Blu-ray filmy na obzoru - #1

vydáno 1. 5. 2008 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma Filmy, Ze světa

Tagy: A tak jsem si vzal řeznici, Blu-ray, Chirurgové, Chirurgové - 4. sezóna, film, Jak byl dobyt Západ, Proposition, seriál, Si j'étais toi, Smrtihlav, Sony Pictures, Úhel pohledu, Ukradené Vánoce Tima Burtona, Ztraceni, Ztraceni - 4. sezóna, Zuřivost v srdci

Blu-ray Disc logo

V novém pravidelném seriálu se budeme každý čtvrtek setkávat nad informacemi o připravovaných Blu-ray filmech a seriálech. Je dobré vědět, na co se můžeme těšit – dnes si například povíme o čtvrté řadě seriálu Ztraceni nebo filmech Jak byl dobyt Západ, Úhel pohledu, Smrtihlav a Proposition.

Pár slov na úvod: Protože se často jedná o úplně první informace o Blu-ray vydáních, není většinou známo mnoho detailů. Občas kromě předpokládaného data vydání „prosákne“ i něco málo z bonusové výbavy, na obaly ale můžeme rovnou zapomenout, stejně jako na přesné info o obrazu a zvuku. Všechny tyto doplňující informace se budou postupně objevovat v dalších dílech seriálu Blu-ray filmy na obzoru, až budou nakonec všechny dílky skládačky pohromadě a bude možné přidat nový záznam do databáze filmů.

Poznámka: Pokud není uvedeno jinak, informace o datech vydání a výbavě disků se týkají regionu A, tedy amerického trhu. Většina titulů se sice objeví i v Evropě, někdy to ovšem může být s určitým zpožděním a také jazyková výbava se většinou liší. V regionu A se toho také děje poněkud víc, než u nás v „béčku“.

Ztraceni – 4. sezóna (2008)

Čtvrtou sezónu veleúspěšného seriálu Ztraceni (Lost, FDb.cz) si budou moct jeho příznivci na Blu-ray vychutnat sice až 9. prosince, zato s velkou spoustou bonusů. Kromě audiokomentářů u vybraných epizod a vystřižených scén to bude především pět krátkých dokumentů: Lost on Location, Freighter Folk, Transforming Hawaii, Gun Tracking a The Music of Lost. Obrazový formát a jazyková výbava pětidiskového vydání bude zřejmě shodná, jako u třetí sezóny na Blu-ray, s češtinou se tedy můžeme rozloučit. Předpokládaná cena rovných $100.

Chirurgové – 4. sezóna (2007–2008)

Čtvrtá sezóna dalšího aktuálně oblíbeného seriálu Chirurgové (Grey's Anatomy, FDb.cz) bude na Blu-ray k dispozici o něco dříve, už 9. září. I v tomto případě se můžete těšit na audiokomentáře, vystřižené scény, prodloužené epizody a nějaké ty dokumenty. Také cena za čtyřdiskovou kolekci bude podobná, jako v případě už zmíněných Ztracených – asi $100.

Ukradené Vánoce Tima Burtona (1993)

Kultovní animovaný muzikál neméně kultovního Tima Burtona Ukradené Vánoce (The Nightmare Before Christmas, FDb.cz) si do videotéky budeme moct zařadit letos na podzim. Alespoň to lze usuzovat podle traileru, který se objevil na čerstvém Blu-ray vydání filmu Lovci pokladů (FDb.cz). Ačkoliv není známo žádné přesné datum ani podrobnosti o výbavě, časově by vše sedělo – na podzim totiž vyjde speciální dvoudisková reedice tohoto filmu i na DVD. Těšíte se na Jacka Skellingtona v HD?

Jak byl dobyt Západ (1962)

A teď trochu klasiky: 26. srpna vyjde na Blu-ray výpravný válečný western Jak byl dobyt Západ (How the West Was Won), vzhledem ke svému stáří samozřejmě patřičně restaurovaný a remasterovaný. Vydání bude celkem exkluzivní, kromě disku samotného bude obsahovat knihu s obrazovými reprodukcemi scén z filmu, deset fotografií ze zákulisí natáčení, filmový plakát a další.

Úhel pohledu (2008)

Sony Pictures vydá 1. července thriller Úhel pohledu (Vantage Point, FDb.cz). Titul se bude mít AVC video a Dolby TrueHD 5.1 audio, audikomentář režiséra, dále například několik krátkých dokumentů a také nepovedené scény. Specialitou má být funkce „GPS Tracker“, díky které bude možné během filmu sledovat pohyb jednotlivých postav formou obrazu v obraze (BonusView, PiP). U filmu, který se zabývá tématem atentátu na amerického prezidenta z pohledu hned několika osob, by to mohlo být zajímavé.

A tak jsem si vzal řeznici (1993)

A tak jsem si vzal řeznici (So I Married an Axe Murderer, 1993)

Černá komedie A tak jsem si vzal řeznici (So I Married an Axe Murderer, FDb.cz) s Mikem Myersem se na Blu-ray objeví 17. června, opět díky Sony Pictures a také díky patnáctiletému výročí filmu. Opět se můžeme těšit na AVC video a Dolby TrueHD 5.1 audio, bonusy ale údajně nebudou absolutně žádné. Tomu se skoro nechce věřit…

Si j'étais toi (2007)

David Duchovny a Lili Taylor si před časem zahráli ve francouzském remaku japonského hororu Himitsu. Film Si j'étais toi (The Secret) se 12. srpna objeví na Blu-ray s DTS-HD Master Audio 5.1 zvukem a to je také prozatím všechno, co k tomu lze v tuto chvíli říct.

Smrtihlav (1998)

Sci-fi thriller Smrtihlav (Dark City, FDb.cz) si vydobyl kultovní pozici především díky určité podobnosti s prvním dílem trilogie The Matrix – oba filmy byly uvedeny téměř současně a spojující znaky nelze popřít (obrazové porovnání například zde). V dlouho očekávaném režisérském sestřihu na Blu-ray vyjde 29. června a podle všeho bude obsahovat velké, i když zatím neupřesněné množství bonusů. Proč si nezpestřit čekání na Matrix?

Proposition (2005)

Syrový australský „western“ Proposition (The Proposition, FDb.cz) vzniknul podle námětu legendárního písničkáře a umělce Nicka Cavea a na celkovém depresivním vyznění je to hodně znát. Na Blu-ray se nás pokusí oslovit 19. srpna a ačkoliv nebyly zatím oznámeny žádné podrobnosti o bonusech, určitě můžeme očekávat alespoň audiokomentář.

Zuřivost v srdci (2005)

Příznivci hongkongských akčních filmů si přijdou na své 24. června, právě tehdy totiž na Blu-ray vychází špiónská komedie Zuřivost v srdci (Jing mo gaa ting / House of Fury, FDb.cz). Žádné další podrobnosti nebyly zveřejněny, ale vzhledem k velkému množství bonusů na DVD vydání z roku 2005 bychom o ně nemuseli přijít ani tentokrát.

Článek je součástí seriálu Blu-ray filmy na obzoru »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře