Blu-ray filmy na obzoru - #20

vydáno 11. 9. 2008 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma Filmy, Ze světa

Tagy: 8 Mile, Apokalypsa, Blu-ray, Blue Streak, Deník mrtvých, Diary of the Dead, film, Jarhead, Království, Mariňák, Maska zrcadla, MirrorMask, Modrý blesk, National Security, P2, Policajti na baterky, Revolver, Southland Tales, The Kingdom

Blu-ray Disc logo

Na Blu-ray se stále chystají další tituly, hlavně v zahraničí. Dnes se podíváme třeba na autobiografického Eminema, průměrného Martina Lawrence, Guye Ritchieho ve špatné formě a krále zombie filmů George A. Romera.

Poznámka: Pokud není uvedeno jinak, informace o datech vydání a výbavě disků se týkají regionu A, tedy amerického trhu. Většina titulů se sice objeví i v Evropě, někdy to ovšem může být s určitým zpožděním a také jazyková výbava se většinou liší. V regionu A se toho také děje poněkud víc, než u nás v „béčku“.

8 Mile (2002)

8 Mile (2002)

Mírně nadprůměrný film s tuctovým příběhem bílého teenegera z nižší sociální vrstvy, který se snaží zapadnout mezi černošskou komunitu rapperů – to je částečně autobiografické drama 8 Mile (FDb.cz) se skutečným bílým rapperem Eminemem v hlavní roli. Téměř dvouhodinový snímek plný rapové a hip-hopové hudby vydává na Blu-ray 18. listopadu studio Universal s VC-1 obrazem a DTS-HD Master Audio 5.1 zvukem. Bonusovými materiály na 25 GB disku bude pouze film o filmu, necenzurované verze rapových „bitev“ a hudební video.

Mariňák (2005)

Mariňák (Jarhead, 2005)

Netradiční pohled na nedávný válečný konflikt z oblasti Blízkého východu Mariňák (Jarhead, FDb.cz) je osobitou výpovědí režiséra Sama Mendese a několika skvělých herců v hlavních rolích. Na Blu-ray vydává studio Universal 25. listopadu s VC-1 obrazem a DTS-HD Master Audio 5.1 zvukem, bonusovými materiály na 25 GB disku bude komentář režiséra, scénáristy Williama Boylese a autora knižní předlohy Anthonyho Swofforda.

Království (2007)

Království (The Kingdom, 2007)

Akční thriller z prostředí Středního východu „spáchal“ režisér Peter Berg podle scénáře Michaela Manna a Matthewa M. Carnahana. Celkem provokativní snímek, postavený na střetu západního a muslimského světa, je z větší části tvořen dialogy a až potom akčními sekvencemi, to ale vůbec není na škodu. Království (The Kingdom, FDb.cz) vydává na Blu-ray studio Universal 25. listopadu s VC-1 obrazem a DTS-HD Master Audio 5.1 zvukem, bonusovými materiály na 50 GB disku budou vystřižené scény, dokumenty o natáčení a vzniku filmu, komentář režiséra a videokomentář formou obrazu v obraze (BonusView).

Modrý blesk (1999)

Akční komedie Modrý blesk (Blue Streak, FDb.cz) stojí a padá s hereckým výkonem komika Martina Lawrence. Celkově se jedná o pohodovou záležitost „na jedno použití“, plnou recyklovaných vtípků a předpokladatelných scén z prostředí policejního oddělení loupeží. Na Blu-ray vydává Sony Pictures 18. listopadu s obvyklou výbavou MPEG-4 AVC video, Dolby TrueHD 5.1 audio, dva dokumenty a hudební video.

Policajti na baterky (2003)

Martin Lawrence se objevil také v hlavní roli další akční komedie z policejního prostředí, tentokrát je ale výsledek o poznání méně povedený. Policajti na baterky (National Security, FDb.cz) těží z tradiční „zápletky“ o černém a bílém policistovi, kteří spolu musí spolupracovat a na základě toho se celý film „vtipně“ hádají… Na Blu-ray vydává Sony Pictures 18. listopadu s obvyklou výbavou MPEG-4 AVC video a Dolby TrueHD 5.1 audio.

Maska zrcadla (2005)

Maska zrcadla (MirrorMask, 2005)

Prostý příběh podaný vizuálně geniálním způsobem vzešel ze spolupráce režiséra Dave McKeana a scénáristy Neila Gaimana, jinak význačného autora fantasy a sci-fi knih a komiksů. Hlavní hrdinkou fantastického filmu Maska zrcadla (MirrorMask, FDb.cz) je sice patnáctiletá dívka, celkově se ale nejedná o záležitost, určenou vyloženě pro dětské publikum. Na Blu-ray vydává Sony Pictures 18. listopadu s obvyklou výbavou MPEG-4 AVC video a Dolby TrueHD 5.1 audio.

Apokalypsa (2006)

Pod snímkem s typicky česky prvoplánově přeloženým názvem Apokalypsa (Southland Tales, FDb.cz) je režijně i scenáristicky podepsán Richard Kelly, který na sebe upozornil už svým předchozím filmem (legendární Donnie Darko). Lehce sci-fi drama, popisující svět na pokraji společenské, ekonomické a ekologické katastrofy, je bohužel velmi překombinovaný a příliš nadšení nevzbudí ani ústřední herecká trojice The Rock, Sarah Michelle Gellar a Seann William Scott. Na Blu-ray vydává Sony Pictures 18. listopadu s obvyklou výbavou MPEG-4 AVC video a Dolby TrueHD 5.1 audio, bonusy tvoří komentář režiséra, dva dokumenty a krátký animovaný film.

Revolver (2005)

Režisér Guy Ritchie natočil skvělé britské zlodějské gangsterky Sbal prachy a vypadni a Podfuck. Pak si vzal Madonnu a natočil příšerné psychologicko-romantické cosi jménem Trosečníci se svou manželkou v hlavní roli. Kriminální drama Revolver (FDb.cz) mělo být návratem ke starým dobrým časům, získalo ale jen průměrné hodnocení a vzbudilo rozpačité reakce. Na Blu-ray vydává Sony Pictures 18. listopadu s obvyklou výbavou MPEG-4 AVC video a Dolby TrueHD 5.1 audio, nebude chybět komentář režiséra a scénáristy, alternativní úvod a konec, vystřižené a naopak prodloužené scény, dokumenty o natáčení, rozhovory a hudební video.

Deník mrtvých (2007)

Deník mrtvých (Diary of the Dead, 2007)

V roce 2007 přidal legendární režisér George A. Romero další film do série zombie hororů, která začala už před čtyřiceti lety filmem Noc oživlých mrtvol. Fanoušci žánru na snímku Deník mrtvých (Diary of the Dead, FDb.cz) jistě ocení reálné vyobrazení násilí v ulicích a netradiční zbraně, nás ostatní možná zaujme místy netradiční kamera. Na Blu-ray vydává The Weinstein Company 21. října se slušnou bonusovou výbavou: komentář režiséra a kameramana, dokument o vzniku filmu, další dva krátké dokumenty a představení filmových postav.

P2 (2007)

P2 (2007)

Základem děje průměrného hororu / thrilleru P2 (FDb.cz) je tma, rozlehlé podzemní parkoviště a dva lidé. A spousta krve… Rutinně natočená hra na kočku a myš vychází v regionu B (Evropa) na Blu-ray 29. září díky společnosti Tartan, která disk vybavila také komentářem režiséra a scénáristů, třemi krátkými dokumenty a trailery.

Článek je součástí seriálu Blu-ray filmy na obzoru »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře