Blu-ray filmy na obzoru - #15

vydáno 7. 8. 2008 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma Filmy, Ze světa

Tagy: Best Buy, Blu-ray, Caligula, film, Futurama, Futurama: Bender's Game, Hulk, Interview s upírem, Kontrakt, Poltergeist, Stalo se, The Police, The Police: Certifiable - Live in Buenos Aires, Woodstock, Zohan: Krycí jméno Kadeřník

Blu-ray Disc logo

Co mají společného Hulk, Zohan, Poltergeist, Caligula, Woodstock a Futurama? Šanci, že se s nimi setkáte na Blu-ray. Další porce připravovaných filmů ve vysokém rozlišení je připravena a čeká jen na vás!

Poznámka: Pokud není uvedeno jinak, informace o datech vydání a výbavě disků se týkají regionu A, tedy amerického trhu. Většina titulů se sice objeví i v Evropě, někdy to ovšem může být s určitým zpožděním a také jazyková výbava se většinou liší. V regionu A se toho také děje poněkud víc, než u nás v „béčku“.

Kontrakt (2006)

Dvě velké herecké hvězdy, Morgan Freeman a John Cusack, se sešly při natáčení dramatického „lesního“ thrilleru Kontrakt (The Contract, FDb.cz). Ačkoliv režisér Bruce Besford spolupracoval s Morganem Freemanem před dvaceti lety na oscarovém filmu Řidič slečny Daisy, Kontrakt se co do přijetí diváky a hodnocení kritikou rozhodně tolik nepovedl. Studio First Look film vydává na Blu-ray 28. října, žádné podrobnosti o výbavě nebyly zveřejněny. Předpokládá se ale, že disk bude obsahově kopírovat předchozí HD DVD vydání, bonusy by tedy měl tvořit dokument o natáčení a fotogalerie.

Hulk (2003)

Hulk (2003)

Že má Ang Lee všestranný režisérský talent, o tom svědčí jeho filmy Rozum a cit, Ledová bouře, Tygr a drak nebo Zkrocená hora – všechny vysoce ceněné, mnohdy oscarové a přesto jeden od druhého zcela odlišné. Komiksová adaptace Hulk (FDb.cz) do tohoto schématu zapadá jen částečně: je sice velmi odlišná od čehokoliv, co kdy natočil nejen Ang Lee, ale úspěchů moc nenasbírala. Přesto Blu-ray vydání tohoto v jistém směru výjimečnému filmu věnuje studio Universal velkou péči a uvádí ho 16. září s DTS-HD Master Audio 5.1 zvukem a celou řadou zajímavých bonusů (Evolution of the Hulk, The Incredible Ang Lee, The Dog Fight Scene, The Making of Hulk, The Unique Style of Editing Hulk).

Zohan: Krycí jméno Kadeřník (2008)

Adam Sandler jako špičkový izraelský bojovník proti terorismu, který předstírá vlastní smrt, aby si mohl splnit sen: stát se kadeřníkem v New Yorku. To je základ akční komedie Zohan: Krycí jméno Kadeřník (You Don't Mess with the Zohan, FDb.cz), kterou na Blu-ray vydává Sony Pictures 7. října. Těšit se můžeme na obvyklý MPEG-4 AVC obraz a Dolby TrueHD 5.1 zvuk, připravená by měla být i celá řada bonusových dokumentů o natáčení (Laughing is Contagious, Disco Break, Shooting Baja for Tel Aviv, Getting Sticky, Look Who Stopped By, Zohan's Doubles, All American Redneck, Dugan: The Hand's on Director, The Stunts of Zohan, Dugan Espanol?, Zohan vs. The Phantom, From Guns to Scissors, The Robot), vystřižené scény a grafické vysvětlivky, prezentované formou obrazu v obraze (BonusView).

Interview s upírem (1994)

Netradičně pojatý upírský horor Interview s upírem (Interview with the Vampire, FDb.cz) v režii Neila Jordana zaujme kromě velmi kvalitního scénáře podle knižní předlohy Anne Tice také hereckými výkony Toma Cruise, Brada Pitta a Kirsten Dunst. Studio Warner jistě potěší všechny příznivce žánru Blu-ray vydáním, které je plánováno na 7. října. Ž8dné další podrobnosti zatím nebyly zveřejněny.

Poltergeist (1982)

Dnes už klasický duchařský horor Poltergeist (FDb.cz) stojí především na scénáři geniálního Stevena Spielberga, který prý v mnoha scénách zaujal i režisérskou pozici místo oficiálně uváděného Tobe Hoopera. U příležitosti pětadvacátého výročí vydá studio Warner 14. října Blu-ray vydání, které sice bude kromě jednoho dokumentu o natáčení (They Are Here: The Real World of Poltergeist Revealed) zcela bez bonusů, přesto jistě udělá radost početné řadě příznivců tohoto filmu.

Caligula (1979)

Historický snímek Caligula (Caligola, FDb.cz) o životě jednoho z nejzvrácenějších panovníků starověkého Říma se stal kontroverzním nejen díky otevřenému znázornění brutality, ale také díky množství erotických scén. Ve vysokém rozlišení si to všechno budeme moct vychutnat 4. listopadu, kdy Image Entertainment vydává bonusy nabité dvojdiskové Blu-ray vydání. Kromě MPEG-4 AVC videa a DTS-HD Master Audio 5.1 zvuku se můžeme těšit na několik audiokomentářů, celou řadu dokumentů o natáčení a ze zákulisí, vystřižené scény, fotogalerie a další.

Woodstock (1970)

A teď jeden výhled do budoucnosti: studio Warner potvrdilo, že připravuje Blu-ray vydání legendárního dokumentu Woodstock (FDb.cz) o neméně legendárním hudebním festivalu, který právem vešel do dějin. Vzhledem k nesmírně obtížnému procesu kompletního restaurování obrazu a práci na novém 5.1 zvukovém mixu je vydání plánováno na 28. července 2009, tedy za rok. Dlouhé čekání ale bude odměněno čtyřhodinovou režisérskou verzí dokumentu, novým audiokomentářem tvůrců a „dokumentem o dokumentu“ The '60s and the Woodstock Generation.

Stalo se (2008)

Každý další film režiséra M. Night Shyamalana je netrpělivě očekáván se stále stejnou otázkou: podaří se mu alespoň přiblížit kultovnímu Šestému smyslu nebo Vyvolenému? Nepodaří. A ani sci-fi drama Stalo se (The Happening, FDb.cz) není výjimkou. Přesto se nejedná o špatný film, kterému by snad mělo být upřeno Blu-ray vydání. Studio Fox ho připravuje na 7. října, kromě informací o MPEG-4 AVC video a DTS-HD Master Audio 5.1 zvuku o něm ale zatím nejsou známy žádné další podrobnosti.

Futurama: Bender's Game (2008)

Futurama: Bender's Game (2008)

Animovaný seriál Futurama pochází z dílny tvůrců slavných Simpsonových. Vzhledem ke svému sci-fi námětu (odehrává se v roce 3000) a několika málo sezónám nemá tak početnou diváckou základnu, jakou se za už téměř dvacet let může pochlubit „žlutá“ rodinka, proto se celovečerní verze tohoto seriálu nedostala do kin, ale šla přímo na DVD. Po prvním filmu ale následoval druhý a celkem budou do roku 2009 dokonce čtyři, Bender's Game (FDb.cz) je třetím z nich. A také prvním, který se objeví i na Blu-ray. Pokud máte v oblibě příhody galaktického poslíčka, jednooké mimozemšťanky, robota – alkoholika a dalších postav seriálu Futurama, označte si v kalendáři datum 4. litopadu a kromě filmu se těšte na celou řadu bonusů, kterými má být disk vybaven.

The Police: Certifiable – Live in Buenos Aires

Zajímavou formu propagace zvolil největší americký prodejce spotřební elektroniky, řetězec Best Buy. Jako sponzor letošního turné legendární skupiny The Police, která se při té příležitosti dala znovu dohromady, nabízí na svém webu živý stream tří posledních skladeb závěrečného koncertu z Madison Square Garden (právě dnes). Po jeho skončení bude možné předobjednávat exkluzivní kolekci, obsahující záznam celého koncertu z Buenos Aires na Blu-ray a dvou audio CD. Nebyly zveřejněny žádné technické podrobnosti a dokonce ani předpokládané datum vydání.

Článek je součástí seriálu Blu-ray filmy na obzoru »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře