Bitva pěti armád: Poslední Hobit bude na Blu-ray prodloužený o 30 minut

vydáno 5. 12. 2014 | autor Petr Semecký | sekce Novinky | téma Filmy, Ze světa | 4 komentáře

Tagy: Bitva pěti armád, Blu-ray, film, Hobbit, Hobit, kino, The Hobbit: The Battle of Five Armies

První čeští diváci sice oficiálně zhlédnou poslední část trilogie o Hobitovi až příští týden ze středy na čtvrtek, kdy budou zahájeny půlnoční projekce. Světovou premiéru však má nový film Petera Jacksona již dávno za sebou. A tak se do éteru dostala jak informace, o kolik minut bude závěrečný díl v rozšířené podobě na Blu-ray delší, tak první zvěsti, co by se mělo určitě protahovat.

Předně k tomu hlavnímu. Peter Jackson opravdu v průběhu premiéry odhalil, že Hobit: Bitva pěti armád bude na discích s vysokým rozlišením (a samozřejmě i na DVD), které vyjdou opět přesně za rok, obsahovat hned 30 minut nových scén. Což dává dokonalý smysl, neboť aktuální kinoverze filmu je ze všech filmů ze Středozemě se svou stopáží něco málo přes dvě hodiny zaručeně nejkratší. A jak víme, Peter Jackson obvykle se stopáží netroškaří a i více méně bezdějovou druhá část Hobita šponoval, jak to jen šlo. Že by tentokrát zasáhly studiové nůžky toužící po častějším protáčení filmu v kinech?

Jeví se to jako pravděpodobné, neboť si řada prvních diváků stěžuje na místy opravdu velkou zkratkovitost aktuálního filmu, přičemž například Medděd, jemuž se dostalo v rozšířené verzi Šmakovy dračí pouště hned několika nových minut, byl opět odsunut do pozadí a je mu v podstatě věnována jediná krátká sekvence. To samé platí pro trpasličího vůdce Daina, prý velmi krátký útok na Dol Guldur… chybí dokonce i v trailerech viděná honička na ledu, která musela vzhledem k množství CGI stát statisíce dolarů.

Materiálu tedy Peter Jackson musí mít pěknou hromadu a je dobře, že mu Blu-ray poskytne dostatek prostoru pro rozšířenou porci jinak prý opět velmi rychlého a místy nepříjemně odhrkaného a zkratkovitého, byť bombastického bijáku.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře

Re: Bitva pěti armád: Poslední Hobit bude na Blu-ray ...

Vložil Avari (bez ověření), 6. Prosinec 2014 - 11:01

Obrázek uživatele Avari

Toho jsem se bál, že se podlehne masám, které chtějí dvouhodinový biják a pak šupem k TV.

Re: Bitva pěti armád: Poslední Hobit bude na Blu-ray ...

Vložil Brusíček (bez ověření), 12. Prosinec 2014 - 18:37

Obrázek uživatele Brusíček

No já plně doufám, že v prodloužené verzi bude všechno o co jsme nyní ochuzeni, a že je toho spousta! Myslím tím třeba více prostoru všem trpasličím hrdinům třináctky, více odhalení přejití Sarumana na druhou stranu, více Dol Gulduru, a hlavně více napojení na Pána Prstenů, nevím jestli na to všechno bude těch30 minut stačit… No a konečně mě do cela zajímá jestli a kdy vyjde „megakolekce“ blu-ray pána prstenů a hobita jako velká sběratelská edice s nějakým tím „předmětem“ třeba Ereborem + argonathem. To byc si docela pořídil. Sdílí někdo můj názor?

Re: Bitva pěti armád: Poslední Hobit bude na Blu-ray ...

Vložil Michal Kubeček (bez ověření), 13. Prosinec 2014 - 14:32

Obrázek uživatele Michal Kubeček

Tyhle „sběratelské“ edice jdou úplně mimo mne, takže rozhodně nejsem cílová skupina… Především ale nechápu, proč se pořád tolik řeší společná edice Hobita a LotR; pochybuju, že je nějak moc lidí, kteří by o to měli zájem a přitom LotR ještě nemají. Nebo si snad někdo, kdo už má extended edition LotR, koupí ještě jednu v kompletu s Hobitem?

Re: Bitva pěti armád: Poslední Hobit bude na Blu-ray ...

Vložil Brusíček (bez ověření), 13. Prosinec 2014 - 15:40

Obrázek uživatele Brusíček

No to se budeš divit jak budou mizet… :-), záleží jakou nasadí cenu, a co všechno bude obsahovat.