Blu-ray filmy na obzoru - #30

vydáno 20. 11. 2008 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma Filmy, Ze světa | 3 komentáře

Tagy: Agent bez minulosti, Blu-ray, Bourneovo ultimátum, Bournův mýtus, film, Igor, Jason Bourne, Město duchů, Na Hromnice o den více, Případ Ipcress, Righteous Kill, The Rocker, Vévodkyně

Blu-ray Disc logo

Tento týden nabízí pohled na Blu-ray filmy, které se chystají v zahraničí, hned několik zajímavých titulů. Nejvíc potěší trilogie Jasona Bournea, ale ani The Rocker, Vévodkyně nebo Případ Ipcress nejsou vůbec k zahození!

Poznámka: Pokud není uvedeno jinak, informace o datech vydání a výbavě disků se týkají regionu A, tedy amerického trhu. Většina titulů se sice objeví i v Evropě, někdy to ovšem může být s určitým zpožděním a také jazyková výbava se většinou liší. V regionu A se toho také děje poněkud víc, než u nás v „béčku“.

Na Hromnice o den více (1993)

Romantická komedie Na Hromnice o den více (Groundhog Day, FDb.cz), ve které exceluje především Bill Murray, zajímavým způsobem těží z oblíbeného tématu časové smyčky. Ta se tentokrát „omotala“ kolem 2. února (Hromnice) a uvězněn v ní zůstal nejen cynický reportér, ale i celé městečko Punysutawney. Kdo koho dokáže změnit dřív a dostat se tím ze začarovaného kruhu? Na Blu-ray vydává 27. ledna Sony Pictures s obvyklou výbavou: MPEG-4 AVC video, Dolby TrueHD 5.1 audio, audiokomentář režiséra, rozhovor, dva dokumenty, vynechané scény, BonusView a BD-Live výbava.

The Rocker (2008)

The Rocker (2008)

Fish je stárnoucí neúspěšný bubeník, kterého před dvaceti lety vyhodili z kapely. Zničený sen o rock'n'rollovém úspěchu ale dostane druhou šanci, když Fish začne bubnovat v kapele svého synovce a vydává se spolu s ní na cestu za slávou. Komedii The Rocker na Blu-ray vydává 27. ledna studio Fox s MPEG-4 AVC obrazem, DTS-HD Master Audio 5.1 zvukem a rozsáhlou výbavou na dvouvrstvém 50 GB disku. Nebude například chybět několik komentářů, vynechané scény, dokumenty o vzniku filmu, hudební klipy a další.

Righteous Kill (2008)

Righteous Kill (2008)

V ulicích New Yorku řádí sériový vrah, zanechávající u obětí básně s popisem svých hrůzných činy. Případ dostávají na starost dva zkušení detektivové (Robert De Niro a Al Pacino), brzy ale vyjde najevo, že se podezřelý může skrývat i v řadách policie. Kriminální drama Righteous Kill (FDb.cz) vydává na Blu-ray 6. ledna Anchor Bay ve dvoudiskové edici, obsahující například komentář režiséra, dva dokumenty nebo BD-Live obsah.

Agent bez minulosti (2002), Bournův mýtus (2004), Bourneovo ultimátum (2007)

The Bourne Trilogy (2008)

Jedné bouřlivé noci vyloví rybářská loď z moře polomrtvého muže. V zádech má kulky a pod kůží štítek s číslem bankovního konta. Když se mu konečně vrátí vědomí, nedokáže o sobě svým zachráncům nic povědět, trpí naprostou ztrátou paměti. Postupně zjišťuje, že ovládá bojová umění, domluví se v několika jazycích a poradí si s každou zbraní. To signalizuje velice nebezpečnou minulost… Tak začíná akční thriller Agent bez minulosti (The Bourne Identity, FDb.cz), první film z dnes už trilogie o zabijákovi jménem Jason Bourne, prchajícím před svou minulostí. Na Blu-ray vydává studio Universal 27. ledna spolu se dvěma pokračováními Bournův mýtus (The Bourne Supremacy, FDb.cz) a Bourneovo ultimátum (The Bourne Ultimatum, FDb.cz) jako kolekci The Bourne Trilogy, která bude kromě samotných filmů obsahovat skutečně velkorysou porci bonusů, dokumentů a dalších materiálů včetně BonusView videokomentářů a BD-Live obsahu.

Město duchů (2008)

Město duchů (Ghost Town, 2008)

Město duchů (Ghost Town, FDb.cz) je další z komedií, jejichž zápletka se točí kolem možnosti komunikovat se světem mrtvých – tentokrát s nádechem romantiky a neobvyklým milostným trojúhelníkem ve složení zubař, kráska a žárlivý duch. Na Blu-ray vydává 28. prosince studio Paramount se standardní výbavou: Dolby TrueHD 5.1 zvuk, komentář režiséra, tři krátké dokumenty.

Vévodkyně (2008)

Vévodkyně (The Duchess, 2008)

Režisér Saul Dibb natočil film o jedné z nejkontroverznějších postav Anglie 18. století, vévodkyni Georgianě z Devonshiru (Keira Knightley). Ta byla na svou dobu velmi pokrokovou ženou, angažující se například v politice, byla jednou z nejvlivnějších hostitelek své doby a často podléhala hazardu a milostným aférám. Vedla velmi extravagantní, rozmarný a promiskuitní život plný intrik. Romanticky laděný film Vévodkyně (The Duchess, FDb.cz) vydává na Blu-ray studio Paramount 18. prosince, na disku bude kromě filmu také několik velmi zajímavých dokumentů o vzniku filmu i skutečném životě vévodkyně.

Igor (2008)

Igor (2008)

Igor (FDB.cz) je animovaná komedie o stejnojmenném nadaném vědci, který slouží jako pomocník u doktora Glickensteinovi (John Cleese). Spolu se snaží vytvořit ošklivou kreaturu s ohromnou silou, se kterou by vyhráli každoroční vědeckou soutěž. Místo toho přivedou na svět ženskou bytost s čistým srdcem a mají pouhé dva týdny na to, aby z ní udělali krvežíznivou noční můru. Na Blu-ray vydává 20. ledna MGM s MPEG-4 AVC obrazem a DTS-HD Master Audio 5.1 zvukem, bonusy by měl tvořit pouze komentář tvůrců a alternativní úvodní scéna.

Případ Ipcress (1965)

Případ Ipcress (The Ipcress File, 1965)

Jeden z nejlepších špionážních filmů nemá kupodivu nic společného se slavným agentem Jamesem Bondem. Hrdinou thrilleru Případ Ipcress (The Ipcress File) je zdánlivě prostý obyvatel Londýna, který sice nezachraňuje svět, nemá „nadpřirozené“ schopnosti a vystačí si s jednou dívkou, přesto budete jeho pátrání po skupině unesených vědců sledovat se zatajeným dechem. V hlavní roli tradičně skvělý Michale Caine. Na Blu-ray vydává 10. prosince společnost ITV DVD s dosud neupřesněnou výbavou, vzhledem ke stáří filmu se ale předpokládá remasterovaný obraz i zvuk.

Článek je součástí seriálu Blu-ray filmy na obzoru »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře

Re: Blu-ray filmy na obzoru - #30

Vložil DTS-HD Master Audio (bez ověření), 22. Listopad 2008 - 10:37

Obrázek uživatele DTS-HD Master Audio

Tak na toho Bourna se fakt těšim, měl sem možnost vidět Bournovo Ultimátum tzn. 3 díl ve FullHD na HD-DVD a musim říct, že to byla jednim slovem paráda. Doufám, že Blu-Ray dopadne minimálně stejně tak dobře

Re: Blu-ray filmy na obzoru - #30

Vložil d.f.h, 22. Listopad 2008 - 10:56

Obrázek uživatele d.f.h

Určitě, v případě existujících dřívějších HD DVD vydání bývá obrazový a zvukový master totožný. Díky větší kapacitě Blu-ray ale zbyde víc místa na bonusy, které jsou v případě Bournea opravdu masivní:

http://www.blu-ray.com/news/?…

Re: Blu-ray filmy na obzoru - #30

Vložil DTS-HD Master Audio (bez ověření), 22. Listopad 2008 - 18:58

Obrázek uživatele DTS-HD Master Audio

Což vo to, master stejnej bude, ale výstup by moh bejt vo fous hutnější, na HD-DVD zabíral zhruba 17 GB, takže myslim, že by se slušelo eště trošku toho bitratu napumpovat, přece proč nechat bonusům víc místa než hlavnímu filmu, i kdyby všechny bonusy byly FullHD…