Blu-ray filmy na obzoru - #32

vydáno 4. 12. 2008 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma Filmy, Ze světa

Tagy: Appaloosa, Blu-ray, Čas zabíjet, film, Hrdost a sláva, Labyrint lží, Noci v Rodanthe, Případ Pelikán, Repo: Genetická opera!, Saw V., Ten Největší, W.

Blu-ray Disc logo

Pohled na připravované zahraniční Blu-ray filmy tentokrát nabízí několik velmi zajímavých titulů. Příznivce krvavých hororů potěší Saw V. a Repo, milovníky politických thrillerů zase Případ Pelikán, Labyrint lží nebo W.

Poznámka: Pokud není uvedeno jinak, informace o datech vydání a výbavě disků se týkají regionu A, tedy amerického trhu. Většina titulů se sice objeví i v Evropě, někdy to ovšem může být s určitým zpožděním a také jazyková výbava se většinou liší. V regionu A se toho také děje poněkud víc, než u nás v „béčku“.

Saw V. (2008)

Saw V. (Saw V, 2008)

První film hororové série Saw se objevil už v roce 2004. Temný thriller, ve kterém nebyla nouze o smrtící pasti, krvavé momenty a šokující situace, si získal celosvětovou pozornost. Od té doby se pravidelně každý rok na podzim objevuje další film, vycházející z uvedeného schématu. Vstoupit dvakrát do stejné řeky ovšem téměř nikdy nepřináší uspokojující výsledky a platí to i v tomto případě – všechny pokračování mají sestupnou tendenci a zatím poslední, pátý film Saw V. (Saw V, FDb.cz) je toho zářným příkladem. Na Blu-ray vydává v režisérském sestřihu 20. ledna studio LionsGate s lehce nadstandardní výbavou: MPEG-4 AVC video, DTS-HD Master Audio 7.1, audiokomentář, dokument „Multiple Traps“, vynechané scény a MoLog (BD-Live chat).

Repo: Genetická opera! (2008)

Repo: Genetická opera! (Repo! The Genetic Opera, 2008)

Repo: Genetická opera! (Repo! The Genetic Opera, FDb.cz) je speciální dáreček od režiséra série Saw. V nedaleké budoucnosti ničí smrtící epidemie lidské orgány. Vědci začínají masivní orgánovou sklizeň. Biotechnický magnát přijde s nápadem splátek, když však někdo nezaplatí jen jednu jedinou, přijde Repoman a svůj orgán si vezme zpět. Ve filmu můžete vidět a slyšet nejprodávanější sopranistku všech dob Sarah Brightman nebo Ogre – zpěváka legendární industriální kapely Skinny Puppy. Na Blu-ray vydává 20. ledna studio LionsGate s MPEG-4 AVC obrazem, DTS-HD Master Audio 7.1 zvukem, dvěma audiokomentáři, krátkými dokumenty, vynechanými scénami a dalšími bonusy.

W. (2008)

W. (2008)

Životy politiků a prezidentů jsou pro režiséra Olivera Stonea takovým lákadlem, že na jejich základě natočil už několik filmů (JFK, Nixon) a jeden dokument (Comandante). Teď přišla řada na historicky nejméně oblíbeného amerického prezidenta, George W. Bushe. Pod prostým názvem W. (FDb.cz) se ukrývá drama s možná nechtěnými prvky komedie, jehož více než dvouhodinová stopáž překvapivě není na škodu: některá fakta ze života George Bushe jsou skutečně velmi šokující a je s podivem, že se někdo takový mohl dostat a udržet na postu „pána světa“. Na Blu-ray vydává 10. února studio LionsGate s MPEG-4 AVC obrazem, DTS-HD Master Audio 5.1 zvukem, audiokomentářem režiséra, vynechanými scénami a dvěma dokumenty.

Případ Pelikán (1993)

Případ Pelikán (The Pelican Brief, 1993)

Nejvyšší soudci jsou ve Spojených státech jmenování do svých funkcí na doživotí. Pro bohatou firmu však není nic snazšího, než najmout atentátníka a nechat několik neúplatných soudců zavraždit. Mladá studentka práv sepíše odvážnou teorii o atentátu na dva soudce a jeho původcích. Krátce poté, co se tato verze spiknutí dostane do rukou FBI, zahyne její milenec a ona sama několikrát vyvázne ze smrtelného nebezpečí jen díky šťastné náhodě. Společně s novinářem Grayem se pouštějí do smrtelně nebezpečného pátrání. Thriller Případ Pelikán (The Pelican Brief, FDb.cz) vydává na Blu-ray 10. února studio Warner na jednovrstvém 25 GB disku s VC-1 obrazem, Dolby TrueHD 5.1 zvukem a dosud neupřesněnou bonusovou výbavou.

Čas zabíjet (1996)

Čas zabíjet (A Time To Kill, 1996)

Desetiletá dcerka černého dělníka byla brutálně znásilněna opilými rasistickými rváči. V napínavém soudním dramatu jde o vinu a nevinu otce, který v návalu spravedlivého hněvu oba násilníky zabil. O jeho osvobození se snaží mladý idealistický právník a jeho snaživá asistentka. Thriller Čas zabíjet (A Time To Kill, FDb.cz) patří spolu s oscarovým snímkem Firma mezi zdařilé adaptace bestsellerů Johna Grishama. Na Blu-ray vydává 10. února studio Warner na jednovrstvém 25 GB disku s VC-1 obrazem, Dolby TrueHD 5.1 zvukem a zatím nespecifikovanými bonusy.

Labyrint lží (2008)

Roger Ferris (Leonardo DiCaprio) je nejlepším mužem amerických zpravodajských služeb. CIA veterán Ed Hoffman (Russell Crowe) vede válku od počítače ve svém obývacím pokoji na předměstí a řídí každý Ferrisův pohyb. Jedné z nejlepších zpravodajských služeb uniká vůdce teroristů, připravující bombové útoky po celém světě. Aby ho vylákal na světlo, bude muset Ferris proniknout do světa nelegálních financí a zoufalých mučedníků a vytvořit křehké spojenectví s velitelem Jordánských speciálních operací. Akční thriller Labyrint lží (Body of Lies, FDB.cz) vydává na Blu-ray 17. února studio Warner na dvouvrstvém 50 GB disku s VC-1 obrazem a celou řadou bonusů včetně BD-Live výbavy.

Appaloosa (2008)

Appaloosa (2008)

V dramatickém westernu Appaloosa (FDb.cz) si vedle sebe zahráli Ed Harris, Viggo Mortensen, Renée Zellweger a Jeremy Irons. Příběh sleduje muže zákona Everetta a Virgila, najaté k vyčištění malého města od zločinců. Jejichž plány ale zkomplikuje atraktivní vdova… Na Blu-ray vydává 13. ledna studio Warner, jednovrstvý 25 GB disk obsahuje kromě filmu s VC-1 obrazem a Dolby TrueHD 5.1 zvukem také komentář režiséra, přidané scény a čtyři dokumenty o vzniku filmu.

Noci v Rodanthe (2008)

Romantická komedie Noci v Rodanthe (Nights In Rodanthe, FDb.cz) vychází z bestselleru Nicholase Sparkse a vypráví příběh Adrienne Willis (Diane Lane) – ženy, jejíž život ovládl chaos. Adrienne si jednoho dne vyjede do přístavního městečka Outer Banks v Severní Karolíně za svým přítelem, který vlastní malý hotel s restaurací. Krátce po příjezdu do Rodanthe se Adrienne dozví, že se k městu blíží velká bouře. Jediným hostem hotelu je Dr. Paul Flanner (Richard Gere), který neuniká před svým okolím, ale především sám před sebou. Díky bouři se oba ztracenci sblíží, prožijí spolu víkend plný kouzelných chvil a tím odstartují romanci, která poznamená celý jejich život. Na Blu-ray vydává 10. února New Line Cinema s VC-1 obrazem, alternativními scénami, hudebním videem a dalšími bonusy.

Ten Největší (2007)

Realitní makléř Stan (Rob Schneider) se dozví, že musí do vězení za podvod. Protože má o vězení hodně špatné mínění a bojí se, že bude znásilněn, najme si Mistra na bojová umění (David Carradine). Ten ho podrobí tvrdému výcviku, aby ve vězení přežil – naučí ho veškerá bojová umění a také ho donutí se přizpůsobit vězeňským podmínkám. Stan tedy nastupuje do vězení, kde vše obrátí vzhůru nohama… Komedii Ten Největší (Big Stan) vydává na Blu-ray 24. března studio Warner s audiokomentářem tvůrčího týmu a dvěma dokumenty o vzniku filmu.

Hrdost a sláva (2008)

Policista Ray Tierney (Edward Norton) se dostane do střetu zájmů, když vyšetřuje případ zkorumpovaných policistů, do kterého je zapojen i jeho švagr Jimmy Egan (Colin Farrell). Je jen na něm jak se vyrovná se zákonem a mravní etikou rodiny… Kriminální drama Hrdost a sláva (Pride and Glory, FDb.cz) vydává na Blu-ray 20. února New Line Cinema na jednovrstvém 25 GB disku s VC-1 obrazem a Dolby TrueHD 5.1 zvukem, bonusová výbava zatím není známa.

Článek je součástí seriálu Blu-ray filmy na obzoru »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře