Blu-ray a HD DVD filmy ve světě - 15. týden 2008

vydáno 8. 4. 2008 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma Filmy, Ze světa | 3 komentáře

Tagy: BD-Live, Blu-ray, Blu-ray profil 2.0, Dobrodružství Barona Prášila, dokument, film, HD DVD, Já a moje příšera, Já, legenda, koncert, Šestý den, Sharkwater, Space Ace, UFO: Showtime, Walk Hard: The Dewey Cox Story, Yukikaze

Dobrodružství Barona Prášila (Adventures of Baron Munchausen, The, 1988)

Tento týden se mezi zahraničními Blu-ray tituly objevují i dva disky, vybavené novou interaktivní technologií BD-Live – Walk Hard: The Dewey Cox Story a Šestý den. Kromě toho vychází také cenami ověnčený dokument Sharkwater a další zajímavé filmy. Pojďme se podívat!

TIP: O tom, co je to BD-Live (neboli Blu-ray profil 2.0), si můžete přečíst v článcích Nový firmware pro PlayStation 3: BD-Live a titulky pro DivX a BD-Live filmy – co nás vlastně čeká?.

Není bez zajímavosti, že kultovní fantazie Terryho Gilliama Dobrodružství Barona Prášila vychází podle edičního plánu společnosti Bontonfilm tento týden i u nás, viz Tuzemské Blu-ray filmy – 15. týden 2008

Na HD DVD se v zahraničí nově objevuje film Já, legenda studia Warner Bros., který na Blu-ray vyšel už před třemi týdny, a záznam koncertu legendární skupiny UFO. HD DVD formát je sice už mrtvý, přesto se zde budou nové tituly objevovat až do úplného konce – ještě má totiž vyjít 10 filmů.

TIP: Ohledně dalšího osudu HD DVD filmů se můžete vyjádřit v anketě Měly by být ze zdejší databáze filmů odstraněny HD DVD tituly?

V 15. týdnu roku 2008 (konkrétně k datu 8. dubna) si pro nás filmová studia připravila následující nové tituly:

Blu-ray

Walk Hard: The Dewey Cox Story (2007)

HD DVD

Důležitá poznámka na závěr: žádný z těchto titulů s největší pravděpodobností nemá českou jazykovou podporu ani ve formě titulků. V případě HD DVD je to téměř stoprocentně jisté, u Blu-ray filmů určitá šance existuje. Takové filmy se pak časem dokonce mohou objevit v tuzemské distribuci. Pokud bude mít někdo ze čtenářů doplňující informace ohledně přitomnosti českých titulků nebo dabingu, budu velmi rád, když si je nenechá pro sebe.

Informace o vydávaných titulech platí pro region A, tedy pro Ameriku. Evropa ale patří do regionu B, filmy se zde tedy mohou objevit nejen s jinou jazykovou výbavou, ale hlavně s úplně jinými daty vydání. Všechny tyto informace lze sledovat v databázi HD filmů, stejně jako informace o importu (dovozu) a následném přehrávání Blu-ray titulů z jiných regionů. HD DVD filmy regiony nepoužívají a lze je tedy dovážet odkudkoliv.

Článek je součástí seriálu Blu-ray filmy ve světě »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře

Re: Blu-ray a HD DVD filmy ve světě - 15. týden 2008

Vložil Roman (bez ověření), 10. Duben 2008 - 14:47

Obrázek uživatele Roman

Film Šestý den mi dnes dorazil ze sendit.com a je v plné české podpoře včetně dabingu.To jen kdyby si někdo chtěl tento film koupit. I s poštovným vyšel na 13 liber.

Re: Blu-ray a HD DVD filmy ve světě - 15. týden 2008

Vložil d.f.h, 10. Duben 2008 - 14:49

Obrázek uživatele d.f.h

Wow, tak to je bomba! Díky za info, hned to doplním do databáze.

Re: Blu-ray a HD DVD filmy ve světě - 15. týden 2008

Vložil d.f.h, 10. Duben 2008 - 14:59

Obrázek uživatele d.f.h

Hned jsem si ho objednal, potřebuji nějaký titul na vyzkoušení BD-Live a Dewey Cox Story není úplně můj šálek kávy :-)