Blu-ray filmy na obzoru - #18

vydáno 28. 8. 2008 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma Filmy, Ze světa

Tagy: Austin Powers, Austin Powers: Goldmember, Austin Powers: Špión, který mě vojel, Austin Powers: Špionátor, Blu-ray, Encounters at the End of the World, film, Gauneři, Hellboy 2: Zlatá armáda, Mládí v trapu, Superman se vrací, This Christmas

Blu-ray Disc logo

Na Blu-ray se v zahraničí připravuje celá řada filmů: trojice špiónských parodií, vylepšená edice návratu komiksového hrdiny, evropské vydání legendární gangsterky, další Frat Pack komedie, chybět nebude ani Uwe Boll… Chcete vědět víc?

Poznámka: Pokud není uvedeno jinak, informace o datech vydání a výbavě disků se týkají regionu A, tedy amerického trhu. Většina titulů se sice objeví i v Evropě, někdy to ovšem může být s určitým zpožděním a také jazyková výbava se většinou liší. V regionu A se toho také děje poněkud víc, než u nás v „béčku“.

Austin Powers: Špionátor (1997), Austin Powers: Špión, který mě vojel (1999), Austin Powers: Goldmember (2002)

Austin Powers Collection (2008)

Trojice filmových parodií nejen na špiónské filmy Austin Powers: Špionátor (Austin Powers: International Man of Mystery, FDb.cz), Austin Powers: Špión, který mě vojel (Austin Powers: The Spy Who Shagged Me, FDb.cz) a Austin Powers: Goldmember (Austin Powers in Goldmember, FDb.cz) sice nezaujme úplně každého, fanoušky Mika Myerse ale stoprocentně nadchne. Na Blu-ray se všechny tři snímky objeví 2. prosince pohromadě v boxu, nazvaném prostě Austin Powers Collection. Studio New Line Cinema zatím nezveřejnilo žádné technické detaily, jistá je ale celá řada bonusů: vystřižené scény, alternativní konce, hudební videa, trailery, komentáře, fiktivní biografie postav, dokumenty o natáčení a další.

Superman se vrací (2006)

Superman se vrací (Superman Returns, 2006)

Nedávný Supermanův návrat sice nevzbudil tak velký ohlas, jak se od filmu s rozpočtem 260 milionů dolarů tak nějak automaticky očekávalo, divácké reakce byly vcelku odtažité a nominaci na Oscara za vizuální efekty také neproměnil, přesto se rozhodně nejedná o špatný film a příznivcům komiksových adaptací by jistě neměl ujít. Ve vysokém rozlišení už na Blu-ray sice vyšel, a to hned v samých počátcích na konci roku 2006, edici ale byla vyčítána absence HD zvuku. To by se teď mělo změnit – Superman se vrací (Superman Returns, FDb.cz) vychází 9. září v reedici, která bude obsahovat 5.1 zvukové stopy Dolby TrueHD a PCM. Všechny ostatní parametry i výbava včetně obrazového VC-1 přepisu by měly zůstat stejné.

Hellboy 2: Zlatá armáda (2008)

Už druhé dobrodružství pekelného komiksového hrdiny Hellboye v režii stále oblíbenějšího Guillerma del Tora se u nás sice teprve chystá do kin, studio Universal ale už připravuje jeho Blu-ray edici. Hellboy 2: Zlatá armáda (Hellboy 2: The Golden Army, FDb.cz) vychází ve vysokém rozlišení 18. listopadu hned ve dvou verzích, dvoudiskové a třídiskové. Rozdíly by měly být především v luxusnějším balení a sběratelských předmětech „lepší“ edice, prezentace filmu a bohatá nabídka bonusů bude shodná. Zajímavá je BD-Live funkce Build Your Own Comic Book, pomocí které bude možné stopnout libovolný okamžik filmu, snímek opatřit komiksovými „bublinami“ s vlastním textem a výsledek odeslat na speciální webovou stránku, kde bude k dispozici všem návštěvníkům.

This Christmas (2007)

Vánoční komedie This Christmas (FDb.cz) je zajímavá snad jen tím, že v ní hrají pouze afroameričané – to je ostatně pro filmy režiséra Prestona A. Whitmorea II příznačné. Jinak se jedná o typickou rodinnou konverzační oddechovku, ve které se nakonec ukáže, že příbuzní a čas Vánoc dokáže vyřešit všechno. Na Blu-ray vydává Sony Pictures 4. listopadu s obvyklou výbavou: MPEG-4 AVC video, Dolby TrueHD 5.1 zvuk, audiokomentář, vystřižené a prodloužené scény, hudební video a krátkýdokument o hercích.

Gauneři (1992)

Gauneři (Reservoir Dogs, 1992)

Režijní prvotina dnes už legendárního Quentina Tarantina Gauneři (Reservoir Dogs, FDb.cz), kterou znalcům netřeba představovat a ostatní ji beztak neocení, má na Blu-ray pro nás evropany smutný osud: v regionu A (USA) vyšla sice už začátkem roku 2007, vydání ale bylo regionálně zakódované. V Evropě se údajně objevilo místní holandské vydání, to ale není úplně snadné získat. Studio Lionsgate se teď rozhodlo udělat všem příznivcům Quentina Tarantina radost a připravuje Blu-ray edici v exkluzivním balení, která ve Velké Británii vychází 20. října. Technická výbava zahrnuje nový DTS-ES 6.1 zvukový mix, mezi bonusy nejdeme audiokomentář režiséra, vystřižené scény, komentáře filmových kritiků, rozhovory, krátké filmy, dokumenty a další.

Mládí v trapu (2003)

Mládí v trapu (Old School, 2003)

Ve střelené komedii Mládí v trapu (Old School, FDb.cz) předvádí své umění trojice komiků z takzvaného Frat Packu: Luke Wilson, Vince Vaughn a Will Ferrell. Jako definice přisprostlého dobrodružství skupinky třicátníků to bude jistě stačit. Studio DreamWorks připravuje Blu-ray vydání na 16. prosince, těšit se můžeme na prodlouženou necenzurovanou verzi, dokumenty o natáčení, nepovedené scény, trailery, televizní spoty a další.

Encounters at the End of the World (2007)

Encounters at the End of the World (2007)

Dokumentární film slavného Wernera Herzoga a kameramana Petera Zeitlingera Encounters at the End of the World byl natočen v Antarktidě za pouhých sedm týdnů. Během roku 2008 získal dvě ceny za nejlepší dokument a dostalo se mu velmi kladného přijetí kritikou i diváky. Ve vysokém rozlišení si krásy ledového království budeme moct vychutnat 18. listopadu, kdy Image Entertainment vydává Blu-ray edici. Kromě MPEG-4 AVC videa a DTS-HD Master Audio 5.1 zvuku bude disk vybaven ještě audikomentářem režiséra, kameramana a autora hudebního doprovodu, šesti krátkými dokumenty a rozhovorem.

In the Name of the King: A Dungeon Siege Tale (2007)

Na závěr něco pro silné povahy. Filmy nechvalně proslulého režiséra Uwe Bolla patří bezpochyby k tomu nejhoršímu, co lze dnes v kinech spatřit (samozřejmě kromě lidové zábavy Zdeňka Trošky, jeho filmy ale naštěstí nemají mezinárodní dopad). Většinou se jedná o nepovedené adaptace počítačových her a ani dobrodružná fantasy In the Name of the King: A Dungeon Siege Tale (Schwerter des Königs – Dungeon Siege, FDb.cz) není výjimkou. Údajně nejlepší Bollův film vydává na Blu-ray společnost 20th Century Fox 16. prosince v režisérské verzi, která se „pyšní“ nesnesitelnou stopáží 162 minut. Technické specifikace ani podrobnosti o bonusové výbavě zatím nebyly zveřejněny, příliš to ale nevadí. Tenhle disk prodejním žebříčkům stejně vévodit nebude.

Článek je součástí seriálu Blu-ray filmy na obzoru »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře