policistou v Chicagu. Dostává případ, v němž jde o zbraně a narkotika pro jednu ze zemí ve Střední Americe. Nico zjistí, že za vším stojí lidé napojení na CIA, které zná z Indočíny. Agenti se nezastaví před ničím, ale tentokrát narazí. Jakmile Nico cítí, že mu jde o život, dokáže být nesmiřitelný! Akční prvotinu Stevena Seagala Nico – víc než zákon (Above the Law, FDb.cz) vydává na Blu-ray 7. dubna New Line Cinema s dosud neupřesněnou výbavou.

Protiúder (2002)

Protiúder (Collateral Damage, 2002)

V jediném strašlivém okamžiku ztratí losangeleský hasič Gordy Brewer vše, na čem mu kdy záleželo. Jeho manželka a malý syn zahynou při bombovém útoku, který spáchal vůdce jedné z teroristických skupin, který si říká Vlk. Gordy, jehož jedinou útěchou byla naděje, že viníci budou postaveni před soud a potrestáni se rozhodne, že vezme spravedlnost do svých rukou. Bude muset bojovat nejen v džungli, ale i v ulicích Chicaga, protože teroristé plánují další atentát… Akční thriller Protiúder (Collateral Damage, FDb.cz) vydává na Blu-ray 7. dubna New Line Cinema s dosud neupřesněnou výbavou.

Článek je součástí seriálu Blu-ray filmy na obzoru »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře