Bílá stuha kolem celého modrého Blu-ray světa

vydáno 25. 3. 2010 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma Filmy, Ze světa

Tagy: Artificial Eye, Bílá stuha, Blu-ray, Das Weiße Band, Das Weiße Band - Eine deutsche Kindergeschichte, film, Sony Pictures, The White Ribbon, Warner Bros.

Čas od času se stane, že se v určitých končinách objeví Blu-ray vydání nějakého filmu dříve, než ve zbytku světa. Většinou je s tím problém – tyto lokální edice nemívají příliš rozsáhlou jazykovou výbavu ani bonusy a někdy se jedná i o značně diskutabilní technickou kvalitu přepisu. Většinou se tedy vyplatí počkat si na „oficiální“ vydání.

Takový osud teď potkal velmi zajímavý snímek Bílá stuha (2009) rakouského režiséra Michaela Haneka. Zisk Zlaté palmy na filmovém festivalu v Cannes a nominace na Oscara mu zajistila dostatečnou publicitu na to, aby se v Německu a Francii objevilo Blu-ray vydání pod hlavičkou Warner Bros. už první týden v březnu.

15. března ovšem vyšla další edice, opět v našem regionu B – tentokrát ve Velké Británii, kde se o Blu-ray vydání postarala společnost Artificial Eye. Aby toho nebylo málo, pro region A (USA) připravuje vydání ve vysokém rozlišení Sony Pictures, na tamním trhu bude k dostání 29. června.

České jazykové výbavy se po pravdě řečeno nedočkáme asi na žádné z edic, což je škoda. Časem se jistě objeví srovnávací recenze jednotlivých vydání, zabývající se případnými rozdíly v technické prezentaci a bonusových materiálech, takže uvidíme.

Každopádně je zajímavé sledovat, jak se takový „divný“ evropský film může rozletět do Blu-ray světa hned několika směry.

Bílá stuha

Bílá stuha (Weiße Band, Das - Eine deutsche Kindergeschichte / The White Ribbon, 2009) (Blu-ray)

Český název: Bílá stuha

Originální název: Weiße Band, Das – Eine deutsche Kindergeschichte / The White Ribbon

Rok výroby: 2009

Žánr: Drama

Délka: 144 minut (2:24)

Režie: Michael Haneke

Hrají: Ulrich Tukur, Susanne Lothar, Rainer Bock, Christian Friedel, Leonard Proxauf

Studio: Warner Bros.

Tajemná historie ožívá ve vyprávění bývalého venkovského učitele, který byl přímým svědkem podivných událostí, jež se odehrály několik měsíců před vypuknutím první světové války v jedné severoněmecké vesnici.

Vše začalo jednoho letního dne. Jediný doktor v kraji byl zraněn při pádu z koně. Následoval baronův synek, kterého našli zbitého před dveřmi zámku. Podivné a zdánlivě neopodstatněné násilné činy narůstají a s nimi i napětí ve vesnici, kde si lidé pomalu přestávají věřit.

Přísná výchova a pevná společenská hierarchie se začínají otřásat ve svých základech a na povrch vyplouvají tutlané konflikty mezi chudými a bohatými, zneužívanými posluhovačkami a jejich pány či dětmi a přísnými rodiči. Až pozdě začne být obyvatelům vesnice jasné, že násilí se rodí přímo v jejich středu.

Technické informace o disku budou doplňovány na stránce s detailem filmu »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře