Blu-ray filmy na obzoru - #27

vydáno 30. 10. 2008 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma Filmy, Ze světa

Tagy: Blu-ray, film, Malá Miss Sunshine, Nesvatbovi, Patologie, Pineapple Express, Po přečtení spalte, Rallye smrti, The Wackness, Umučení Krista, Zrcadla, Zuřící býk

Blu-ray Disc logo

Nabídka Blu-ray filmů, které se v zahraničí připravují k vydání, je tentokrát opravdu pestrá. Komedie chytré, drsné i zhulené, horory, brutální akce, kontroverzní pohled na Biblický příběh…

Poznámka: Pokud není uvedeno jinak, informace o datech vydání a výbavě disků se týkají regionu A, tedy amerického trhu. Většina titulů se sice objeví i v Evropě, někdy to ovšem může být s určitým zpožděním a také jazyková výbava se většinou liší. V regionu A se toho také děje poněkud víc, než u nás v „béčku“.

Nesvatbovi (2005)

Nesvatbovi (Wedding Crashers, 2005)

Americká komedie Nesvatbovi (Wedding Crashers, FDb.cz) je variací na oblíbené téma seznamování nastávajícího páru s rodiči toho druhého. Standardní klišé ovšem dělají přístupnějšími lechtivé scény a humor na hranici teenagerských sprosťáren. V roce 2006 se film umístil mezi padesáti nejlepšími komediemi všech dob, což jen svědčí o jeho oblíbenosti. Na Blu-ray vydává New Line Cinema 30. prosince v necenzurované verzi na jednovrstvém 25 GB disku s VC-1 obrazem, Dolby TrueHD 5.1 zvukem, několika audiokomentáři, přidanými scénami a hudebním videem.

TIP: Magic Box připravuje tuzemské vydání filmu Nesvatbovi na Blu-ray. Objevit by se mělo v průběhu prosince, termín ale ještě není potvrzený.

Patologie (2008)

Patologie (Pathology, 2008)

Jsou mladí, jsou vzdělaní, jsou bohatí… a rádi si hrají s mrtvolami. Trochu zvrhlý, ale velmi zábavný thriller Patologie (Pathology, FDb.cz) z prostředí lékařské univerzity se snaží v první řadě šokovat, příběh a postavy jsou až na druhém místě. Díky tomu se bohužel nejedná o podívanou, která by dokázala zaujmout víc než jednou. Na Blu-ray v Eropě vydává Entertainment in Video 27. října s VC-1 obrazem, DTS-HD Master Audio 5.1 zvukem, komentářem režiséra, dvěma krátkými dokumenty a prodlouženou scénou pitvy.

Pineapple Express (2008)

Kriminální komedie Pineapple Express (FDb.cz) z produkce proslulého Juda Apatowa se vyznačuje totálně „zhuleným“ příběhem, místy až Tarantinovskými dialogy, ulítlými scénami a zbytečně dlouho stopáží. S tím vším a tedy i s celým filmem budou mít bohužel velké problémy ti, kterým drogy nic neříkají. Na Blu-ray vydává Sony Pictures 6. ledna příštího roku s MPEG-4 AVC obrazem, Dolby TrueHD 5.1 zvukem a velkým množstvím bonusů, z nichž některé využívají interaktivních možností Blu-ray technologie.

The Wackness (2008)

Dějištěm příběhu o střetu dvou generací je New York roku 1994, kulisou pak hip-hop a vůně marihuany. Hlavními hereckými hvězdami filmu The Wackness (FDb.cz) jsou jako vždy výtečný Ben Kingsley a překvapivě dobrý Josh Peck. Na Blu-ray vydává Sony Pictures 6. ledna 2009 s MPEG-4 AVC obrazem, Dolby TrueHD 5.1 zvukem, audiokomentářem režiséra a herců, vynechanými scénami a několika dalšími bonusy.

Rallye smrti (2008)

Rallye smrti (Death Race, 2008)

Režisér Paul W. S. Anderson proslul zejména svými adaptacemi násilných videoher (Mortal Kombat, Resident Evil, Vetřelec vs. Predátor). Akční nářez Rallye smrti (Death Race, FDb.cz) je oproti tomu předělávkou kultovní béčkové brutality Cesta gladiátorů 2000 z roku 1975 a stejně jako originál tvoří jeho „děj“ závod napříč Amerikou, ve kterém je všechno, ale opravdu všechno dovoleno. Na Blu-ray vydává studio Universal 23. prosince s DTS-HD Master Audio 5.1 zvukem a celou řadou bonusů, mezi nimiž nechybí ani BD-Live výbava (My Commentary, My Chat, My Scenes Sharing).

Po přečtení spalte (2008)

Po přečtení spalte (Burn After Reading, 2008)

Rukopis bratří Cohenů je jasně čitelný v každém z filmů, které kdy vzešly z jejich dílny. Ani jejich zatím poslední snímek Po přečtení spalte (Burn After Reading, FDb.cz) na tom není jinak – nechybí černý humor, panoptikum vyšinutých postav, absurdní situace a známí herci v neobvyklých rolích. Na Blu-ray vydácá studio Universal 23. prosince na jednovrstvém 25 GB disku s MPEG-4 AVC obrazem, DTS-HD Master Audio 5.1 a několika bonusy.

Umučení Krista (2004)

V nedávném článku 10 nejočekávanějších filmů na Blu-ray byl mezi tituly, které zatím na Blu-ray citelně chybí, zmíněn také film kontroverzní film Mela Gibsona Umučení Krista (The Passion of the Christ, FDb.cz). Dílo jistě není třeba nijak dál představovat, před několika lety se o něm vášnivě debatovalo po celém světě a vysloužilo si dokonce tři nominace na Oscara. Na Blu-ray vydává studio Fox 17. února příštího roku na dvouvrstvém 50 GB disku s MPEG-4 AVC obrazem, DTS-HD Master Audio 5.1 zvukem, hned několika audiokomentáři, dokumenty, vynechanými scénami a dalšími bonusy.

Zrcadla (2008)

Vlna remaků asijských hororů zřejmě ještě nepolevila. Důkazem je mrazivá duchařina Zrcadla (Mirrors, FDb.cz), kterou má „na svědomí“ poměrně nadějný režisér Alexander Aja. Jak už název napovídá, hrdina příběhu v podání Kiefera Sutherlanda se musí postavit zlu, skrytému za zrcadlem. Jako vždy sice platí, že originál je nejlepší, ale v tomto případě jde výjimečně o jednu z těch lepších předělávek. Na Blu-ray vydává 13. ledna 2009 studio Fox v necenzurované verzi s MPEG-4 AVC obrazem, DTS-HD Master Audio 5.1 zvukem, několika dokumenty o vzniku filmu, vynechanými scénami, alternativním koncem a BonusView videokomentářem.

Malá Miss Sunshine (2006)

Nenápadná komedie Malá Miss Sunshine (Little Miss Sunshine, FDb.cz) o nekonvenční a především nefungující rodině, třídenní cestě ve zrezivělé dodávce napříč Amerikou a dětské soutěži Miss se před dvěma lety stala nejen hitem festivalu Sundance, ale také získala dva Oscary (+ další dvě nominace). Lehce absurdní příběh plný decentního humoru dokáže potěšit a vyzdvihnout si zaslouží i herecké výkony všech zúčastněných včetně roztomilé Abigail Breslin. Na Blu-ray vydává studio Fox 3. února příštího roku na dvouvrstvém 50 GB disku s MPEG-4 AVC obrazem, DTS-HD Master Audio 5.1 zvukem, audiokomentářem režiséra, čtyřmi krátkými dokumenty, vynechanými scénami, alternativním koncem a dalšími bonusy.

Zuřící býk (1979)

Nejlepší film Martina Scorseseho. Největší role Roberta De Nira. Dva Oscary + šest nominací. Třetí nejlepší film v historii. To jsou jen některé úspěchy a superlativy, kterými se může pochlubit černobílý snímek Zuřící býk (Raging Bull, FDb.cz), natočený podle skutečného příběhu legendárního boxera a později baviče Jakea LaMotty. Ze všech osmi boxerských filmů, které se objevily v osmdesátých letech, se patrně jedná o ten nejlepší. Na Blu-ray vydává MGM 10. února 2009 na dvouvrstvém 50 GB disku s MPEG-4 AVC obrazem, DTS-HD Master Audio 5.1 zvukem, třemi audiokomentáři, několika dokumenty o vzniku filmu a dalšími bonusy.

Článek je součástí seriálu Blu-ray filmy na obzoru »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře