Blu-ray filmy na obzoru - #2

vydáno 8. 5. 2008 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma Filmy, Ze světa

Tagy: Až na krev, Bledý jezdec, Blu-ray, film, Kronika rodu Spiderwicků, Ledově ostří, Let's Dance 2, Monstrum, Pan včelka, S nasazením života, Sběratel kostí, Soudný den

Blu-ray Disc logo

Týden uběhl jako voda a je tu opět přehled nejzajímavějších připravovaných Blu-ray filmů. Chcete vědět, kdy na Blu-ray nastane Soudný den, kdy k vám přiletí Pan Včelka a kdy si dát pozor na Monstrum? Tak čtěte dál!

Poznámka: Pokud není uvedeno jinak, informace o datech vydání a výbavě disků se týkají regionu A, tedy amerického trhu. Většina titulů se sice objeví i v Evropě, někdy to ovšem může být s určitým zpožděním a také jazyková výbava se většinou liší. V regionu A se toho také děje poněkud víc, než u nás v „béčku“.

Monstrum (2007)

Monstrum (Cloverfield, 2007)

Katastrofický horor Monstrum (Cloverfield, FDb.cz) producenta J. J. Abramse, který má na svědomí například kultovní seriál Ztraceni, připravuje studio Paramount na 3. června. Mezi bonusy bude například audiokomentář režiséra Matta Reevese, čtyři krátké dokumenty (Document 01.18.08: The Making of Cloverfield, Cloverfield Visual Effects, I Saw It! It's Alive! It's Huge! a Clover Fun), přidané scény, dva alternativní konce a celkem čtrnáct skrytých bonusů (easter eggs). Blu-ray vydání nabídne oproti DVD kvalitnější Dolby TrueHD 5.1 zvuk a především „Cloverfield Special Investigation Mode“ – obrázkové vysvětlivky, vkládané do filmu pomocí technologie BonusView.

Bledý jezdec (1985)

Fanoušci westernů a zejména Clinta Eastwooda teď jistě zbystřili – ano, legendární Bledý jezdec (Pale Rider, FDb.cz) dorazí na Blu-ray 26. srpna v remasterované edici. Doufejme, že si dá studio Warner záležet, vydání je totiž součástí oslavy 85 let filmového westernu. Zatím nejsou známy žádné podrobnosti o výbavě.

Pan Včelka (2007)

Pan Včelka (Bee Movie, 2007)

A teď něco pro milovníky animovaného hmyzu: 20. května na Blu-ray nepřibzučí včelka Mája, ale Pan Včelka (Bee Movie, FDb.cz). Studio Paramount původně plánovalo vydání na HD DVD, vzhledem k situaci z něj ale zcela logicky sešlo. Na Blu-ray se tato animovaná komedie objeví s obligátní Dolby TrueHD 5.1 zvukovou stopou, které bude sekundovat například komentář tvůrců filmu, čtyři krátké dokumenty (Inside the Hive: The Cast of Bee Movie HD, Jerry's Flight Over Cannes, Meet Barry B. Benson a Tech of Bee Movie HD), vystřižené scény a alternativní konec. Samozřejmě dojde i na nějaké ty interaktivní hříčky (The Animators' Corner, Barry's Trivia Track, Customizable Character Menus, The World of Bees a Build A Bee Avatar), takže se určitě je na co těšit.

Ledově ostří (2007)

Ledově ostří (Blades of Glory, 2007)

Ujetou sportovní komedii z krasobruslařského prostředí Ledově ostří (Blades of Glory, FDb.cz) provází celkem zajímavý osud. Na Blu-ray se měla objevit už loni v létě, jenže než stačila dorazit na pulty obchodů, Paramount vyhlásil HD DVD exkluzivitu a po discích se slehla zem. Z této pasti uniklo pouhých několik kousků a ty se rychle staly ceněným sběratelským artiklem. Časy se ale mění a Paramount tuto komedii na Blu-ray představí „na druhý pokus“ 20. května, protože mu už nic jiného nezbývá. Pokud máte rádi filmy typu Zoolander, můžete se radovat.

Let's Dance 2 (2008)

Let's Dance 2 (Step Up 2 the Streets, 2008)

Romantické taneční drama a ještě ke všemu už druhé pokračování? Ano, zní to hrozně, přesto se s teenagerským filmem Let's Dance 2 (Step Up 2 the Streets, FDb.cz) setkáme i na Blu-ray. Studio Disney ho při té příležitosti vybaví PCM 5.1 nekomprimovaným zvukem, filmem Thru Fresh Eyes ze zákulisí natáčení, dokumentem Outlaws of Hip Hop – Meet the 410's, vystřiženými a nepovedenými scénami, pěti hudebními klipy a dalším materiálem. Uf.

Kronika rodu Spiderwicků (2008)

Kronika rodu Spiderwicků (The Spiderwick Chronicles, 2008)

Dobrodružná fantasy pro celou rodinu, to je Kronika rodu Spiderwicků (The Spiderwick Chronicles, FDb.cz). Studio Paramount ji na Blu-ray představí 24. června spolu s klasickým DVD, přičemž výbava obou verzí by měla být shodná: sedm krátkých dokumentů (Spiderwick: It's All True!, It's a Spiderwick World!, Arthur Spiderwick's Field Guide, Spiderwick: Meet the Clan!, Making Spiderwick! a A Final Word of Advice!), čtyři alternativní scény, trailery a televizní spoty. Na Blu-ray si budete moct vychutnat Dolby TrueHD 5.1 zvuk.

Až na krev (2007)

Až na krev (There Will Be Blood, 2007)

Vysoce hodnocené historické drama Až na krev (There Will Be Blood, FDb.cz) vyjde na Blu-ray v regionu A 3. června (Paramount), v regionu B o čytři dny později (Disney / Buena Vista). Výbava obou verzí by měla být stejná: Dolby TrueHD 5.1 zvuk, dokument The Story of Petroleum, tři vynechané scény a dva trailery.

Soudný den (2008)

Velkolepý akční sci-fi thriller Soudný den (Doomsday, FDb.cz), který můžete buďto milovat a nebo nenávidět, vtrhne na Blu-ray 29. července. V tuto chvíli je známo pouze to, že bude mít DTS-HD Master Audio 5.1 zvuk, audiokomentář režiséra a herců a také blíže neurčený videokomentář formou BonusView.

Sběratel kostí (1999)

Sběratel kostí (The Bone Collector, 1999)

Slušný detektivní thriller Sběratel kostí (The Bone Collector, FDb.cz) vychází v regionu B 16. června. Více než komentář režiséra a dokument The Making of The Bone Collector, což jsou jediné bonusy na disku, určitě potěší český dabing a titulky. Film se minulý rok objevil i v distribučním plánu Bontonfilmu, pak z něj byl ale vyřazen a teď čeká v kalendáři Blu-ray filmů s neznámým a nepotvrzeným datem vydání. Dostupnost v regionu B by mohla znamenat, že se titul v oficiální tuzemské distribuci přece jen objeví.

S nasazením života (1993)

S nasazením života (In the Line of Fire, 1993)

Na závěr opět něco pro příznivce Clinta Eastwooda a opět české titulky (nikoliv dabing). Thriller S nasazením života (In the Line of Fire, FDb.cz) vychází v regionu B 23. června a kromě původního zvuku v Dolby TrueHD 5.1 nabídne komentář režiséra, dokumenty Behind the Scenes with the Secret Service, How'd They Do That?, Catching the Counterfeiters a The Ultimate Sacrifice. Chybět nebudou ani vystřižené scény.

Článek je součástí seriálu Blu-ray filmy na obzoru »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře