Blu-ray a HD DVD filmy ve světě - 12. týden 2008

vydáno 18. 3. 2008 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma Filmy, Ze světa

Tagy: Aquarium Impressions, Blu-ray, film, Fireplace Impressions, HD DVD, Já, legenda, Justice League, Justice League: The New Frontier, Kouzelná romance, Led Zeppelin, Led Zeppelin: The Song Remains the Same, Mystic Forests, Pokání

Já, legenda (I Am Legend, 2007)

I tento týden vychází v zahraničí několik nových Blu-ray a HD DVD titulů. Trhákem jistě bude sci-fi horor Já, legenda, citlivější povahy naopak zaujme rodinná komedie Kouzelná romance, to vše na Blu-ray. Na HD DVD vychází poslední exkluzivní titul – Pokání.

Kromě toho se definitivně dožívající formát HD DVD může pochlubit jen dvěma „odloženými“ tituly Studia Warner, které už před časem vyšly na Blu-ray (viz Warner oddaluje HD DVD vydání svých filmů) a několika bezvýznamnými „dokumenty“. Tento formát je prakticky mrtvý, přesto se zde budou nové HD DVD tituly objevovat až do definitivního konce – ještě má vyjít 16 filmů.

TIP: Ohledně dalšího osudu HD DVD filmů se můžete vyjádřit v anketě Měly by být ze zdejší databáze filmů odstraněny HD DVD tituly?

Ve 12. týdnu roku 2008 (konkrétně k datu 18. března) si pro nás filmová studia připravila následující nové tituly:

Blu-ray

Kouzelná romance (Enchanted, 2007)

HD DVD

Důležitá poznámka na závěr: žádný z těchto titulů s největší pravděpodobností nemá českou jazykovou podporu ani ve formě titulků. V případě HD DVD je to téměř stoprocentně jisté, u Blu-ray filmů určitá šance existuje. Takové filmy se pak časem dokonce mohou objevit v tuzemské distribuci. Pokud bude mít někdo ze čtenářů doplňující informace ohledně přitomnosti českých titulků nebo dabingu, budu velmi rád, když si je nenechá pro sebe.

Informace o vydávaných titulech platí pro region A, tedy pro Ameriku. Evropa ale patří do regionu B, filmy se zde tedy mohou objevit nejen s jinou jazykovou výbavou, ale hlavně s úplně jinými daty vydání. Všechny tyto informace lze sledovat v databázi HD filmů, stejně jako informace o importu (dovozu) a následném přehrávání Blu-ray titulů z jiných regionů. HD DVD filmy regiony nepoužívají a lze je tedy dovážet odkudkoliv.

Článek je součástí seriálu Blu-ray filmy ve světě »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře